Τρίτη 14/05/2019 - 19:48
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός ο λαός (ΦΩΤΟ)

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάη η συγκέντρωση των ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, νυν ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από το Σπύρο Μάρα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, στέλεχος της ΚΝΕ και στη συνέχεια έγινε παρέμβαση από τον Θοδωρή Σκολαρίκο, υποψήφιο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής την Τετάρτη 22 Μάη, στο Σύνταγμα.

Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για εργασιακά δικαιώματα

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κ. Παπαδάκης, σχολίασε ανάμεσα σε άλλα την ψευτοαντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ωράριο των εργαζομένων και την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Όπως είπε «αυτό που ισχύει και στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ είναι ότι η εργοδοσία μπορεί να μοιράσει σε τρίμηνη ή ετήσια βάση το χρόνο εργασίας του εργαζόμενου και να τον καλεί τη μια για 12ωρο, την άλλη για 3ωρο, την άλλη να του δίνει ρεπό, προκειμένου να τον έχει όποτε ακριβώς εξασφαλίζει τη μέγιστη κερδοφορία και πάνω από όλα πάμφθηνο απαλλαγμένο από όσα οι εργοδότες και η ΕΕ θεωρούν "βάρος και δυσκαμψία", όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι υπερωρίες, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος, το 8ωρο, η Κυριακή-Αργία.

Αλήθεια από πότε τον πήρε ο πόνος τον ΣΥΡΙΖΑ για το οκτάωρο και τις επτά μέρες εργασίας; Μήπως από τότε που ο ίδιος ως κυβέρνηση επέβαλε με δικό του νόμο τη 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς; Μήπως από τότε που διατήρησε τη μείωση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την αμοιβή των υπερωριών κι επέβαλε δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, στρώνοντας το έδαφος για την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας; Αλήθεια πότε τον πήρε ο πόνος το ΣΥΡΙΖΑ για τα ωράρια των εργαζομένων; Από τότε μήπως που ως κυβέρνηση στηρίζει με τα μπούνια και αποτελεί συνδιαμορφωτή των ευρωενωσιακών πολιτικών που επιτρέπουν και προωθούν τις 12 και 13 ώρες εργασίας τη μέρα σε όλη την ΕΕ, δηλαδή ως και 60 ώρες τη βδομάδα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ κι η ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα κατήγγειλαν αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι το Ευρωδικαστήριο αποφάσισε ότι επιτρέπεται η συνεχόμενη εργασία ακόμα και για 12 μέρες χωρίς ρεπό για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα ή για 10 μέρες χωρίς ρεπό για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 5 μέρες τη βδομάδα. Το λένε καθαρά "Το εβδομαδιαίο ρεπό των εργαζομένων δεν πρέπει να χορηγείται υποχρεωτικά την ημέρα που έπεται έξι συνεχόμενων ημερών εργασίας"!

Πάει πολύ δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωεταίρους του στην ΕΕ που έχουν σφάξει στο γόνατο τους εργαζόμενους, με την κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον κατώτερο μισθό, με το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, τις "αύρες" και τα ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς, και συνταξιούχους, τις δεκάδες δίκες που έβγαλαν παράνομες και καταχρηστικές απεργίες να παριστάνουν τώρα τους αθώους του αίματος και τους φιλεργατικούς».

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές

Ο Θ. Σκολαρίκος παίρνοντας το λόγο κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τόπο δουλειάς και στον τόπο κατοικίας. Όπως είπε «σήμερα υπάρχει στο λαό της περιοχής, της πολύπαθης Δυτικής Αθήνας, όλης της χώρας, συσσωρευμένη εμπειρία από την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Υπάρχει εμπειρία από τα έργα και τις ημέρες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Οι διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών, είτε ανήκουν εμφανώς σε κόμματα είτε εμφανίζονται με το μανδύα του "ανεξάρτητου", υλοποίησαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές, ο καθένας από το μετερίζι του στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κάθε μεγάλο ή μικρό λαϊκό πρόβλημα. Δίπλα στο λαό θα είναι και στις 27 Μάη.

Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις.

Αναδεικνύουν το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το μανδύα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας.

Έχουν γνήσιο μέτωπο με τους φασίστες που υπερασπίζονται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει, φτώχεια, ανεργία και πολέμους, που ξεριζώνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις πατρίδες τους.

Πολύ κουβέντα γίνεται για την ανάπτυξη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όμως δε γίνεται κουβέντα για το πάπλωμα: Ανάπτυξη για ποιον; Ανάπτυξη για τους πολλούς με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία και η παραγωγικότητα της εργασίας ή ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων;

Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος, πρέπει να κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις εκλογές.

Με αυτούς τους όρους πρέπει να κριθεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που τόλμησε και διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα συγκεντρώσεις στη Δυτική Αθήνα με το σύνθημα: "Ετοιμαστείτε. Συνεχίζουμε". Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το σύνθημα είναι αλαζονικό, εάν δεν ήταν τρομοκρατικό για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες.

Στο δήμο μας δεν υπάρχουν απλά κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπάρχουν υποψήφιοι κομμάτων που κυβέρνησαν. Του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Λέμε καθαρά και ξάστερα ότι οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η στήριξή του σε όλες τις κάλπες είναι βόλι σε όλους αυτούς που μας καταδικάζουν σε μια χαμοζωή με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με ψίχουλα, που θέλουν να πείσουν το λαό και τη νεολαία ότι το μέλλον της είναι συνυφασμένο με τον καπιταλισμό και τη σαπίλα του.

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός λαός».

Η πρώτη ψήφος της νεολαίας να είναι κόκκινη!

Ο Σπ. Μάρας απευθύνθηκε ειδικά στη νεολαία που ψηφίζει για πρώτη φορά, που θέλει να ζήσει μια ζωή με δικαιώματα, λέγοντας ότι η απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει λύση για όσα ζούμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα, βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. «Βρίσκεται δηλαδή στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας, για να παλέψουμε στο σήμερα για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ήρθε ο καιρός μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας, μαζί με τους συνταξιούχους παππούδες μας και με ισχυρό ΚΚΕ παντού να δώσουμε απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει αγώνας, να γίνει δημιουργία. Να μην τους κάνουμε τη χάρη να απέχουμε δίνοντάς τους το οκ να συνεχίζουν να μας καταστρέφουν. Αλλά τώρα με δύναμη και αισιοδοξία να μπούμε στη μάχη με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ας σκεφτούμε μόνο τι συμβαίνει εκεί που ενισχύονται οι κομμουνιστές...

Γι αυτό τώρα δυναμικά και αισιόδοξα να ψηφίσουμε ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες να στηρίξουμε τη δύναμη της αλήθειας, του αγώνα, της ανατροπής! Είναι πλέον στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά, να διεκδικήσουμε το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ναι λοιπόν στο ΚΚΕ, με πρώτη ψήφο κόκκινη!».

Ο Θ. ΣκολαρίκοςΟ Κώστας ΠαπαδάκηςΟ Κώστας ΠαπαδάκηςΟ Θ. ΣκολαρίκοςΟ Σπ. Μάρας