Πέμπτη 16/05/2019 - 14:55

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

Με μαζικότητα και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα.

Η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έγινε από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αφού έκανε αναφορά στις συνέπειες από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, τονίζοντας: «Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σε άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου. Σας καλούμε, όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό» (παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία).

Ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με αφορμή τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, κάλεσε «να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Να τιμωρήσουμε τα κόμματα του κεφαλαίου για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν περί ''χρυσών κουταλιών'', ''ευημερίας'', ''σύγκλισης'' και ''σταθερής ανάπτυξης'' και για τα ψέματα που εξακολουθούν να μας λένε». (διαβάστε εδώ την ομιλία του).

Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφάρμοσε η Περιφέρεια προς όφελος λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ οι πολλοί στο Νομό Καρδίτσας βιώνουν την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τη μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεκλήρισμα, τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους κλπ. Γι’ αυτό, κατέληξε ο Τάσος Τσιαπλές, «τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!» (διαβάστε εδώ την ομιλία του).

Ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο Καρδίτσας, περιέγραψε το δήμο που θέλουμε και κάλεσε όλους και όλες να ψηφίσουν: «''Λαϊκή Συσπείρωση'' και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα αντιπαλεύουμε την πολιτική που θα προωθούν όλοι μαζί οι άλλοι συνδυασμοί» (διαβάστε εδώ την ομιλία του).

Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 18 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Παυσίλυπου και για το πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, την Κυριακή 2 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι της συγκέντρωσης προηγήθηκε μαζικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, με εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά της περιοχής.

Δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ

Η Ελ. ΜπέλλουΟ Β. Κρανιάς Ο Ρ. ΜαρούδαςΟ Τ. Τσιαπλές

Στην ομιλία της, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι

Με ιδιαίτερη χαρά και κυρίως με τιμή βρίσκομαι κοντά σας για να μεταφέρω το μήνυμα του ΚΚΕ σε σας.

Πόλη και ύπαιθρος, γυναίκες και άνδρες, εργατικό και αγροτικό κίνημα, μαθητικό και γυναικείο, αντιφασιστικό - αντιπολεμικό, όλα συνδέονται με το ΚΚΕ με νήματα ενός αιώνα και δυνατά στους αγώνες, με ηρωισμό και αυτοθυσία, με πράξεις που δείχνουν και σήμερα και πάντα το νόημα της ζωής: Ότι ο άνθρωπος δημιουργεί κοινωνία, πολιτισμό, ιστορία, μπορεί να μην είναι άβουλος θεατής, μοιρολάτρης, να μη σκύβει το κεφάλι σε δυνάστες, καπιταλιστές, μπορεί να χτίζει τη ζωή, το φωτεινό μέλλον.

Και σε λίγες μέρες πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας και με την ψήφο μας για την Ευρωβουλή, για δημάρχους και περιφερειάρχες, σύντομα και για τη Βουλή.

Δεν θα σας πούμε ψέματα ότι σε όλες αυτές τις εκλογές με την ψήφο μας θα κάνουμε την πολιτική και κοινωνική ανατροπή που χρειάζεται ο τόπος μας, οι γειτονικοί λαοί στην Ιταλία, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, στη Συρία, στη Λιβύη, που πνίγονται στο αίμα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Από αυτές τις εκλογές δεν θα έρθει η ανατροπή στην Ευρώπη, από Ευρώπη των μονοπωλίων δεν θα γίνει Ευρώπη των λαών.

Μπορούμε όμως με την ψήφο μας, με κάθε καινούργια ψήφο νέου και νέας στο ΚΚΕ, κάθε προβληματιζόμενου εργατοϋπάλληλου, αγρότη, επαγγελματία, κάθε γυναίκας με ενεργητική στάση ζωής που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά: Μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τους Αγροτικούς Συλλόγους μας, τα Μαθητικά Συμβούλια, τους Γυναικείους Συλλόγους, το κίνημα των γονέων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών. Μπορούμε να ορθώσουμε ένα φράγμα στην αντιλαϊκή επίθεση όλων των αστικών κομμάτων, όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που με χίλια νήματα συνδέονται με την ΕΕ των μονοπωλίων, με το ΝΑΤΟ-σφαγέα των λαών.

Μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικούς τους αγώνες μας.

Και μην ξεχνάμε ότι οι αγώνες πάντα ασκούν πίεση, φέρνουν αποτέλεσμα, όπως οι αγροτικοί, οι εργατικοί, των συνταξιούχων, ακόμα κι όταν αυτό δεν φαίνεται τη στιγμή του αγώνα.

Το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων είναι η πρόσφατη υποχώρηση της κυβέρνησης σε ορισμένα περιορισμένα μέτρα.

Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε, γι’ αυτό κανένας αγωνιστής δεν πρέπει να τους δώσει την ψήφο του. Η ψήφος πρέπει να πάει στο ΚΚΕ για να βγει δυνατό απ’ όλες τις κάλπες. Μπορεί και πρέπει να ψηφιστεί από αγωνιστές που πίστεψαν σε άλλες πολιτικές λύσεις ή δεν το εμπιστεύτηκαν μέχρι σήμερα στις πολιτικές κάλπες, αλλά γνώρισαν τους κομμουνιστές στους αγώνες, στα σωματεία και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Είδαν ότι είναι το μοναδικό κόμμα που έμπρακτα στήριζε τα αιτήματα και τους αγώνες τους, όποιες μορφές αγώνα οι ίδιοι οι αγρότες, οι εργάτες αποφάσιζαν με τις συνελεύσεις τους, ενώ, αντίθετα, είδατε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζουν τα αγροτικά μπλόκα.

Δεν σας κρύβω ότι και προσωπικά, στα μπλόκα της μαχόμενης αγροτιάς, στα συλλαλητήριά τους στις πλατείες, στις αίθουσες των συγκεντρώσεών τους, γνώρισα τέτοιους τίμιους αγωνιστές και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να στρατευτούν πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ που δεν τους πρόδωσε.

Άλλωστε, ήδη παίρνουν μέρος όχι μόνο τα στελέχη συνδικαλιστές μας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Θανάσης Κολιζέρας, αλλά και ο συναγωνιστής Γιάννης Βάγκος. Στα περιφερειακά, στα δημοτικά, αύριο στο βουλευτικό, συμμετέχουν συνδικαλιστές του εργατικού, του αγροτικού, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού που ψήφιζαν ή και είχαν δραστηριοποιηθεί σε άλλα κόμματα, που είχαν πιστέψει ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε τη διαφορά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται από την επιχείρηση παραπλάνησης των προοδευτικών αριστερών, όσων στρέφονται ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό.

Αναθερμαίνει τη λογική του μικρότερου κακού με μέτρα που τελικά ούτε από τα χρέη απαλλάσσουν τον αγρότη, τον επαγγελματία, ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις απαλλάσσουν από τις αλλεπάλληλες περικοπές μιας δεκαετίας και την ακρίβεια της ζωής.

Πώς μπορεί να θεωρείται ''προοδευτική'' η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν το βάθρο της είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όταν αυτές οι συμμαχίες πρωτοστάτησαν σε μέτρα λιτότητας, φυτεύουν βάσεις, πυρηνικά, σύγχρονα οπλικά συστήματα σε βάρος όλων των λαών, σε όφελος των μονοπωλιακών κερδών;

Αυτές είναι και οι συμμαχίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έδεσαν την Ελλάδα πιο πολύπλοκα και βαθιά στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο Αιγαίο, στη Μ. Ανατολή, στην Ευρασία, με όλη την κλιμάκωση στις πολεμικές ενέργειες.

Αλλά και η ΝΔ δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις στρατηγικές του επιλογές, αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, γι’ αυτό και η λαϊκή ψήφος τους γύρισε την πλάτη το 2015, ακουμπώντας περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη ΧΑ, πέφτοντας στην παγίδα για δήθεν στήριξη του αγρότη, της εθνικής παραγωγής.

Τι δε λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς διαμορφώνονται τα αστικά κόμματα:

Ότι για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ανάπτυξης, όπως τη λένε, ανάλογα με τη συγκυρία, ανάλογα με τις φάσεις της εγχώριας, της ευρωενωσιακής και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, δοκιμάζουν μια το ένα και μια το άλλο μέτρο, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίζουν τους παράγοντες που οδηγούν τους εργαζόμενους όλο και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Η γενική επιδείνωση στους όρους εργασίας και διαβίωσης δεν είναι αποκλειστική κατάσταση για την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο στη χώρα μας που οι νέοι και οι νέες φτάνουν στα 30 τους χρόνια και δυσκολεύονται μόνοι τους να συντηρήσουν το νοικοκυριό, το αυτοκίνητό τους, χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Γιατί ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του, αλλά η στάση ζωής, η λαϊκή αντίδραση είναι ακόμα περιορισμένη, είναι υποτονική και συχνά αποπροσανατολισμένη ή μπερδεμένη και με αποπροσανατολιστικά στοιχεία, όπως έγινε με τις εκδηλώσεις γυναικών ενάντια στον Τραμπ ή ακόμα και με τα ''Κίτρινα Γιλέκα'' στη Γαλλία, όπως έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια με τους διαμαρτυρόμενους στις πλατείες όπου ένας κόσμος κατευθυνόμενος από το διαδίκτυο ανακατεύτηκε με τους φασίστες της ΧΑ. Το ίδιο αποπροσανατολιστικά συλλαλητήρια στήθηκαν στα σχολεία και αλλού για το όνομα των Σκοπίων και όχι για τη συμφωνία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι σε βάρος της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό της Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, στην Ελλάδα, προωθώντας τον αγροτοτουρισμό, που θα προσφέρει στον ξένο τουρίστα την ομορφιά των ορεινών και υδάτινων πόρων του νομού, μαζί με μια γεύση από την αγροτική παραγωγή, που θα αγοράζει για ενθύμιο κάποιο γλυκό, μαρμελάδα, βότανα κλπ. φτιαγμένα από γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ούτε είναι λύση οι Ομάδες Παραγωγών, οι συνεταιρισμοί σε καθεστώς καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, μονοπωλίων. Όλοι γνωρίζουμε την τύχη του συνεταιρισμού-προτύπου στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, το "ΘΕΣ-Γάλα", όπως συνέβη και με άλλους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο παρελθόν ή με συνεταιρισμούς στην ακτοπλοΐα κλπ.

Όλα αυτά ήταν και είναι το πλατύσκαλο ώστε τα μονοπώλια να τα μαζέψουν όλα στα Τρόφιμα - Ποτά, έναν κλάδο που ελάχιστα πλήγηκε από την κρίση, που κάνει εξαγωγές κεφαλαίου και προϊόντων, αλλά οι παραγωγοί των πρώτων υλών πνίγονται στα χρέη, οι εμποροϋπάλληλοι πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς, ενώ τα προϊόντα φτάνουν πανάκριβα στο λιανικό εμπόριο. Άλλωστε ούτε οι τοπικές βιομηχανίες άντεξαν στον ανταγωνισμό με τις πολύ μεγαλύτερες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όμως, όλα αυτά δεν είναι μονόδρομος ή αδιέξοδο για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Δεν είναι μονόδρομος ο αγρότης να πεταχτεί έξω από την αγροτική παραγωγή και βέβαια να μην έχει διέξοδο ούτε στη βιομηχανική παραγωγή ούτε στις λεγόμενες υπηρεσίες.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της πόλης, οι συνταξιούχοι, πρώτα απ’ όλα οι νέοι, πρέπει να μην υποταχθούν στη λογική "ναι μεν σου πήρα δέκα γιατί υπήρχε κρίση, σου δίνω ένα, μισό, γιατί βγήκαμε από την κρίση, μείνε ευχαριστημένος". Πιο πλατιά και αποφασιστικά να απορρίψουμε το συμβιβασμό με την αντιδραστικοποίηση, την ανέχεια, που προωθεί ένα κόμμα που μιλά για πρόοδο, ακόμα και για σοσιαλισμό, που περιδιαβαίνει σε μνημεία της ιστορίας του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος, που δίνει τη δυνατότητα στη ΧΑ, ακόμα και σε στελέχη της ΝΔ, να συκοφαντούν το σοσιαλισμό, την αριστερή σκέψη και πολιτική ταυτίζοντάς την με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ προς την καπιταλιστική εξουσία σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι την υπηρετεί τσακίζοντας την εργατική - λαϊκή πάλη, δίνει άλλοθι στη ΝΔ.

Το κρίσιμο, αποφασιστικό βήμα είναι ο καθένας να σκεφτεί, να κρίνει πώς μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε καλά, αλλά και τι πολιτική ευθύνη θα πάρει ο καθένας μας. Γιατί υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσει καλά ο λαός, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε και τις κοινωνικές - πολιτικές προϋποθέσεις εξουσίας για να φτιάξουμε θεμελιακά διαφορετικές σχέσεις οργάνωσης της εργασίας, της παραγωγής, της κατανομής του κοινωνικού πλούτου, ώστε οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να δίνουν δωρεάν την αναγκαία φροντίδα για τα παιδιά, τους υπερήλικες, τους πάσχοντες, να εξασφαλίζεται για όλους γενική μόρφωση και εξειδικευμένη γνώση που να καταλήγει σε σταθερή δουλειά, με ανθρώπινο ωράριο, με ελεύθερο χρόνο, με δυνατότητα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας χωρίς να πληρώνεις, να μπορείς να κάνεις διακοπές, να γνωρίζεις άλλα μέρη, να γεύεσαι τα προϊόντα της παραγωγής και τις υπηρεσίες,χωρίς να σκέφτεσαι χρέη ή στην καλύτερη περίπτωση να αποταμιεύεις για τις χειρότερες μέρες.

Φίλοι και σύντροφοι,

Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο και για πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση - αντεπίθεση και για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή, για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές μας.

Οι εκλογές είναι ένα σκαλοπάτι, μια ευκαιρία σ’ αυτή τη διαδρομή. Αρκεί να μην εγκλωβιστούμε στη "σικέ" για το λαό αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ούτε το ΚΙΝΑΛ/πρώην ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο προοδευτικός ρυθμιστής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, γιατί άλλωστε έχει τις ίδιες ευθύνες ως κυβερνητικό κόμμα και ως αντιπολίτευση και δεν ξεπλένεται γιατί αλλάζει όνομα και κάποια πρόσωπα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τις ίδιες ευθύνες για την εξάπλωση της ΧΑ τα προηγούμενα χρόνια. Από τους δικούς τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς η ΧΑ βρήκε δυνάμεις, όπλα, πεδία εκπαίδευσης για την εγκληματική της δράση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση στη δίκη, με αποτέλεσμα ο στυγνός δολοφόνος της ΧΑ να προωθείται για ευρωβουλευτής.

Φίλες και φίλοι,

Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά:

Ούτε ο ελληνικός λαός ούτε οι λαοί της Ευρώπης είναι υποχρεωτικά δέσμιοι αυτών των αντιδραστικών εξελίξεων, αρκεί να το θελήσουν, να στρατευτούν με το ΚΚΕ.

Εσείς ξέρετε, και μπορείτε να το διαδώσετε σε περισσότερους, ότι μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε τον αντεργατικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα των επιλογών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ -ως προκατόχου του ΣΥΡΙΖΑ- για την ένταξη στην ΕΕ. Το ΚΚΕ όρθωσε ανάστημα αντίστασης και αντεπίθεσης στην ΕΕ των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών επιθετικών μηχανισμών και στην απάτη ότι η Ευρώπη του κεφαλαίου θα μπορούσε να γίνει Ευρώπη των λαών. Για να γίνει Ευρώπη των λαών πρέπει να αλλάξει η εξουσία σε κάθε χώρα. Μόνο η Ευρώπη του σοσιαλισμού μπορεί να είναι Ευρώπη των λαών.

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ότι δεν θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω.

Αποκαλύψαμε ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ τελικά δεν θα έσωζαν τον αγρότη, δεν θα ανέκοπταν την εξάρτησή του από τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους βιομήχανους. Ξέρετε ότι και πρόσφατα το Κόμμα μας στήριξε αίτημά σας για προστασία της τιμής πώλησης στο βαμβάκι από την αυθαιρεσία των εμπόρων, στήριξε το διάβημα του αγροτικού σας κινήματος προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά δεν σας έκρυψε ότι αυτές οι επιτροπές νοιάζονται για τον ανταγωνισμό μεταξύ των πολυεθνικών, όχι για την προστασία των εισοδημάτων του μικρού και μεσαίου αγρότη, του επαγγελματία.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η συνοχή των οικονομιών της ΕΕ δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί, γιατί ο νόμος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η στήριξή του από το κάθε κράτος, δεν μπορεί να εξομαλύνει τις ανισομετρίες, να κάνει ενιαία την οικονομία των κρατών-μελών της ΕΕ.

Μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η ευρωενωσιακή αγορά δεν θα είναι ένας περίπατος για τους εργαζόμενους από κάθε χώρα, ούτε για τον υψηλά ειδικευμένο, τον επιστήμονα.

Σκεφτείτε πόσοι γιατροί έφυγαν από την Ελλάδα για την Αγγλία, τη Γερμανία και πράγματι έχουν μεγαλύτερο μισθό εκεί, αλλά γενικότερα ακριβότερη ζωή, απομόνωση, με αποτέλεσμα να γυρίζουν πίσω.

Η ΕΕ ενιαία έκανε μόνο την επίθεσή της ενάντια σε κατακτήσεις των εργαζομένων, που είχαν έρθει μετά από πολύ σκληρούς αγώνες, επειδή είχε ανατραπεί ο καπιταλισμός στη Ρωσία και η Σοβιετική Ένωση είχε νικήσει τον Χίτλερ, επειδή φοβόντουσαν τα ένοπλα λαϊκά κινήματα, όπως στη χώρα μας, και στη συνέχεια επειδή ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είχε φάει τα μούτρα του σε πολέμους όπως στο Βιετνάμ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, άλλοι παρατρεχάμενοι, σας λένε ψέματα ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει πιο φιλολαϊκή, ότι είναι θέμα αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατικών - αριστερών κομμάτων.

Λένε συνειδητά ψέματα, αφού όλοι μαζί φιλελεύθεροι και ψευτοσοσιαλιστές, ψευτοαριστεροί έβαλαν τα θεμέλια της σημερινής ΕΕ.

Θέλουν και πάλι να σας ξεγελάσουν υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κάποια όργανα της ΕΕ έναντι άλλων, π.χ. ότι φταίει η Κομισιόν και όχι το Ευρωκοινοβούλιο ή φταίει το Eurogroup επειδή δεν υπάρχει ένα ευρωενωσιακό υπουργείο Δημοσίων Οικονομικών.

Μην ξεγελιέστε. Όπως Βουλή και κυβέρνηση βρίσκονται σε αγαστή συνοχή, ακόμα και από την πλευρά της αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι συμβαίνει και μεταξύ Ευρωβουλής και Κομισιόν, άλλων οργάνων της ΕΕ.

Όλα μαζί αυτά τα όργανα δημιουργούν αντιφάσεις, αδιέξοδα με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, όπως με το Προσφυγικό, ενώ η ΕΕ δίνει υπηκοότητα στους ξένους που αγοράζουν γη ή ακίνητα στην Ελλάδα.

Σκεφτείτε ότι κάποια μονοπώλια της ΕΕ που κατασκευάζουν πολεμικά αεροπλάνα μπορεί να ανταγωνίζονται με τα ανάλογα αμερικανικά ποιος θα πουλήσει περισσότερα σε άλλες χώρες, ποιος θα κερδίσει περισσότερο από τους βομβαρδισμούς αμάχων, πόλεων, αλλά όλα τα βασικά κράτη-μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΝΑΤΟ μαζί με τις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ ως σύνολο φτιάχνει και δικά της πολεμικά σώματα, γιατί "ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη", γιατί η Γερμανία θα 'θελε να είναι στη θέση των ΗΠΑ ως ηγετική στρατιωτική δύναμη, γιατί βλέψεις έχει και η Γαλλία κι έτσι, δυστυχώς, τείνει να διαμορφωθεί ένα σκηνικό ανάλογο με εκείνο της δεκαετίας του 1930, πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τώρα μέσα στον ανταγωνισμό και με πυρηνικές στρατιωτικές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα.

Κάποιοι σας λένε: Αλλά αφού φταίει ο καπιταλισμός και δεν θα ανατραπεί από τις κάλπες, τότε γιατί να ψηφίσω το ΚΚΕ;

Απαντάμε:

Για το λόγο που παίρνουμε μέρος και στις βουλευτικές εκλογές.

Για να κάνουμε δυνατή τη λαϊκή αντιπολίτευση, αυτήν που χρειάζεται η εργατική - λαϊκή πλειοψηφία, το κίνημά της.

Για να νιώσουν οι εργαζόμενοι, ο νέος και η νέα πως έχουν δύναμη, αρκεί να ξεμπλοκαριστούν από τη μέγγενη των καπιταλιστικών συμφερόντων, ανεξάρτητα από την κομματική τους έκφραση.

Για να χτίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο ίδιος ο λαός να συντρίψει τα όργανα εξουσίας του κεφαλαίου, να φτιάξει τα δικά του όργανα εξουσίας, τους δικούς του νόμους για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ειδικότερα απευθυνόμαστε στους νέους και τις νέες, μαθητές - σπουδαστές, εργαζόμενους και καλούμε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, εκπαιδευτικούς, γυμναστές να συμβάλουν. Λέμε στους νέους και τις νέες:

Ξέρουμε ότι δεν έχετε στη μνήμη σας άλλη εικόνα κοινωνικού συστήματος καλύτερου από τον καπιταλισμό.

Ξέρουμε ότι πολλά από τα γεγονότα της ανατροπής των πρώτων εγχειρημάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τα γνωρίζετε παραποιημένα από τα βιβλία της αστικής εκπαίδευσης, από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, από τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία, που σκοπό τους έχουν να απορρίψετε τη δυνατότητα, τη ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, στις γειτονικές μας Ιταλία, Τουρκία, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη.

Πάνω απ’ όλα ξέρουμε ότι δεν έχετε αντικειμενική αντίληψη για την κοινωνία για την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ, γιατί συχνά σας προβάλλουν τις αδυναμίες και όχι τις κατακτήσεις των λαών που στον 20ό αιώνα ξεκίνησαν το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.

Σας παρουσιάζουν το σοσιαλισμό ως κοινωνικό σύστημα της ισοπέδωσης που δήθεν εξαλείφει την πρωτοβουλία, την ελευθερία, περιορίζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Και για να γίνουν πειστικοί χρησιμοποιούν στοιχεία και εικόνες αποκομμένες από τις συνθήκες της εποχής τους.

Σκεφτείτε ότι ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε να οικοδομείται σε μια χώρα που εκατομμύρια χωρικοί δεν είχαν ταυτότητα, ήταν αναλφάβητοι.

Οι γυναίκες, αν και εργάζονταν στα χωράφια, βρίσκονταν υπό καθεστώς πατριαρχικής κηδεμονίας με όλες τις ανισοτιμίες και διακρίσεις που επέβαλλαν στις σχέσεις ανδρών - γυναικών μουσουλμανικά, χριστιανικά και άλλα θρησκευτικά δόγματα, πέρα από τους νόμους.

Αυτές και άλλες καθυστερήσεις πολλών αιώνων τις σάρωσε μέσα σε λίγες δεκαετίες αυτός ο άγουρος σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ.

Το ΚΚΕ σάς λέει μπορείτε, μπορούμε όλοι μαζί να είμαστε ανοιχτοί στα συμπεράσματα της ιστορίας, να γινόμαστε πιο σοφοί για να πάρουμε τη ζωή, την τύχη στα χέρια μας.

Και ο καπιταλισμός πέρασε από μπρος - πίσω. Από τις καπιταλιστικές κοιτίδες του 14ου, 15ου αιώνα στην Ιταλία, που καταστράφηκαν, πέρασε στα αστικά κέντρα του 16ου-17ου αιώνα στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στους επόμενους αιώνες στη Γαλλία, στην Αμερική.

Σκεφτείτε πόσο συκοφαντήθηκαν στην εποχή τους και μεταγενέστερα οι μεγάλες αστικές επαναστάσεις που ανέτρεψαν τη φεουδαρχία, τον ιδεολογικό σκοταδισμό του Μεσαίωνα, τις τότε Ιερές Συμμαχίες όπως τον Μέτερνιχ.

Το ΚΚΕ δεν απευθύνεται μόνο στον εργατοϋπάλληλο, αλλά και στον αγρότη και τον επαγγελματία. Του λέμε:

Τίποτα δεν έχεις να φοβηθείς από την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας που έτσι κι αλλιώς καταβροχθίζει τα πάντα.

Η ΝΔ εμφανίζεται ως σωτήρας της μεσαίας τάξης, αλλά κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρά γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις στην απελευθέρωση των αγορών. Αυτά είναι ασυμβίβαστα. Είναι βέβαια ειλικρινής όταν συμφωνεί με τον ΣΕΒ και τα ευρωενωσιακά όργανα που θεωρούν ''διαρθρωτικό πρόβλημα'' την ύπαρξη αγροτών και μικροεπαγγελματιών, των μόνιμα εργαζομένων στα δημόσια σχολεία, στα δημόσια Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία, στις υπηρεσίες της ΤΔ και αλλού.

Δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα που αφορούν την ακρίβεια στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, για επαγγελματική ή οικιακή χρήση, στην άρδευση, στην προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κλπ. όχι γιατί δεν υπάρχει ικανότητα και όργανα συντονισμού.

Για να λυθούν χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός που θα στηρίζεται στην κοινωνική και όχι στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και ο σκοπός του θα είναι συνολικά η κοινωνική ευημερία, όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Τα μονοπώλια στην παραγωγή, στις Μεταφορές, στο Εμπόριο, στον Τουρισμό - Επισιτισμό, στο Θέαμα - Ακρόαμα συνθλίβουν τον μισθωτό, καταβροχθίζουν τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, άλλοτε γρηγορότερα, άλλοτε δίνοντάς του μια παράταση με υπερχρέωση.

Σκεφτείτε πόσο συχνά μετατρέπεστε σε μισθωτούς, όταν δουλεύετε με μπλοκάκι ως μηχανικοί, λογιστές, όταν ως γιατροί μετακινείστε από το ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο στο άλλο μέσα στη βδομάδα για να συμπληρώσετε το εισόδημα από το ατομικό ιατρείο προκειμένου να εξασφαλίσετε κάπως καλύτερη ζωή για εσάς και τα παιδιά σας, έναν καλό αλλά ακριβοπληρωμένο παιδικό σταθμό, σχολείο, γυμναστήριο.

Το ΚΚΕ παλεύει για την κοινωνία που θα τα παρέχει δωρεάν σε όλους, τα διεκδικεί για όλους και σήμερα αντικρούει τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ή πράττουν για επιλεκτικές υποβαθμισμένες υπηρεσίες μόνο για τους ακραία φτωχούς.

Ο άνθρωπος που θέλει να εργαστεί στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στην εκπαίδευση, στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στις Τηλεπικοινωνίες, στις Μεταφορές, στον Τουρισμό - Επισιτισμό, σε οποιαδήποτε χρήσιμη για την κοινωνία εργασία, τίποτα δεν έχει να φοβηθεί από την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Το αντίθετο, αυτό είναι που θα φέρει άλλη κατάσταση στη ζωή του.

Αλλά γι’ αυτό πρέπει να κάνει την ανάλογη πολιτική επιλογή. Να συμπορευτεί, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν έχει πειστεί, δεν έχει συμφωνήσει σε όλα.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση.

Οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές, οι περιφερειακοί και δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι δήμαρχοί μας διεκδικούν για όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ουσιαστική αύξηση στο αφορολόγητο όριο, το κούρεμα των χρεών και όχι με ανταλλάγματα τη μείωση συντάξεων όπως το ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ για τους αυτοαπασχολούμενους.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις, για μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, Παιδεία κλπ., για τα αιτήματα επιβίωσης αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Το ΚΚΕ στηρίζει την αλληλεγγύη μεταξύ μισθωτών - αγροτών - επαγγελματιών των πόλεων, γιατί δεν είναι μεταξύ τους οι διαφορές, δεν τα παίρνουν από τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα για να τα δώσουν στα κατώτερα, τα παίρνουν από όλους για να τα δώσουν στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στα μονοπώλια.

Δεν ταιριάζει στην κοινωνική - ταξική σύνθεση του νομού σας, στην ιστορία των αγώνων του, να βρίσκεται η εγκληματική - φασιστική ΧΑ στην 3η θέση βουλευτικής και ευρωβουλευτικής δύναμης.

Μπορείτε να φέρετε το ΚΚΕ στην 3η θέση, γιατί είναι το μοναδικό πραγματικό στήριγμα του εργαζόμενου. Δεν είναι το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, που όπως και η σοσιαλδημοκρατία στη Γερμανία μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η κρίση φιλελεύθερων και ψευτοαριστερών πρόσφατα στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Αυστρία, ξανάφεραν στη Βουλή τους φασίστες, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σε άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου.

Σας καλούμε όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί:

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό».