Τετάρτη 15/05/2019 - 16:02

Ιδιαίτερα μαζική η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ιστιαία (ΦΩΤΟ)

Σε μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ιστιαίας μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης ο Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιστιαίας - Αιδηψού καθώς και η Μαρία Ραχιώτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος από την Ενότητα Ιστιαίας.

H ομιλία του Γιώργου Μαρίνου

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε:

«Μαχητικά, αισιόδοξα, με μεγάλη ευθύνη δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές για να πέσουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Αυτή είναι η επιλογή που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ιστιαίας, των αγροτών, των επαγγελματιών, αυτή είναι η επιλογή της νεολαίας γιατί ισχυρό ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, να αντισταθούμε στα αντιλαϊκά μέτρα και να οργανωθεί η αντεπίθεση που θα φέρει το λαό στο προσκήνιο και θα διεκδικήσει να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα τιμωρήσει ο λαός της Ιστιαίας την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που του φόρτωσαν τρία δολοφονικά μνημόνια και εκατοντάδες μνημονιακά μέτρα που τα πληρώνει ακριβά.

Θα τους τιμωρήσει για την ανεργία, τη μερική απασχόληση και τη ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την άθλια κατάσταση στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Παιδεία, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια που έχουν μαυρίσει τη ζωή του λαού, για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και τη φτώχεια που έχει χτυπήσει την περιοχή μας.

Τώρα έχουμε μεγάλη πείρα και μπορούμε να διαλύσουμε τα ψεύτικα διλήμματα, το λεγόμενο μικρότερο κακό που το επαναφέρουν για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους.

Μικρότερο κακό δεν υπάρχει. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι μεγάλο κακό, υπηρετεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του, τις απάνθρωπες αποφάσεις της ΕΕ, τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Αυτό έχει αποδειχθεί όλα τα χρόνια και έχουν βγει σοβαρά διδάγματα.

Κανείς εργαζόμενος να μην τσιμπήσει στο δόλωμα των ψευτοκαυγάδων του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Έχουν αποκαλυφθεί, είναι χυδαίοι και προκαλούν αηδία στο λαό. Φαγώνονται με ποιον εφοπλιστή, με ποιον καρχαρία του πλούτου έχουν παρτίδες, σε ποιο κότερο αράζουν και διασκεδάζουν "εις υγείαν των κορόιδων".

Καταφεύγουν σε αυτές τις αθλιότητες για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, να κρύψουν ότι προσκυνούν και οι δύο στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, σε βάρος του λαού που στενάζει σε έναν ωκεανό οξυμένων προβλημάτων.

Να δώσετε δύναμη στο ΚΚΕ που ήταν στο πλευρό σας, που μάχεται για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Δύναμη και στις τρεις κάλπες, να βγει δυνατή η λαϊκή αντιπολίτευση, το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" για να τους κάνουμε το βίο αβίωτο. Αντιπολίτευση που θα διεκδικεί και θα ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων των εργαζομένων και των παιδιών τους, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και του δήμου, παλεύει και θα παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, της νεολαίας.

Για πλήρη - σταθερή εργασία και προστασία των ανέργων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Παλεύει: Για δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, έργα υποδομής, την πυροπροστασία, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, κατά όλων των ναρκωτικών.

Καλούμε το λαό της περιοχής να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στην Περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον γεωπόνο Κώστα Μπασδέκη και στο δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Καμαράτο που αγωνίζονται για τα λαϊκά δικαιώματα.

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχισθεί η μίζερη ζωή, η εκμετάλλευση και η ανασφάλεια ή θα αντισταθούμε, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Λαϊκή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση και είναι ανάγκη να κάνουν το βήμα κι αυτοί που διστάζουν ακόμα και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα αποκτήσουν δύναμη και θα διαπιστώσουν στην πράξη πόσο αναγκαία είναι αυτή η επιλογή.

Εσείς γνωρίζετε καλά πόσο απάτη, πόσο εξωπραγματική είναι η θέση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκπροσωπούν "την Ελλάδα των πολλών και όχι την Ελλάδα της ελίτ, των λίγων".

Δίκαια αγανακτεί ο λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ληστεύει το λαό για να πιάνει τα πλάνα των ματωβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060, συγκεντρώνει χρήμα για να τροφοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο με δισεκατομμύρια ευρώ, για να δίνει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ 4 δισ. ευρώ το χρόνο, για να αποπληρώνει με 3,5 δισ. ευρώ τη δόση στο ΔΝΤ για χρέη για τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη οι λαϊκές οικογένειες.

Κατασπάραξαν το λαϊκό εισόδημα, καταχρεώθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία τους, να τα εξαναγκάσει να τρέξουν στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν με δόσεις.

Σας ληστεύουν χρόνια, σας κλέβουν 10 και πετάνε στο λαό ένα ξεροκόμματο για να του κλέψουν την ψυχή, να του αρπάξουν την ψήφο.

Στραγγίζουν το λαό, ψήφισαν την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και δίνουν δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, φοροαπαλλαγές, χρηματοδοτήσεις, για να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Μειώνουν δραματικά τις συντάξεις και διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση με το νόμο Κατρούγκαλου και έχουν τα μούτρα να προσπαθούν χρυσώσουν το χάπι με το επίδομα που αποκαλεί η κυβέρνηση 13η σύνταξη.

Είναι γνωστό ότι οι τέσσερις στις 10 συντάξεις είναι κάτω από τα 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι πληρώνουν κι αυτοί πανάκριβα τα φάρμακα, έχουν στεγνώσει και δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ολόκληρη 13η και 14η σύνταξη, να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν.

Ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα που προβάλλει η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των αγώνων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Θυμόμαστε καλά! Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ανέβει στην κυβερνητική καρέκλα κορόιδευε το λαό, ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν αλλάζει και η ελπίδα έρχεται".

Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη, όπως λένε, είναι ένωση του κεφαλαίου που γεννάει μέτρα κατά των λαών και σημαδεύεται από τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Αυτή ξεκίνησε την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της σταθερής εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 ακόμα και 70 χρόνια.

Τη βάναυση συνταγή την ονομάζουν ενεργό γήρανση, για δουλειά μέχρι τα βαθιά γηρατειά, για να μειωθεί ο χρόνος από τη σύνταξη μέχρι το θάνατο: Για τέτοια βαρβαρότητα μιλάμε!

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ΚΑΠ ρημάζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους κτηνοτρόφους.

Η ΕΕ πλαισιώνεται από μηχανισμούς σκληρής καταστολής, φακελώματος, χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα, είναι ένωση του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας, φυτώριο ανάπτυξης ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων.

Στην ΕΕ αυτοί που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπερνούν τα 110 εκατ., οι άνεργοι ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια και περισσότεροι είναι αυτοί που δουλεύουν με μερική και προσωρινή απασχόληση, με τη λεγόμενη εθελοντική δουλειά.

Ενοχοποιούν κάθε δικαίωμα και προβάλλουν το "ελάχιστο". Ελάχιστη εργασία, ελάχιστο εισόδημα, οι γυναίκες φορτώνονται τα βάρη του σπιτιού, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των πασχόντων για να μη δοθούν κονδύλια για υποδομές πρόνοιας και οι νέοι γίνονται λάστιχο, θύματα της εργασιακής περιπλάνησης, της μετανάστευσης για την αναζήτηση δουλειάς.

Όλες αυτές οι σκληρές για τους λαούς κατευθύνσεις υλοποιούνται από σοσιαλδημοκρατικά νεοφιλελεύθερα, ψευτοαριστερά και ακροδεξιά κόμματα. Μαζί στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο. Το 90% των αποφάσεων της ΕΕ έχουν εγκριθεί με την ψήφο αυτών των δυνάμεων.

Αυτή η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει η ΕΕ της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των ισότιμων σχέσεων των κρατών-μελών, όσες διακηρύξεις κι αν κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποστολή τους είναι η ίδια: Η θωράκιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΕΕ δεν αλλάζει για το καλό των λαών, γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική και επικίνδυνη, δυναμώνει η εχθρότητά της κατά των εργαζομένων.

Η πολιτική της ΕΕ υλοποιείται ενιαία από τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους δήμους, γι' αυτό η επίθεση είναι ενιαία και πρέπει να πάρουν ενιαία απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ.

Γιατί αυτό σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιστιαίας

Εκλογική Περιφέρεια ΑΙΔΗΨΟΥ

  1. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  2. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
  3. ΚΑΠΕΛΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  4. ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  5. ΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  6. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  7. ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  8. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ του ΙΩΑΝΝΗ
  9. ΠΙΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  10. ΣΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ
  11. ΦΑΚΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
  12. ΦΩΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΜΠΑΛΟΥΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  3. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  4. ΚΑΡΑΒΑΣ ΖΗΣΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  5. ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  6. ΜΟΥΣΜΟΥΛΗ ΜΑΡΘΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΙΣΤΙΑΙΑΣ

  1. ΑΓΓΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΗ
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  3. ΖΑΧΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  4. ΚΑΡΑΒΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  6. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΜΠΑΜΖΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  7. ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ ΒΑΡΣΑΜΗ - ΔΑΥΪΔΙΑ (ΣΑΜΗ) του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  8. ΜΟΣΧΟΥΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  9. ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  10. ΜΠΟΥΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  11. ΡΑΧΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  12. ΣΕΦΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ
  13. ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΧΑΔΟΣ

1. ΓΚΕΛΑΜΕΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΩΡΕΩΝ

  1. ΒΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΕΡΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
  3. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
  4. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
  5. ΜΠΑΚΑΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  6. ΡΑΠΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ