Τετάρτη 15/05/2019 - 17:14
ΠΕΡΑΜΑ

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε μαζικότητα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πέραμα χθες, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, την Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτή, και τον Βασίλη Βατίστα, υποψήφιο δήμαρχο.

Εργαζόμενοι, άνεργοι της περιοχής, συνταξιούχοι νέοι και νέες, ανταποκρινόμενοι αρκετοί από αυτούς για πρώτη φορά στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, προσήλθαν μαζικά στην κεντρική πλατεία της πόλης (πλ. Ηρώων), στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα ότι η εργατούπολη του Περάματος μπορεί να αλλάξει περπατησιά, να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και δήμο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στην εξέδρα, καταχειροκροτούμενοι πήραν τις θέσεις τους μετά την ομιλία του Β. Βατίστα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με πολλούς από αυτούς να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό. Ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Περάματος, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος.

Βασίλης Βατίστας: Σε όλες τις κάλπες ενιαία για ισχυρό ΚΚΕ

Ο Βασίλης Βατίστας (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του), καλώντας σε στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο περαματιώτικος λαός και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια εξειδίκευε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ λέξη προς λέξη! «Συνέχισε προωθώντας σε τοπικό επίπεδο τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, όπως έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», είπε και έφερε παραδείγματα από τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές, από τη στήριξη της ευέλικτης εργασίας, τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα κ.ο.κ.

Αναφερόμενος στα επιχειρηματικά σχέδια, ανέδειξε το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του λαού της περιοχής, λέγοντας ότι «τα επόμενα 4 χρόνια, η "Cosco", οι εταιρείες πετρελαιοειδών, άλλα αμερικανικά και ρωσικά συμφέροντα και από δίπλα μικρότερα ντόπια συμφέροντα γύρω από τα μονοπώλια στοχεύουν να βγάλουν πολλά κέρδη, αφού το Πέραμα ιεραρχήθηκε μαζί με τον Πειραιά ως τμήμα από το οποίο περνάει ο δρόμος μεταφοράς εμπορευμάτων! Ακριβώς αυτό το γεγονός εξηγεί το γιατί στήθηκε όλο αυτό το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Περάματος. Ένα προεκλογικό σκηνικό από μπόλικα ψηφοδέλτια, όλων των κομμάτων που στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αλλά που ντύνονται" σήμερα με τα ρούχα του "ακομμάτιστου", του "πολυσυλλεκτικού"».

Και απαντώντας σε όλο αυτό το σκηνικό υπογράμμισε ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»: «Εδώ στο πολύπαθο Πέραμα υπάρχει λαός που κινητοποιείται, υπάρχει νεολαία που δεν συμβιβάζεται, υπάρχουν μεγάλα ταξικά σωματεία, υπάρχει ΚΚΕ!».

Αναφέρθηκε στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «για να γκρεμιστεί από την 3η θέση, για να κοντύνουν τα πόδια των χιτλερικών, πρέπει να πέσει σε όλες τις κάλπες το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Σε όλες τις κάλπες ΚΚΕ!».

Σχολίασε τις προοδευτικές κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε την υποκρισία του, λέγοντας ότι στο Πέραμα δεν έχει βγάλει μία, έστω μία κουβέντα για το ότι κατεβαίνει ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για το δήμο, ενώ η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή «τσαλάκωσε» την παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει ότι δεν θα δίνεται καμία διευκόλυνση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή...

Κάλεσε το λαό να αναδείξει σε όλες τις κάλπες «μια πανίσχυρη εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που την επομένη των εκλογών θα δώσει νέα δύναμη και ώθηση στην εργατική τάξη, το λαό, στο κίνημα!

Και εδώ, στο Δήμο Περάματος, όσοι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τόσοι λιγότεροι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και που είναι στηρίγματα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της πολιτικής που στενάζει καθημερινά το λαό του Περάματος!».

Αφού αναφέρθηκε στις πιο συγκεκριμένες διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», π.χ. για την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου, κάλεσε τον περαματιώτικο λαό να στηρίξει το ΚΚΕ που «έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, φωτίζοντας με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους!».

Δέσποινα Μαστρολέων: Η νεολαία με το ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ξεχωριστό κάλεσμα στη νεολαία απηύθυνε η Δέσποινα Μαστρολέων, μιλώντας στη συγκέντρωση, λέγοντας ότι «στις 26 Μάη οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά δυναμώνοντας το ΚΚΕ που είναι εγγυημένα το μόνο κόμμα που πολεμάει αυτούς που πολεμάνε το λαό και τα παιδιά του. Το ΚΚΕ που απευθύνει κάλεσμα μάχης και αγώνα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας που σήμερα τσακίζονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Στάθηκε στους νεολαιίστικους αγώνες που δόθηκαν σε όλη τη χώρα και στο Πέραμα το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, ενάντια στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, αλλά και για την απομόνωση των φασιστών. Όπως είπε, «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων. Πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην ενημέρωση, στην οργάνωση και διεξαγωγή κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για ακόμα πιο μεγάλους, δυνατούς μαχητικούς αγώνες που θα βάζουν στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν την αδικία και θα έχουν οδηγό τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.

Στις 26 Μάη η νεολαία θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν αθωώνουμε με την ψήφο μας αυτούς που καταδικάσαμε με τους αγώνες μας. Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή και δύναμη. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ».

Αναφερόμενη στη ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ περί των «αρχών» και «αξιών» της ΕΕ, τόνισε ότι η ΕΕ δεν έχει ξεστρατίσει από αυτές, αλλά αντίθετα τις υπηρετεί πιστά. «Οι αντιδραστικές αρχές της ΕΕ, που υπηρετεί το σημερινό άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, έχουν φέρει τα αμέτρητα εμπόδια που αντιμετωπίζει καθημερινά η νεολαία στην προσπάθειά της να μορφωθεί, να δουλέψει και να ζήσει με πραγματικά δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων, φέρνοντας πολλά παραδείγματα από την επίθεση που εξαπολύει η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι «οι αντιδραστικές αρχές της ΕΕ έχουν οδηγήσει σε όλα αυτά που απεχθάνεται, που σιχαίνεται η νέα γενιά, στη βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά. Απέναντι σε όλα αυτά χιλιάδες νέοι το προηγούμενο διάστημα με τη δράση τους, την αμφισβήτηση τους και τον αγώνα τους έχουν πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ΕΕ και την πολιτική της που την εφαρμόζουν και την υπερασπίζονται όλα τα αστικά κόμματα και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τη νεολαία να μην πέσει «στην παγίδα της αποχής που σημαίνει λευκή επιταγή στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Το βέβαιο είναι άλλωστε πως την επομένη των εκλογών η αποχή δεν θα είναι δίπλα στους νέους να ενημερώνει, να οργανώνει την πάλη του λαού, να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Παρών, μαχητικό και πρωτοπόρο όπου μορφώνεται, δουλεύει και ζει η νέα γενιά θα είναι όπως όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα και οι ανάγκες της.

3 κάλπες 1 επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Γιατί με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να κάψουμε τα βάρβαρα σενάρια που ετοιμάζουν στις πλάτες μας και να γράψουμε το δικό μας με κριτήριο το τι πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα».

Γιάννης Πρωτούλης: Ισχυρό ΚΚΕ, εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα ότι δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων που θα ανακουφίσουν ή πολύ περισσότερο θα ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται με το λαό στη γωνία, χωρίς ρήξη με το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Μέσα στην κρίση πληρωθήκαμε όλοι με μακροχρόνια ανεργία, με ουρές στα συσσίτια, με άγρια καταστολή όταν διαδηλώναμε, με σπίτια σκοτεινά και παγωμένα, με χρέη στις τράπεζες που κάθε λίγο απειλούν στα τηλέφωνα.

Με φασίστες να κυκλοφορούν ξανά και να δολοφονούν Έλληνες και μετανάστες, να χτυπούν συνδικαλιστές κομμουνιστές.

Βλέπουμε ξανά τώρα την καπιταλιστική ανάπτυξη με εκατομμύρια τουρίστες από την κρουαζιέρα, ρεκόρ αφίξεων και κερδών για λίγους. Με το Πέραμα και τον Πειραιά να έχει δοθεί ολόκληρος στο κινέζικο μονοπώλιο. Με ρεκόρ κοντέινερ και κερδοφορίας! Τι όμορφο ήρθε για τους Περαματιώτες;

Για να έρθουν όλοι αυτοί και να στήσουν τις δουλειές τους με εργαζόμενους φθηνούς με κουτσουρεμένα ή και καθόλου δικαιώματα, όλοι μαζί επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, εφοπλιστές και εργολάβοι και μεγαλέμποροι. Όχι μόνο με ψευτιές, συκοφαντίες, τόνους λάσπης, αλλά ακόμα και με την ωμή βία στέλνοντας τα μαντρόσκυλά τους αφού είχαν πληρωθεί καλά, τους χρυσαυγίτες φασίστες για να οργανώσουν δολοφονικές επιθέσεις και να βγάλουν από τη μέση τους κομμουνιστές συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές που πάλευαν και παλεύουν για δικαιώματα στη δουλειά, για το δικαίωμά μας να μην ξεπουληθεί ο τόπος μας, οι υποδομές της πατρίδας μας.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει ποιοι πρωτοστάτησαν στην επίθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα, απέναντι στα ναυτεργατικά σωματεία, στα σωματεία της Ζώνης. "Το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια, καταστρέφει την οικονομία", ήταν το μοτίβο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οργάνωναν χορούς με τα σχολεία της πόλης ντυμένα τσολιαδάκια να υποδέχονται τα κρουαζιερόπλοια όπως η ταινία "Καλωσήρθε το δολάριο".

Τα 4 εκατομμύρια επιβατών της κρουαζιέρας ήρθαν και πέρασαν και δεν ακούμπησαν στον Πειραιά και αυτό καταγράφεται από τα καθημερινά λουκέτα καταστημάτων στην πόλη, αφού ούτε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό δεν αγόρασαν!

Στα κρουαζιερόπλοια, που καταπλέουν στο λιμάνι, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ναυτεργάτης με συγκροτημένα δικαιώματα. Είναι πληρώματα θύματα των διεθνών και ντόπιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Ο Τσίπρας τότε να θυμίσουμε χαρακτήριζε "εξαλλοσύνες" τους αγώνες των ναυτεργατών! Και σήμερα λίγο πριν τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας ξεπληρώνει τις διακοπές του στα εφοπλιστικά κότερα με νόμο που κάνει εθελοντική ακόμα και τη φορολογία-ψίχουλα των εφοπλιστών!

Τι έχουν αφήσει όλα αυτά; Δεν είμαστε ούτε στο 2009 ούτε στο 2012 ούτε στο 2015. Υπάρχει πλέον η ζωντανή εμπειρία του λαού μας. Καταρρίφθηκε με πάταγο το επιχείρημα που ακούγαμε και ακούμε ότι δήθεν οι αγώνες, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κλείνουν τις επιχειρήσεις.

Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν η κρίση του συστήματος και επιλογές των ιδιοκτητών τους να μεταφέρουν τα κεφάλαια από δω και από κει για να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους. Στα ναυπηγεία και τη "Χαλυβουργική", το εργοστάσιο απέναντι από την "Ελληνική Χαλυβουργία", δεν έγινε δυστυχώς εννιάμηνος αγώνας. Εκεί τα σωματεία ήταν και είναι στα χέρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είχαν φτάσει στο σημείο να ζητούν στήριξη του εργοδότη και φθηνό ρεύμα για το αφεντικό, ενώ οι εργάτες στο σπίτι το είχαν κομμένο μέσα στο καταχείμωνο. Δεν τους γλίτωσε ούτε αυτούς η υποταγή από τις ορέξεις και τα παιχνίδια των βιομηχάνων.

Τους επενδυτές "σωτήρες" και τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες ντελάληδές τους τους έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, τους ξέρετε καλά και εδώ στο Πέραμα. Άλλοι θα έφερναν τους Γερμανούς, άλλοι τους Άραβες, Κινέζους, τους Αμερικανούς.

Χρειάζεται προσοχή από τους εργαζόμενους γιατί αυτήν τη στιγμή στην περιοχή, στο Θριάσιο, στον Πειραιά, συγκρούονται ισχυρά κράτη, ΗΠΑ, Κίνα κ.λπ., με ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του Πειραιά να μπουν στο επίκεντρο αυτών των επικίνδυνων ανταγωνισμών, αλλά να προτάξουν τη ζωή και τις ανάγκες τους.

Τι έφεραν τα εκατομμύρια κοντέινερ, τα εκατομμύρια τουριστικές αφίξεις πέρα από εκατομμύρια κέρδη για τις ναυτιλιακές, αεροπορικές και τουριστικές και άλλες εταιρείες; Τι έφεραν σε σταθερές θέσεις εργασίας, σε μισθούς, σε δικαιώματα; Όλοι γνωρίζουμε.

Τι έχει αφήσει η ιδιωτικοποίηση και η παράδοση δημόσιου πλούτου σε υποδομές Υγείας, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε σχολεία, σε συγκοινωνία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, σε αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, στη διαχείριση των απορριμμάτων, σε ελεύθερους δημόσιους χώρους, στο επίπεδο ζωής στις πόλεις;

Τα κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής με διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση των εφοπλιστών "Ποσειδώνια", για συνέδρια και ημερίδες των επιχειρηματικών ομίλων έχει δώσει περισσότερα από όσα για τα αντιπλημμυρικά του Πειραιά, τα σχολεία του Πειραιά, τους παιδικούς σταθμούς των γειτονιών του Πειραιά, τις υποδομές αυτής της πόλης!

Ένα κονδύλι για την ανακούφιση των άνεργων οικογενειών και των παιδιών τους στο Πέραμα που δεν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ το συζητάνε από το 2012, έχουμε 2019 και δεν έδωσαν τίποτα.

Στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", που ζήτησε την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, έδωσαν 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο χωρίς καμία γραφειοκρατική εμπλοκή. Στην "COSCO" ετοιμάζονται να δώσουν 113 εκατ. για το master plan, για νέες φαραωνικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Μια φλούδα γης έχουν κρατήσει οι Περαματιώτες με μπροστάρη τον κομμουνιστή πρώην δήμαρχο Πατσιλινάκο, καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για ανάπλαση και όλοι μαζί έκαναν τον Κινέζο... ενώ έχουν δώσει πάνω από 469 εκατομμύρια για αστικές αναπλάσεις.

Αντίστοιχα πέταξαν στην άκρη την πρότασή μας να συζητηθεί το μεγάλο θέμα για τα καζάνια του θανάτου, για το σχέδιο πολιτικής προστασίας, τα μέτρα ενάντια στην αυθαιρεσία των εφοπλιστών που γέμισαν με μαζούτ ολόκληρο το Σαρωνικό και δεν τιμωρήθηκε κανένας. Δεν άλλαξε τίποτα. Μπροστά μας είναι η επόμενη καταστροφή, βέβαιο ότι θα έρθει, άγνωστο το πότε.

Αυτό μπορεί να αλλάξει!

Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για άλλες αυταπάτες!

Εμείς λέμε ότι μπορούμε να μπούμε μπροστά για κίνημα διεκδίκησης για έργα και υποδομές για όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν. Εμείς δεν δηλώνουμε αναρμόδιοι για τα βάσανα και τις ανάγκες του λαού μας!

Και αυτό το κίνημα να συναντηθεί σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα βάζει στο στόχαστρο τον σημερινό βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, το σάπιο καπιταλιστικό κράτος, το ίδιο το σύστημα, τα κόμματα και τις ηγεσίες που το υπηρετούν.

Όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, νεολαία, άνθρωποι με διαδρομή στο κίνημα που για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, ξαναπροσεγγίζουν τις θέσεις μας, εκδηλώνουν έμπρακτα τη θέλησή τους να προσφέρουν, δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, ξεπερνώντας και προκαταλήψεις και πικρίες που καμιά φορά φέρνει η σφοδρή αντιπαράθεση.

Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη.

Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί και στην κάλπη. (...)

Στήριξη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ.

Καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε τον συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Βγήκε για να ακυρώσει το μνημόνιο στην Αττική και το εφάρμοσε μέχρι κεραίας! (...)

Η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επιχείρησε όσο κανείς άλλος να συκοφαντήσει ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες. Έφτασαν στο σημείο να βάζουν στο προεκλογικό τους σποτ τον Μεταξά δίπλα στον Βελουχιώτη, τον Βενιζέλο και τον Πλαστήρα δίπλα στον Μπελογιάννη, τον δικτάτορα Παπαδόπουλο δίπλα στον Λαμπράκη. Αυτοί είναι. Απέδειξαν ότι δεν τους έμεινε ούτε ένας αγωνιστής, ούτε ένας που νιώθει αριστερός.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι καλλιέργησε και συνεχίζει ένα σύγχρονο ραγιαδισμό, καλυμμένο με δήθεν προοδευτικό και ριζοσπαστικό μανδύα. Καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις, τη λογική που λέει ότι "ε, αφού δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, ας συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα". Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο για το λαό και τη νεολαία από αυτήν τη λογική. Όπως σήμερα ξεδιάντροπα νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν με ένα 300άρι τους συνταξιούχους στις 25 Μάη, για να τους πάρουν την ψήφο στις 26. (...)

Εμείς οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στους δήμους και τις Περιφέρειες, με το κόκκινο γαρίφαλο των αγώνων για σύμβολο και το όνομα "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν δηλώνουμε αναρμόδιοι για τα βάσανα και τις ανάγκες του λαού μας ούτε χωρίζουμε τα προβλήματα σε τοπικά, μικρά και μεγάλα, βλέπουμε μόνο την αγωνιστική μαχητική προσπάθεια μαζί με το λαό και τη νεολαία να αρχίσουν να συγκεντρώνονται δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας. (...)

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στους γνωστούς από χρόνια υποψηφίους τους, που επιδιώκουν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση, αξιοποιώντας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασαν οι Πατούλης και Σγουρός να εμφανίζονται ξανά ως σωτήρες! Δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές!

Με την ψήφο στο ΚΚΕ ανάβουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό που είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που τους θρέφουν, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου τους έβγαλαν! Σπάνια μπορεί να βρει κανείς τόσα καθάρματα μαζεμένα σε ένα χώρο. Αυτό αποδεικνύει ότι η σάπια ιδεολογία τους γεννά το έγκλημα απέναντι σε καθετί ανθρώπινο. Την ώρα που όλοι τρέχαμε να βοηθήσουμε στο Μάτι, χιλιάδες πήγαιναν να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία, οι φασίστες οργάνωναν το πλιάτσικο στα καμμένα σπίτια, έκλεβαν ανθρώπους που δεν είχαν ακόμα θάψει τα παιδιά τους. Τα ψηφοδέλτιά τους έχουν μαχαιροβγάλτες, προαγωγούς, τέρατα καταδικασμένα γιατί ασελγούσαν ακόμα και στα ανήλικα παιδιά τους. Για το ευρωψηφοδέλτιο κατάφεραν να μαζέψουν μόνο 23 τέτοιους, ενώ το ψηφοδέλτιο θέλει 42. Το κόκκινο είναι η απάντηση στο μαύρο του φασισμού και ήρθε η ώρα να τους πετάξουμε από την 3η θέση. Όμορφες πόλεις είναι πόλεις χωρίς φασίστες, τραμπούκους, απεργοσπάστες, μαχαιροβγάλτες!

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Έχουμε ζωντανό παράδειγμα.

Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Ικαρία.

Οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ ήταν και είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Ήταν και είναι η δύναμη που βοήθησε όσο κανένας την οργάνωση του λαού και της νεολαίας, ανέδειξε τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους».