Πέμπτη 16/05/2019 - 17:35
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από τη μαζική συγκέντρωση (ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων και νεολαίας από τις εργατογειτονιές της περιοχής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νικος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (διαβάστε την ομιλία στα συνημμένα). Χαιρετισμό απηύθυνε η Χρυσάνθη Αγάθου, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΕΡΨΗ - ΧΩΡΟΣ». Το «παρών» έδωσε επίσης ο πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου, καθώς και μέλη και στελέχη μαζικών φορέων από την περιοχή, που πρόσφατα με κοινή τους δήλωση κάλεσαν το λαό σε συστράτευση με το ΚΚΕ.

Ο Ν. Αμπατιέλος, σχολιάζοντας τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης, ανέδειξε την προσπάθειά της να συγκαλύψει ποιος πληρώνει αυτά τα περιβόητα «μέτρα ανακούφισης». Και τόνισε: «Κρύβει το γεγονός ότι από τα 55 δισ. ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πληρώσουν λιγότερα από 3 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα, μέσα στα οποία βρίσκεται και το 1 δισ. των μέτρων που εξήγγειλε για το 2019, θα βγουν από τις γνώριμες τσέπες: Του λαού. Τα "βαφτίσια" της κυβέρνησης στα μέτρα που εξήγγειλε, δεν μπορούν να κρύψουν ότι το 1 ευρώ την ημέρα δεν θα αλλάξει την κατάσταση για τους συνταξιούχους.

Το βασικό όμως και πιο ύπουλο που θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του συστήματος είναι άλλο. Είναι ο συμβιβασμός ότι όσα μας πήρανε, δικαιώματα, κατακτήσεις, είναι περασμένα ξεχασμένα. Είναι ο συμβιβασμός ότι θα ζούμε με ψίχουλα, με ό,τι περισσεύει από το μεγάλο φαγοπότι της κερδοφορίας των λίγων και να λέει και "ευχαριστώ" ο λαός!

Είναι ο συμβιβασμός με τη λογική "όσα αντέχει η οικονομία", αντίληψη που εννοείται πως τη μοιράζεται με όλα τα άλλα αστικά κόμματα.

Είναι ο συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που ζει ήδη χειρότερα από ό,τι ζούσαν οι γονείς της και οι παππούδες της.

Τίποτα ακόμα και απ' αυτά τα ελάχιστα δεν θα είχαν δοθεί χωρίς τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων όλο του προηγούμενο διάστημα.

Πραγματική ανακούφιση, οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να πετύχουν µόνο μέσα από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο: Απέναντι στο κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν, που θέλουν να λέμε και "ευχαριστώ" για την κατάντια που έχουν φτάσει τον κόσμο...

Αυτό σημαίνει και προϋποθέτει ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες».

Σχολιάζοντας τις «προοδευτικές» κορώνες της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι «πραγματικά προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που σήμερα στραγγαλίζονται στη μέγγενη της καπιταλιστικής οικονομίας, είναι η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.

Πρόοδος είναι οι λαοί να ζουν αδελφομένοι και ειρηνικά, κάνοντας κουμάντο πραγματικά στον τόπο τους.

Αυτό το δρόμο φωτίζουμε με την καθημερινή μας πάλη, δίνοντας μάχες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αναδεικνύοντας την πραγματική εικόνα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, τις συνέπειες από τα "μπίζνες πλαν" του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υποκλινόμαστε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

(...) Και η πρόοδος πάντα γεννιέται στην αμφισβήτηση του συστήματος. Ποτέ στην υποταγή. Μπροστά πας με ψηλά το κεφάλι και όχι σκυφτός, υποκλινόμενος σε όσους τσακίζουν τη ζωή μας.

Πρόοδος είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ: Η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πάλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!

Και αυτή ακριβώς η στάση του ΚΚΕ είναι κυριολεκτικά η πιο "φιλοευρωπαϊκή" στάση. (....) Η συνεργασία των καπιταλιστικών κρατών στην ΕΕ δεν είναι για τους λαούς, αλλά για επιχειρηματικές συμπράξεις, για επενδύσεις, για τη διεξαγωγή πολέμων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ΕΕ εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μονοπωλίων και των σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Στοιχείο αυτής της "συνεργασίας" είναι και ο ανταγωνισμός και μέσα στην ίδια την ΕΕ και η περίοδος που διανύουμε είναι χαρακτηριστική, καθώς τέτοιες "κόντρες" είναι που καθιστούν το μέλλον της ΕΕ αβέβαιο, που ενισχύουν φυγόκεντρες τάσεις. Αυτές τις αντιθέσεις το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τις αξιοποιήσει προς όφελος του, μόνο με δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί πραγματικά "καλύτερη", "των πολλών", είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη του Σοσιαλισμού. "Καλύτερη" είναι η αλληλεγγύη και η πάλη του λαού κάθε χώρας ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Και η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας για όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ο Γ. Καλαμαράς, καλώντας σε υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού, υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα και εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, από αυτές τις εργατογειτονιές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα να δοθεί ένα μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής... Ένα μήνυμα ότι σήμερα δεν τσιμπάμε. Ότι σπάμε τις αλυσίδες. Δεν δεχόμαστε τη λογική του μικρότερου κακού. Αλλά διεκδικούμε πραγματικά τη ζωή που μας αξίζει. Βάζουμε στο στόχαστρο της πάλης μας όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή και όσους πρόθυμους υλοποιούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Και αυτό το μήνυμα θα δοθεί με τα ενισχυμένα ποσοστά του ΚΚΕ παντού. Θα δοθεί με ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση", με αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους, που θα πηγαίνουν κόντρα σ' αυτήν την πολιτική και δεν θα συμβιβάζονται, δεν θα υλοποιούν μια πολιτική που υποβαθμίζει συνεχώς τις ζωές μας, όπως κάνει η σημερινή δημοτική αρχή. Μόνο με δημοτική αρχή του ΚΚΕ, με μια δημοτική αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με πάλη απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν μια πραγματική ανάσα».

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί ξανά το δήμο, ανέφερε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάει κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Και αυτό γιατί δεν διαφωνεί με τη λογική, ο δήμος να είναι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός, να βολεύεται με τα λίγα λεφτά που δίνει το κράτος, χωρίς να διεκδικεί, χαρατσώνοντας διαρκώς το λαό. (...) Το ίδιο ισχύει και με τις κατευθύνσεις για το τι έργα θα γίνουν στην περιοχή. Απουσία αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών, έργα πραγματικής ανακούφισης για το λαό. Η σημερινή διοίκηση έχει τεράστιες ευθύνες που εξωραΐζει αυτήν πολιτική, έχει τεράστιες ευθύνες που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ό,τι της ζητάει η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, χωρίς να προτάσσει, να διεκδικεί για τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Έχει γίνει πραγματικό πιόνι και ξεπλένει καθημερινά την πολιτική της κυβέρνησης.

Πότε αντιτάχθηκε στα ΝΑΤΟικά πλοία που μπαινοβγαίνουν στην ιχθυόσκαλα, υπηρετώντας το ρόλο του μεντεσέ στην περιοχή, που επιδιώκει να παίξει η ελληνική κυβέρνηση με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας; Ποτέ. Ξαναλέμε λοιπόν, τέτοιες δημοτικές αρχές δεν τις έχει ανάγκη ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Θέλουμε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση σε όποια κυβέρνηση, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι όπου είναι εκλεγμένοι. Θέλουμε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους στήριγμα στις ανάγκες του λαού. Πραγματικό αποκούμπι, που θα μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια, γιατί θα παλεύουν καθημερινά για τις ανάγκες τους.

Θέλουμε δημάρχους αγωνιστές, όπως όλοι προηγούμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη μας, που στήριξε το ΚΚΕ. Όπως ο σύντροφος Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος τώρα στην ΕΛΜΕ Πειραιά και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Που πρωτοστατήσαμε να μην ιδιωτικοποιηθεί το δημοτικό κολυμβητήριο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Που παλεύει καθημερινά στις αίθουσες των σχολείων της περιοχής, κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του υπουργείου Παιδείας.

Μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, σωματείων και φορέων της περιοχής για την ικανοποίηση των αναγκών μας».

Συνημμένα Αρχεία