Πέμπτη 16/05/2019 - 13:17
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Σε συσκέψεις με εργαζόμενους του δήμου και κατοίκους μίλησε ο Β. Σίμος (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής «Πανόραμα» της Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάη όπου έγινε πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους και τον δήμαρχο της πόλης και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, Βαγγέλη Σίμο για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και γενικότερα ζητήματα.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να ισχυροποιηθούν τόσο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, όσο και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο και την Περιφέρεια. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα να φρενάρει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας (κατασχέσεις, ανταποδοτικότητα, σχέδια για χωματερή στο Λατομείο Μουσαμά) και στα μέτρα που υλοποίησε για την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών της πόλης με την κατάργηση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, την κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, τις δωρεάν παροχές για τα παιδιά στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις κ.ά.

Τόνισε τα έργα που έγιναν με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, όπως η κατασκευή παιδικών σταθμών, οι ανακατασκευές στις παιδικές χαρές και στους χώρους άθλησης και σε μία σειρά άλλα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των κατοίκων για τις καταπατήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Όρος και για την υποστελέχωση του Τοπικού Παραρτήματος Υγείας.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση του Ποικίλου Όρους εξακολουθούν να αποτελούν τεράστια πρόκληση για το λαό της Δυτικής Αθήνας, μιας και συνεχίζεται η προκλητική «απουσία» της κυβέρνησης στα αιτήματα που η διοίκηση μαζί με τον πετρουπολιώτικο λαό έχουν καταθέσει, ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια περιουσία και το Ποικίλο Όρος να παραμείνει δημόσιο για να το χαίρονται οι Πετρουπολιώτες και ο λαός της Δυτικής Αθήνας.

Επίσης, τόνισε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή με τη Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης και τους φορείς της πόλης, χάρη στις οποίες επαναλειτούργησε το Τοπικό Κέντρο Υγείας, ενώ ανέφερε ότι έχοντας υπόψη τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών και τη δύσκολη πρόσβασή τους στις κεντρικές υγειονομικές μονάδες, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Τοπικού Ιατρείου με όλες τις ειδικότητες και το ανάλογο προσωπικό προς όφελος των ασφαλισμένων.

Σύσκεψη με εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης

H τρίτη κατά σειρά σύσκεψη με εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μάη στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου με ομιλητή τον Βαγγέλη Σίμο, δήμαρχο της πόλης και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε επίσης και χαιρέτισε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, Χρύσανθος Κυριαζής.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει και μέσα από τις κάλπες ο μόνος ισχυρός πόλος που βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων, τόσο με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, όσο και με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και ξανά στο τιμόνι του Δήμου Πετρούπολης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του αναφέρθηκε στα σοβαρά εμπόδια που το προηγούμενο διάστημα έβαζε η πολιτική της κυβέρνησης στο δήμο, με την απαγόρευση στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τις περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, όμως, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μεταξύ άλλων και από το πώς στάθηκε η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εργαζομένων μέσα από τον αγώνα για την επανάκτηση του 13ου και 14ου μισθού, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου, αλλά και σε μία σειρά δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων.