Παρασκευή 17/05/2019 - 09:51

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά (ΦΩΤΟ)

Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, την Τετάρτη το βράδυ προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χαιρέτισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, Νώντας Κοτσικώνας. Παραβρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Βάγκος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, Λουκάς Ζάκκας και Αλιάρτου - Θεσπιών, Γιώργος Μπούτσικος.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν, με επιχειρήματα και συγκεκριμένες πολιτικές κριτικές, το γιατί οι ερχόμενες εκλογές, είτε δημοτικές είτε περιφερειακές είτε ευρωεκλογές είτε, στη συνέχεια, εθνικές, έχουν κοινό πολιτικό χαρακτήρα και κοινό διακύβευμα. Και γιατί, αυτή τη φορά, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικροαυτοαπασχολούμενος, ο μικροαγρότης, ο νέος και ο συνταξιούχος, θα πρέπει να ρίξουν κόκκινο στην κάλπη.

Η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Το θετικό κλίμα που συναντήσαμε στη Λιβαδειά, το θετικό κλίμα στη Βοιωτία μας επιτρέπει να πούμε πως ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά, να δώσει μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Να δώσει δύναμη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη και να εκλέξει δήμαρχο της πόλης τον Νώντα Κοτσικώνα, αγωνιστές στο πλευρό του λαού.

Όλοι, με το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, για να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι, να καμφθούν ταλαντεύσεις, να σφραγιστεί η νίκη!

Τολμηρά, με εμπιστοσύνη ότι νέοι αγωνιστές και αγωνίστριες θα τιμήσουν τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης και θα ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες.

Η Λιβαδειά έχει ιστορικούς δεσμούς με το ΚΚΕ, έχει δώσει παλικάρια στους αγώνες του λαού, στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος, οι συνεργαζόμενοι αγωνιστές δίνουν τη μάχη για όλα τα λαϊκά προβλήματα και σε αυτή την πορεία έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί με τους εργάτριες και τις εργάτριες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες.

Για το μισθό και το μεροκάματο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των βιομηχανικών εργατών, των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στις υπηρεσίες της πόλης, όλων των εργαζομένων.

Για αναβαθμισμένη - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, για τη μόρφωση των παιδιών.

Για τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών που δουλεύουν σκληρά στον κάμπο και των επαγγελματιών που στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα.

Παλεύει κατά όλων των ναρκωτικών που έχουν γίνει σημαντικές εκδηλώσεις, για την ανάπτυξη του λαϊκού πολιτισμού και αθλητισμού.

Για δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για τα νέα ζευγάρια.

Απεργίες, μαζικές κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, σημαντικές πρωτοβουλίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την Περιφέρεια.

Το ΚΚΕ εκφράζει το νέο ενάντια στο παλιό που έχει σαπίσει. Εκφράζει τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα κόντρα στην ηττοπάθεια, πιστεύει στο δίκιο των εργαζομένων και αγωνίζεται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό η ιστορική του διαδρομή είναι ταυτισμένη με την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών οικογενειών και των δικαιωμάτων της νεολαίας, με σεβασμό στις αγωνίες της, τα ενδιαφέροντά της, τις ανησυχίες της.

Με αυτά τα εφόδια, με την πολιτική του πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης συγκρούεται με το εκμεταλλευτικό σύστημα, την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που βασανίζουν το λαό όλα τα χρόνια.

Χαιρόμαστε που αναγνωρίζεται αυτός ο αγώνας και έχει έρθει η ώρα η πλατιά αναγνώριση να εκφραστεί και στις τρεις κάλπες, στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και να αναδειχθεί με σιγουριά το ΚΚΕ 3η δύναμη στο νομό, να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή που είναι ντροπή και για την περιοχή μας.

Λέμε σε όλους και σε όλες:

Σήμερα είναι η ώρα για κομμουνιστή δήμαρχο στη Λιβαδειά, τον αγωνιστή Νώντα Κοτσικώνα, για να έχει ο λαός το δικό του αγωνιστικό στήριγμα, να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του χέρι - χέρι με το αγωνιστικό εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Θα δουλέψει με σχέδιο, με προτεραιότητες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός να κρίνει με αυστηρά κριτήρια τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων της στην Περιφέρεια και το δήμο.

Τι δουλειά έχουν οι άνθρωποι του μόχθου με το συνδυασμό του κ. Σπανού, του εκπροσώπου της ΝΔ και συνεχιστή της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Τι δουλειά έχουν με τον κ. Αναγνωστάκη, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, της καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Τι δουλειά έχουν με το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ της κ. Μπατζελή που ήταν υπουργός Γεωργίας κατά της αγροτιάς. Όλοι τους ορκίζονται στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Τι έκαναν την προηγούμενη περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματιών έσπαζε κόκαλα, τι έκαναν στη διάρκεια της κρίσης που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου μείωναν ραγδαία τους μισθούς, τις συντάξεις, έκοβαν τις κοινωνικές παροχές;

Ήταν και είναι με το μέρος των επιχειρηματιών, της μεγαλοεργοδοσίας, αντίπαλοι των εργαζομένων.

Ήταν και είναι με την ανταποδοτικότητα που χαρατσώνει το λαό, μακριά από τις ανάγκες του.

Αυτό έκανε η κ. Πούλου του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι της ΝΔ στο δήμο, ο λαός να τους κρίνει πολύ αυστηρά.

Φτάνει πια! Έχουν δοκιμαστεί! Συνειδητά υπηρετούν την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων και εκπληρώνουν το ρόλο του γραναζιού για να προωθηθεί η πολιτική της ΕΕ και της κεντρικής εξουσίας, της εξουσίας του κεφαλαίου.

Φτάνει πια! Αποφασιστικά ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια με επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη τον γεωπόνο Κώστα Μπασδέκη και δήμαρχο στη Λιβαδειά τον Νώντα Κοτσικώνα.

Το παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία έχει γενικότερη σημασία. Είναι μαζί με το λαό, στέκονται δίπλα του σε όλες τις μπόρες, είναι συναγωνιστής των λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας.

Συγκρούστηκαν με την αντιλαϊκή πολιτική, τις περικοπές, τη λιτότητα, με πίστη στο λαϊκό δίκιο. Δεν κάθισαν "στ' αυγά τους" όπως η κ. Πούλου που λιβάνισε την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των εργαζομένων, δεν διαφήμιζαν τα δολοφονικά μνημόνια και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ όπως έκαναν οι εκπρόσωποι της ΝΔ στο δήμο και την Περιφέρεια.

Διεκδίκησαν και είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Μείωσαν τα λαϊκά βάρη, ανέπτυξαν σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες

Ο δρόμος έχει ανοίξει και σ' αυτόν καλείται να βαδίσει η Λιβαδειά.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Οι υποστηριχτές της ΕΕ μιλούν για την Ευρώπη γιατί δεν θέλουν να γίνει ουσιαστική συζήτηση, αντιπαράθεση, τους βολεύει να θάβουν την αλήθεια. Γιατί η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη, αλλά ένωση του κεφαλαίου κατά των λαών.

Ξηλώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στη θέση της σταθερής δουλειάς προώθησε τη μερική και προσωρινή απασχόληση, μισή δουλειά, μισή ζωή.

Η ΕΕ αύξησε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και στα 70-74 χρόνια, προβάλλει τη λεγόμενη ενεργό γήρανση, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι να τρέμουν τα χέρια τους. Μεγάλη βαρβαρότητα για να κερδίζει το κεφάλαιο.

Αυτή η ένωση του κεφαλαίου υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών και οδηγεί το σχολείο, το Πανεπιστήμιο σε λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια δεμένα με τις επιχειρήσεις.

Η ΕΕ προωθεί χρόνια την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική συγκεντρώνει τη γη και την αγροτική παραγωγή σε λίγα χέρια, χτυπάει αλύπητα τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, χρεοκοπεί, καταστρέφει τα λαϊκά, αγροτικά νοικοκυριά.

Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ.

Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν μπροστά στον αγώνα, ήταν και θα είναι και πάλι η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Πάνω από το 70% του λαού μας εκφράζει την αμφισβήτησή του στην ΕΕ και το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτή την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα, να δεχθεί πλήγμα η ακροδεξιά, οι φασίστες.

ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Αυτή είναι η λύση που θα ανοίξει το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς ξεπερνώντας την απομόνωση, την ανισοτιμία μέσα στο μαντρί των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις αποφάσεις της ΕΕ υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και δεν είδε ο λαός καλό. Τις ψηφίζουν στη Βουλή και τις κάνουν αντιλαϊκούς νόμους, τις περνούν στις Περιφέρειες και τους δήμους και επιβάλλουν τα γνωστά χαράτσια στις λαϊκές οικογένειες, ενισχύουν τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες και δένονται στο άρμα των επιχειρηματιών.

ΕΕ, κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμοι είναι φορείς της ενιαίας αντιλαϊκής επίθεσης και η απάντηση του λαού πρέπει να είναι ενιαία, ισχυρό ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες, στον καθημερινό αγώνα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φόρτωσε την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού, τον ληστεύει για να πιάνει τα πλάνα των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060, συγκεντρώνει χρήμα για να τροφοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο με δισεκατομμύρια ευρώ, για να δίνει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ 4 δισ. ευρώ το χρόνο, για να αποπληρώνει με δισ. τις δόσεις στο ΔΝΤ για χρέη για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη ο λαός.

Κατασπάραξαν το λαϊκό εισόδημα, καταχρέωσαν τα λαϊκά νοικοκυριά και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αγωνία τους, τα εξαναγκάζει να τρέξουν στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν με δόσεις.

Μια ζωή με δόσεις, γενιά σε γενιά - αυτό είναι το σχέδιό τους!

Λήστεψαν τον κόπο των εργαζομένων με τον ΕΝΦΙΑ, αβάσταχτη φορολογία, τρομακτικούς έμμεσους φόρους, αρπάζουν 10 και πετάνε στο λαό ψίχουλα για να του κλέψουν την ψυχή, να του αρπάξουν την ψήφο.

Στραγγίζουν το λαό, ψήφισαν μείωση του αφορολόγητου και δίνουν δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, 55 φοροαπαλλαγές, απορρίπτοντας το αίτημα της αγροτιάς για αφορολόγητο πετρέλαιο.

Ταΐζουν τους βιομήχανους, στους τραπεζίτες μειώνουν τη φορολογία των κερδών, των μερισμάτων των μετόχων, τους χρηματοδοτούν για να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Μειώνουν δραματικά τις συντάξεις και διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση με το νόμο Κατρούγκαλου και έχουν τα μούτρα να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με το επίδομα που αποκαλούν 13η σύνταξη κόντρα στις θέσεις των συνταξιούχων, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που διεκδικούν κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ολόκληρη 13η και 14η σύνταξη.

Αυτή η πολιτική είναι για τους λίγους, τους καπιταλιστές και σας προκαλεί ο κ. Τσίπρας όταν αναμασά ότι νοιάζεται δήθεν "για την Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων".

Ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα, τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των αγώνων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Πραγματική ανακούφιση δίνουν οι θέσεις του ΚΚΕ για το λαϊκό εισόδημα, τη μείωση της φορολογίας, τα δάνεια, με τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες που καταθέτει στη Βουλή, αλλά τις απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Βομβαρδίζουν τη λαϊκή σκέψη με τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα και τη "βιώσιμη ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη.

Κρύβουν και οι δύο ότι η ανάπτυξη αυτή υπηρετεί την κερδοφορία των οικονομικών ομίλων, χτυπάει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Ο Μητσοτάκης αντιδρά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα και δίνει εξετάσεις για να γίνει αυτός η πρώτη επιλογή του κεφαλαίου και όχι ο Τσίπρας. Έτσι έκανε την απαράδεκτη πρόταση για 7ήμερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, έχοντας υπόψη τον εκβιασμό, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι εκπλήσσεται, αλλά είναι υποκριτής και φαρισαίος γιατί κατάργησε την Κυριακή-αργία σε μια σειρά κλάδους, είναι συνένοχος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που υπονομεύει το 8ωρο, συνένοχος για την εργασιακή ζούγκλα.

Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης γνωρίζουν την κατάσταση στη βιομηχανική ζώνη, στο εμπόριο, στο επισιτισμό και τα δύο κόμματα έχουν ευθύνη για τη βαρβαρότητα που επικρατεί, για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, τα θανατηφόρα ωράρια, τα εγκλήματα που τα λένε εργατικά ατυχήματα.

Μιλάνε για ανάπτυξη εδώ στη Βοιωτία όπου χιλιάδες αγρότες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Προκαλούν τους αγρότες που στενάζουν στον κάμπο της Κωπαΐδας.

Το ΚΚΕ έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις για τον κάμπο και το αρδευτικό δίκτυο που παραμένει ανοικτού τύπου, στο μεγαλύτερο τμήμα του χωμάτινο, όπως επίσης χωμάτινοι είναι και οι αγροτικοί δρόμοι.

Σήμερα, το 2019 λίγες είναι οι περιοχές που έχουν αρδευτικό σύστημα με κλειστούς αγωγούς και βαρύτητα.

Το αρδευτικό δίκτυο και τα συνοδευτικά έργα, όπως φράγματα, αποστραγγιστικά έργα, μικρής και μεγαλύτερης έκτασης, τα αντλιοστάσια, καθώς και το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι πεπαλαιωμένα, κακοσυντηρημένα και απαξιωμένα.

Αυτό το χάλι είναι πηγή των πλημμυρών και των καταστροφών στις καλλιέργειες και είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές τους περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" δίνουν συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Για τη ρύθμιση των χρεών των μικρών παραγωγών. Ειδικές διευκολύνσεις για βελτιώσεις στα χωράφια τους από δημόσιο αποκλειστικά φορέα, επαρκή εξοπλισμό, επιστημονική υποστήριξη για τις ανάγκες των καλλιεργειών. Τη διανομή της αδιάθετης γης σε ακτήμονες αγρότες και ανέργους. Σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο και αποκλειστικά δημόσια, καλά οργανωμένη υπηρεσία συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών άρδευσης, οδοποιίας και αποθήκευσης.

Η πείρα του λαού έχει θέσει ένα μεγάλο ζήτημα.

ΕΕ, κυβερνήσεις, Περιφέρεια και δήμοι διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, όλα βγαλμένα από τη λαϊκή φορολογία. Διαφημίζουν το ΕΣΠΑ και τα άλλα προγράμματα.

Όμως, γιατί το 2019, τον 21ο αιώνα, παραμένουν σε άθλια κατάσταση ή είναι ανύπαρκτες υποδομές που συνδέονται με τις ανάγκες του λαού;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, οι υποδομές για την αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία, τα σχολεία, τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, στοιχίζουν ακριβά, έχουν κόστος όπως λένε και όχι όφελος που το μετράνε με τα κριτήρια των μεγάλων συμφερόντων.

Τα χρόνια περνάνε, οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, αλλά τα κακά μένουν. Διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Τα στοιχεία είναι καταπέλτης και τα βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Τα στοιχεία δείχνουν τις δεκάδες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, στους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων, ασκούμε ισχυρή πίεση, αλλά αυτοί το βιολί τους, ορκισμένοι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, στην υποχρηματοδότηση, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σ’ αυτές τις συνθήκες πάει πολύ η κ. Πούλου, που υποστηρίζει αυτή την πολιτική, να μιλάει σήμερα παραπλανητικά για "κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη".

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, εργαζόμενοι της Λιβαδειάς,

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όλα τα μέσα καλλιεργούν την ψεύτικη πόλωση, καταφεύγουν στους θεατρινισμούς Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για να παίξουν και πάλι το διπολικό - δικομματικό παιχνίδι.

Βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού.

Καταφεύγουν στη σκανδαλολογία και σε γελοίες αντιπαραθέσεις για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, την κοινή τους στρατηγική που πιστεύει μόνο στο θεό του κέρδους της πλουτοκρατίας.

Χρόνια εκβιάζουν το λαό με το επικίνδυνο ψευτοδίλημμα, με το λεγόμενο μικρότερο κακό. Μια ο ένας και μια ο άλλος, με κάποια μπαλαντέρ, για να στήνεται ο μηχανισμός της εξαπάτησης.

Ο λαός να συμβουλευτεί την πείρα του.

Ζήσαμε χρόνια την ψευτοαντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , τις αντιδεξιές κορόνες, αλλά τα βρήκαν Σαμαράς - Βενιζέλος και σχημάτισαν κυβέρνηση που πέρασε τα δύο βάρβαρα μνημόνια. Φάγαμε κατάμουτρα τις κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δεξιάς, αλλά τέσσερα χρόνια κυβέρνησε μαζί με τον ακροδεξιό Καμμένο. Ακούσαμε τις κραυγές του Τσίπρα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για να υπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΕ.

Οι διαχωριστές γραμμές στα κόμματα του κεφαλαίου είναι ψεύτικες, όλοι περνάνε από τον πάγκο των μεγάλων επιχειρηματιών, εκεί δίνουν εξετάσεις, όλοι τους ταξιδεύουν με τα "κότερα" των μεγάλων συμφερόντων.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να παίξουν με τη ΝΔ το παιχνίδι του "πρόοδος - συντήρηση", αλλά το κόλπο τους είναι πολύ αστείο.

Πρόοδος δεν μπορεί να είναι ποτέ η διαχείριση του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης, η πολιτική της ανακύκλωσης της φτώχειας, των άθλιων μισθών και συντάξεων, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, τα εξοντωτικά ωράρια, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πρόοδος είναι να μην υπάρχει εκμετάλλευση, να είναι εξασφαλισμένο το δικαίωμα στη δουλειά, σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, δωρεάν πραγματική μόρφωση για τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές.

Πρόοδο μπορεί να φέρει η πάλη του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα , τη νεολαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει τη λεγόμενη προοδευτική συμμαχία για να κλέψει την ψήφο και να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακροδεξιά στοιχεία, κάθε λογής γυρολόγους που τους έχει δοκιμάσει ο λαός στο πετσί του.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν γην και ύδωρ στον εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, συμφωνούν για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές αποστολές, σφιχταγκαλιάζονται με τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τα συγχαρητήρια του ακροδεξιού Τραμπ που αποκάλεσε ο Τσίπρας "διαβολικά καλό", τα συγχαρητήρια τις Μέρκελ, των πιο αντιδραστικών δυνάμεων. Είναι σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Πρωτοστάτησε στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διατηρώντας τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό.

Υμνεί τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και προσδοκά για τη στήριξή τους στο Αιγαίο αλλά οι απειλές της Τουρκίας, που είναι κι αυτή μέλος του ΝΑΤΟ, δυναμώνουν, αμφισβητεί τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα, όπως γίνεται κι αυτές τις μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Προσπαθεί να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλος στην ακροδεξιά και το φασισμό, αλλά τον προδίδουν τα έργα του.

Τα κόμματα που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την ακροδεξιά και το φασισμό, αλλά τον τροφοδοτούν, γιατί αυτοί που στηρίζουν τη βάρβαρη πολιτική, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, διαψεύδουν προσδοκίες και παίζουν το παιχνίδι της φασιστικής και ακροδεξιάς δημαγωγίας.

Δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι της ακροδεξιάς όσοι φτιάχνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των μεταναστών, των εγκληματικών επιθέσεων εναντίον κομμουνιστών συνδικαλιστών αγωνιστών τραβάει πάνω από τέσσερα χρόνια και οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται με τους υπόδικους της ΧΑ.

Στις 9 του Μάη, τη Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με πρωτεργάτη τη Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές, ο κ. Τσίπρας εξευτελιστικά υπέγραψε το άθλιο, αντικομμουνιστικό κείμενο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρουμανία που μιλάει για «Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Συμφώνησε με το πιο βρώμικο ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε για να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός, να διωχθούν, να δολοφονηθούν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Ο Τσίπρας υπέγραψε μαζί με τον ρατσιστή Όρμπαν της Ουγγαρίας, τους ακροδεξιούς Σαλβίνι της Ιταλίας και Κούρτς της Αυστρίας, όλοι μαζί σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι ακροδεξιοί, όπως κάνουν με το 90% των αποφάσεων της ΕΕ που χτυπάνε τους λαούς.

Η βρωμιά του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τιμωρηθεί αποφασιστικά από κάθε εργαζόμενο, από κάθε προοδευτικό, αριστερό άνθρωπο που καλείται σήμερα να ξεπεράσει κάθε αναστολή και να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, γιατί με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά! Για μια μεγάλη νίκη του λαού!

Αυτή η απάντηση ανοίγει πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές, να ξεφτίσει, να βουλιάξει στις ευρωεκλογές και στην Περιφέρεια, να απομονωθούν παντού.

Η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής παριστάνει την αντισυστημική, αλλά είναι εργαλείο του συστήματος κατά των εργαζομένων και των αγώνων τους. Έχει αφεντικά και αυτά υπηρετεί. Στο πρόγραμμά της υιοθετεί όλες τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας. Ζητάει να τσακιστούν τα μεροκάματα, λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο. Στη Βουλή και την Ευρωβουλή ψηφίζει τα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τις πιο αντιλαϊκές αποφάσεις.

Καμιά ανοχή στους υμνητές του Χίτλερ και της χούντας και καταγγέλλουμε ξανά ότι η απόφαση της κ. Πούλου να δώσει την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Κρύας σε υμνητές της δικτατορίας είναι μεγάλη πρόκληση κατά του λαού της Λιβαδειάς, προδίδει επικίνδυνους σχεδιασμούς και η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει απόλυτα δίκιο.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εργαζόμενοι της Λιβαδειάς,

Ο λαός μπορεί να ζήσει καλά, χωρίς ανεργία, με σταθερή δουλειά για όλους, με δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, χωρίς εκμετάλλευση και ανασφάλεια.

Αυτό υπηρετεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι ρεαλιστική γιατί εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ήττα της συνδικαλιστικής μαφίας, των ανθρώπων της εργοδοσίας στη ΓΣΕΕ, στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες, στα σωματεία.

Παλεύει για τη μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με κατεύθυνση ανατροπής.

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του τόπου, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και της περιοχής. Σε κάθε αγώνα μπορούν να προστεθούν νέες δυνάμεις που πάνε αυτή την υπόθεση μπροστά.

Η Λιβαδειά έχει τη δική της θέση.

Μεγάλη δύναμη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη. Δήμαρχος στη Λιβαδειά ο Νώντας Κοτσικώνας.

Περισσότεροι ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στην υπηρεσία του λαού μας, του λαού της περιοχής. Πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση που ανοίγει το δρόμο της αντεπίθεσης, για να έχει ο λαός δύναμη την επόμενη μέρα.

Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα.

Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ΚΚΕ ισχυρό παντού!».

Η ομιλία του Νώντα Κοτσικώνα

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Βαδίζουμε στην τελική ευθεία της πολλαπλής εκλογικής αναμέτρησης. Γνωρίζετε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και τους στόχους μας. Κυρίως όμως γνωρίζετε τη σταθερότητα και την επιμονή μας στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, στη στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και εμπόρων, των αγροτών και της νεολαίας. Αυτός ο αδιαπραγμάτευτος προσανατολισμός μας στη στήριξη των φτωχών νοικοκυριών είναι η ειδοποιός διαφορά μας από όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Εμείς υπηρετούμε το λαό με όλα τα προβλήματά του και όχι το κεφάλαιο με όλα τα προνόμιά του.

Εκείνοι χρόνια τώρα, από τις θέσεις εξουσίας που βρίσκονται στο δήμο και την Περιφέρεια, υπηρετούν μια αντιλαϊκή πολιτική, που θέλει το δήμο επιχείρηση με ματωμένα πλεονάσματα από τα αυξημένα δημοτικά τέλη και τους φόρους.

Λένε μεγάλα, ψεύτικα λόγια και παρουσιάζουν οράματα που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Το έχουν μάθει καλά το παραμύθι τους τόσα χρόνια στην εξουσία ως τοποτηρητές των κομμάτων και των κυβερνήσεων που ευθύνονται για την κατάντια του λαού και τόπου μας, για τη γενικευμένη εικόνα της εγκατάλειψης στην πόλη και τα χωριά μας, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ούτε καν τα στοιχειώδη, την καθημερινότητα των πολιτών, δεν τα προτάσσει ως ανάγκες.

Έχει χορτάσει ο κόσμος από μεγάλα λόγια, από οράματα, σχέδια, μεγαλεπήβολους στόχους. Έχει κουραστεί. Αυτή του την κούραση πρέπει να την εκφράσει μαχητικά. Να κάνει την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο και την Περιφέρεια. Η κόκκινη ψήφος είναι ανάσα, είναι ανάταση. Μια ψήφος που δεν θα σιχτιρίσει μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, που θα τη βρει μπροστά του σε έναν καθημερινό αγώνα.

Εμείς δεν είμαστε μία από τα ίδια. Μπορούμε να δώσουμε ανάσες στο δοκιμαζόμενο λαϊκό εισόδημα, κόντρα στις κυβερνήσεις, στους εργολάβους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν μπορεί βέβαια ο δήμαρχος να καταργήσει την ανεργία (εκτός εάν πιστέψουμε τα ταξίματα και τις υποσχέσεις για δουλειά των άλλων συνυποψηφίων μας, οπότε η ανεργία στη Λιβαδειά θα μηδενιστεί εφόσον εκλεγούν). Ούτε μπορεί ο δήμαρχος από μόνος του να διαμορφώσει μια ανάπτυξη, η οποία θα αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Αυτά προϋποθέτουν την αλλαγή τάξης στην εξουσία, το ποιος έχει τον πλούτο στα χέρια του.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την προσπάθεια που πρέπει και μπορεί να γίνει, για μια αγωνιστική δημοτική αρχή, αποφασισμένη να πιέζει και να διεκδικεί προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ικανή να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα στον τόπο της. Να βελτιώνει τις υποδομές του δήμου της, να δίνει ανάσες στο λαό της, να στέκεται στο πλευρό του και να τον κρατά όρθιο.

Ο λιβαδίτικος λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε. Δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση. Παλεύοντας μαζί με τους δημότες της πόλης και των χωριών, από θέσεις διεκδίκησης και λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να ανακόψει την πορεία μας και να παραμείνει αλώβητο. Να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν τα λαϊκά στρώματα στη σημερινή ανυπόφορη κατάσταση. Αυτούς που προβάλλουν σαν λύση για το λαό και τη νεολαία την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, τις πολυεθνικές, που καταστρέφουν με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους τον 21ο αιώνα, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα, πολιτικούς ομήρους για να τους εκμεταλλεύονται, τάζοντας, πιέζοντας, απειλώντας και εκβιάζοντας για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν όλα τ’ αθέμιτα μέσα που έχουν στη φαρέτρα τους για να πετύχουν το σκοπό τους. Είναι αδίσταχτοι, αλλά δεν θα τους περάσει. Στις εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Γιατί ο λιβαδίτικος λαός έχει τώρα το λόγο. Μπορεί να εκλέξει δημοτική αρχή τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό δεν το ζητάμε για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί ο λαός να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, μπορεί να γίνει και νικηφόρος. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, κανένας μας δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Συνεχίζουμε την ενημέρωση, προβάλλουμε τις θέσεις μας, φωτίζουμε ζητήματα που δεν είναι γνωστά, δίνουμε το χέρι μας σε όλους.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι:

Από μεθαύριο θα λειτουργεί το εκλογικό μας κέντρο στην οδό Ανδρεαδάκη 28.

Καθημερινά έχουμε πρόγραμμα συζητήσεων και επαφών σε τόπους δουλειάς, στις συνοικίες και στα χωριά. Με το ψηφοδέλτιο και το εκλογικό υλικό μας στο χέρι, απευθυνόμαστε σε όλον τον κόσμο χωρίς κανέναν περιορισμό. Από εμάς περιμένουν να κάνουμε τη διαφορά.

Κορυφώνεται, αλλά δεν σταματά η δραστηριότητά μας, με την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής μας συγκέντρωσης στη Λιβαδειά την άλλη Πέμπτη 23 Μάη, σε αυτήν εδώ την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Δεν αφήνουμε στιγμή να πάει χαμένη.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα διασφαλίσουμε τη νίκη στο δήμο μας και θα είναι αφιερωμένη στο λαό του».