Παρασκευή 17/05/2019 - 22:13

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Παλαιό Φάληρο (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 15 Μάη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ντάβαρη του Παλαιού Φαλήρου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητές την Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ και τον Νίκο Γαρδίκη, υποψήφιο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Έφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο Αλέξης Πραμμαγιούλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δημότες του Παλιού Φαλήρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, πολλοί από αυτούς και για πρώτη φορά, «κοκκινίζοντας» την πλατεία Ντάβαρη.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτη για την κεντρική ομιλία η Χριστίνα Σκαλούμπακα.

Μέσα από την ομιλία της έκανε κάλεσμα στα λαϊκά στρώματα για συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να πάρουν θέση δίπλα στους κομμουνιστές, στο εργατικό κίνημα, στα άλλα κινήματα για να δυναμώσουν οι αγώνες για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Επίσης έκανε κάλεσμα να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού.

Ανέδειξε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές των άλλων κομμάτων και τη στρατηγική τους σύμπλευση στα βασικά.

«Όλα αυτά στήνονται για να χάσει ο λαός μπροστά από τα μάτια το πραγματικό δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσει στις επερχόμενες εκλογές: Δηλαδή αν θα βγει δυνατότερος μετά το αποτέλεσμα της κάλπης ή αν θα δώσει το δικαίωμα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους σημερινούς ή αυριανούς συμμάχους τους, να ισχυρίζονται ότι ο λαός με την ψήφο του τους έδωσε έγκριση σε όλες τις επιλογές τους. Το πραγματικό δίλημμα που αφορά τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας είναι το εξής: Θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας στα κόμματα που ευθύνονται για το τσάκισμα της ζωής μας να αναβαθμιστούν και να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε ως εδώ ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ και την πολιτική της, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους, οργανώνοντας την πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, στον 21ο αιώνα;».

Κάλεσε κάθε εργαζόμενο/η κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να αναρωτηθούν τι εμπόδια μπαίνουν σήμερα και δεν ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες. Να θυμηθούν τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι «η Ευρώπη αλλάζει και η ελπίδα έρχεται» και την πολιτική των δύο κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφάρμοσε με τα μνημόνια και έφερε και ψήφισε και τρίτο.

Ανέδειξε ότι η δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» θα φέρει νέα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους επάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των πολλών, στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ότι οι εργαζόμενοι όπως πλήρωσαν την κρίση έτσι θα πληρώσουν και την ανάκαμψη. Ανέδειξε επίσης τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, οι οποίες δεν είναι καμιά παρέκκλιση από τις ιδρυτικές αρχές της, όπως προσπαθούν να παραμυθιάσουν το λαό. Ότι οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν στρατηγική στήριξης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και στους αγώνες για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ και ένα μεγάλο ΝΑΙ στα δικαιώματά μας.

Υστέρα τον λόγο πήρε ο Νίκος Γαρδίκης.

Στην ομιλία του τόνισε τη σύγκλιση της στρατηγικής των υποψηφίων των άλλων συνδυασμών, αφού εκτός των άλλων όλοι τους:

Είναι με την ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις και τους περιφερειάρχες, ψηφίζοντας από κοινού στα Δημοτικά Συμβούλια τις αποφάσεις τους. Με την ανταποδοτικότητα, την ιδιωτικοποίηση και το χαράτσωμα των εργαζομένων και ένα σωρό άλλα.

Ανέδειξε ότι είναι αδιέξοδο οι δημότες να ψάχνουν τις διαφορές μεταξύ αυτών, αλλά να κάνουν τη διαφορά με την κόκκινη ψήφο για να οργανωθεί από πιο ισχυρές θέσεις η αντεπίθεση του λαού. Για να δοθεί και μια σαφής απάντηση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής όπου το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρο μέτωπο απέναντί τους την ώρα που οι άλλοι τους ανέχονται και τόσα χρόνια συνεργάζονταν και μαζί τους και μάλιστα τους έδιναν και στέγη στα ψηφοδέλτιά τους.

Μίλησε για το ψηφοδέλτιο στο Παλαιό Φάληρο και για τους έμπειρους αγωνιστές που το απαρτίζουν. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και συνεργαζόμενοι που όλοι τους ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, της λαϊκής πάλης. Ένα ψηφοδέλτιο εγγύηση ότι την επόμενη μέρα θα αποτελέσουν αυτοί που θα εκλεγούν τη λαϊκή δύναμη που θα συμβάλλει στην οργάνωση του λαού του Παλαιού Φαλήρου, στη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Πρόνοιας και Υγείας του δήμου, για την κάλυψη σε υποδομές που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο στο Παλαιό Φάληρο και τα αθλητικά σωματεία.

Απηύθυνε τέλος κάλεσμα στα λαϊκά στρώματα στο δήμο να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ παντού στις εκλογές. Να σταλεί ένα μήνυμα απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και στο Παλαιό Φάληρο.