Παρασκευή 17/05/2019 - 20:28
ΔΡΑΜΑ

Γέμισε η κεντρική πλατεία στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Αρχικά, στο βήμα ανέβηκε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αισιόδοξα, με ενθουσιασμό και μαχητικότητα, χωρίς να χάνουμε ούτε μέρα, μπορούμε να διευκολύνουμε τη συμπόρευση με το Κόμμα μας, το 100χρονο ΚΚΕ, ενός κόσμου που πια έχει πλούσια πείρα και μπορεί να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα κάτω και από τη δική μας παρέμβαση. Για παράδειγμα, οι εργάτες στα μάρμαρα που βλέπουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών να αυξάνονται την ίδια ώρα που οι ίδιοι σακατεύονται, δουλεύουν 6ήμερο με πλήρη εντατικοποίηση, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σήμερα, λοιπόν, χρειάζεται να κάνουμε τη ζωή μας κριτήριο ψήφου και όχι να τσιμπήσουμε στα ψεύτικα διλήμματα όπου προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν για ακόμα μια φορά.

Για αυτό και πρέπει να κάνουν οι εργάτες, ο λαό, το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό παντού. Έχει σταθερή πυξίδα, δεν ταλαντεύεται, είναι σταθερά και μαχητικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων, του λαού. Ξέρεις ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ σήμερα θα το βρεις και αύριο στην ίδια θέση, ταγμένο να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίγει δρόμο και να δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλο τον κόσμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για το σοσιαλιστικό μέλλον».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τη μόνη δύναμη που την επόμενη μέρα θα σταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική οποιασδήποτε κυβέρνησης, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, και των στηριγμάτων τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά στις επιλογές μας:

Να δώσουμε ισχυρό μήνυμα ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που την αντιλαϊκή πολιτική της τη βαφτίζει προοδευτική.

Ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που, πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

(...) Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ.

Γι' αυτό είμαστε οι μόνοι που αποκαλύπτουμε την αλήθεια:

Η ΕΕ είναι η φυλακή των λαών. Για τους λαούς σημαίνει μνημόνια διαρκείας, μόνιμη εποπτεία, ματωμένα πλεονάσματα.

Σε όλες τις χώρες υλοποίησαν τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει η συμμετοχή στην ΕΕ: Από τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, τις αναδιαρθρώσεις για τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, με την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για να θωρακιστούν οι τράπεζες.

(...)Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό.

Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα στη χώρα μας, αλλά τα παραδίδει ένα ένα, ενορχηστρώνοντας σχέδια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία.

Δεν είναι παράγοντας σταθερότητας, αλλά δυναμίτης εντάσεων, πολεμικών συγκρούσεων. (...)

Καθένας που καταλαβαίνει πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν, έχει ευθύνη μπροστά στις εκλογές να εκφράσει την αντίθεσή του.

Για να ενισχυθεί η μόνη δύναμη που τους αποκαλύπτει, τους εμποδίζει, τους παλεύει στα ίσα. Κι αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ.

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν.

Ισχυρό ΚΚΕ, λοιπόν, και γιατί μόνο αυτό στέκεται εμπόδιο σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και σχεδιασμούς».