Κυριακή 19/05/2019 - 21:09
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου για τα δημοτικά τέλη των επιχειρηματιών της ΒΙ.ΠΕ.

Σε δήλωσή του, σχετικά με τα δημοτικά τέλη των επιχειρηματιών της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει τα εξής:

«Μετά τα πρόσφατα "δωράκια" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους μεγαλοεπιχειρηματίες με προκλητικές φοροελαφρύνσεις και την "προαιρετική εισφορά" των εφοπλιστών, φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι να δώσουν συνέχεια σε αυτά τα "δωράκια".

Για παράδειγμα, οι βιομήχανοι έχουν βρει τους ανθρώπους τους στο Δήμο Ηρακλείου. Καθώς, μετά την εξίσωση των δημοτικών τελών στις βιομηχανικές επιχειρήσεις με τα οικιακά δημοτικά τέλη από την δημοτική αρχή Λαμπρινού, έρχεται η δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου κ. Κουράκη, για "εξορθολογισμό των δημοτικών τελών στις βιομηχανικές επιχειρήσεις", όπως δήλωσε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής.

Αλήθεια, τί σημαίνει "εξορθολογισμός"; Μήπως ο κ. Κουράκης αλλά και οι υπόλοιποι "οραματιστές" υποψήφιοι του Δήμου Ηρακλείου, όπως ο κ. Λυγερός, που αποδέχτηκαν ο λαϊκός άνθρωπος να πληρώνει το ίδιο με τον βιομήχανο, θα μειώσουν δραστικά τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους, για τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και θα ζητήσουν από τους μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώσουν;

Καμία αυταπάτη! Γι' αυτούς, εξορθολογισμός σημαίνει να "βρω τρόπο να ελαφρύνω τον βιομήχανο, να τον βοηθήσω να αυξήσει τα κέρδη του". Αυτές είναι οι σκοτούρες τους και δεν το κρύβουν.

Όμως, υπάρχει τρόπος να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Υπάρχει τρόπος, ο Ηρακλειώτης, να ξεμπερδεύει με τους υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κάλπη της επόμενη Κυριακής 26 Μάη γεμίσει με κόκκινα ψηφοδέλτια, αυτά της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές εκλογές και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Μόνο έτσι, την επόμενη μέρα θα παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για δραστική μείωση τις τοπικής φορολογίας, να μην σηκώσουν άλλα βάρη οι λαϊκές οικογένειες, αλλά να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι».