Δευτέρα 20/05/2019 - 14:06
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

Συγκέντρωση για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Σε μία ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στη Λυκόβρυση μίλησαν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Άρης Κυριακίδης, υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου ανέδειξε όλο το πλέγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, τις ευθύνες της κυβέρνησης που υλοποιεί κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές, με τα «ματωμένα» πλεονάσματα. Κάλεσε το λαό να καταδικάσει τα αστικά κόμματα για τις ευθύνες τους για την άνοδο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, που τον έχουν αγκαλιάσει, τον ανέχονται και δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, γιατί υπηρετούν το ίδιο σύστημα που γεννά το φασισμό και τον εθνικισμό, το καπιταλιστικό σύστημα.

Ακόμα, κάλεσε το λαό να μην «τσιμπήσει» στα φιλοδωρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, στα κάλπικα διλήμματα και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αντιλαϊκής πολιτικής που ο λαός τον έχει δοκιμάσει ή θα ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση», που μπορεί να δώσει ανάσες στο λαό, να ορθώσει τείχος αντίστασης και να ανοίξει το δρόμο για συνολικές αλλαγές στην κοινωνία με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει.

Ο Άρης Κυριακίδης επισήμανε ότι οι δήμοι, μετά και τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», γίνονται ένα ακόμα γρανάζι του κράτους, που παίρνουν από το λαό μέσω της τοπικής φορολογίας και ενισχύουν το κεφάλαιο, τους εργολάβους.

Ανέδειξε τις ευθύνες διαχρονικά των δημοτικών αρχών που ακολουθούν το δρόμο του δήμου-επιχείρηση, που υπηρετούν την πολιτική κόστους - οφέλους, που βάζουν τις ανθρώπινες ανάγκες κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματιών. Χαρακτηριστικά τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και οι διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, ενώ ο λαός συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα για τις δημοτικές υπηρεσίες.

Κάλεσε το λαό να πάει με ενιαίο κριτήριο στην κάλπη για τα συνολικά προβλήματα που βιώνει καθημερινά και να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα, ενισχύοντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες.