Τρίτη 21/05/2019 - 10:19

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα (ΦΩΤΟ)

Από τη συγκέντρωση στην Καβάλα
Από τη συγκέντρωση στην Καβάλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, η Ρούλα Χατζητοπαλούδη τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Τις μέρες που απομένουν να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι, στο οποίο δεν θα έχουμε δώσει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με εμπιστοσύνη στο δίκιο μας και αισιοδοξία μπορούμε να δώσουμε τη μάχη.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Ποτόλιας υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και ο Θόδωρος Συμεωνίδης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Θεανώ Καπέτη μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η οποία, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι, «ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν και γιατί μόνο αυτό στέκεται εμπόδιο σ’αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και σχεδιασμούς. Όσο πιο δυνατοί, πιο πολλοί οι κομμουνιστές, τόσες περισσότερες εστίες αγώνα και διεκδίκησης.

Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουμε πίσω το «μικρότερο κακό» που πάντα καταλήγει στο «χείριστο». Γιατί όταν ζυγίζεις το κακό σημαίνει ότι έχεις παραιτηθεί από το να ελπίζεις σε κάτι καλό. Η λογική του «μικρότερου κακού» είναι συνεχές πισωπάτημα, αμυντική στάση, που σίγουρα οδηγεί σε νέα δεινά, διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας για τα παιδιά μας, κόντρα στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να σκεφτούμε τι πρότυπα δημιουργούμε έτσι στα παιδιά μας, τι παράδειγμα τους δίνουμε μ’αυτήν την πολιτική στάση;

Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κίνηση, βηματίζοντας μπροστά, με όλους όσοι αρνούνται να συνεχίσουν τις εκπτώσεις. Για το πραγματικά σύγχρονο. Με ισχυρό ΚΚΕ, στην κάλπη και στο δρόμο, μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημα, μπορούμε να απειλήσουμε με το μπόι μας».