Τρίτη 21/05/2019 - 11:41
ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στέλιο Χατζηκράχτη, υποψήφιο δήμαρχο.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε η παρουσίαση του συνδυασμού του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου, αλλά και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που παρευρίσκονταν στη συγκέντρωση.

Ο Ρίζος Μαρούδας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εδώ από τον τόπο του μπαρμπα-Κώστα Λουλέ, που σαν σήμερα 20 Μαΐου του 1960 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη και άλλους εκλεκτούς αγωνιστές για την ιδεολογία τους, αυτός ο Τύρναβος των αγώνων δίνει σήμερα με αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση το μήνυμα της νίκης στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μάη δυναμώνοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια, με δήμαρχο τον Στέλιο Χατζηκράχτη στον Τύρναβο και με ενίσχυση των τοπικών συνδυασμών στα χωριά, αλλά και με την ενίσχυση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή, δίνοντας ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και λαϊκής αντεπίθεσης για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση, στην πάλη για μια Ελλάδα και Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Ο Τάσος Τσιαπλές μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στις εκλογές της 26ης Μάη σας καλούμε να ψηφίσετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τους δήμους, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των εργατικών, αγροτικών, λαϊκών αγώνων, ανέδειξε όλα τα λαϊκά προβλήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη Βουλή και Ευρωβουλή και διεκδίκησε μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Η μόνη δύναμη που αγωνίζεται για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού και όχι των καπιταλιστών, με έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Στην εκδήλωση μίλησε ο Στέλιος Χατζηκράχτης, υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος σημείωσε πως «η σημερινή μαζική συγκέντρωση αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν το λαό για να αρπάξουν την ψήφο του, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να καμώνονται ότι διαθέτουν τη λαϊκή αποδοχή και την έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Στη μάχη των εκλογών στις 26 Μάη, επιδίωξή μας είναι να εκφραστεί πολιτικά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δυναμώσει η φωνή του εργαζόμενου, του ανέργου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και της νεολαίας μέσα από την υπερψήφιση του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Ο Τ. ΤσιαπλέςΟ Ρ. ΜαρούδαςΟ Στ. Χατζηκράχτης