Δευτέρα 20/05/2019 - 22:53

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αργοστόλι (ΦΩΤΟ)

Από το site «kefalonitikanea.gr»
Από το site «kefalonitikanea.gr»

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Βαλλιάνου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Κουρούκλης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Αγγελική Γαρμπή υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Λουΐζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική μάχη σε δήμους και περιφέρειες ο Γιάννης Κουρούκλης επισήμανε ότι: «Η νεολαία και η εργατική τάξη δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μεγαλοσχήμονες δημάρχους, που είναι επιχειρηματίες».

Κατήγγειλε την έλλειψη σε αντιπυρικά, αντισεισμικά και αντιπλημμυρικά έργα, τονίζοντας ότι αυτές οι υποδομές δεν υπάρχουν την ίδια ώρα που ξοδεύονται αφειδώς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη στήριξη του τουριστικού κεφαλαίου και των μεγαλοξενοδόχων.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στον αγώνα του συνδυασμού όλα αυτά τα χρόνια, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους δρόμους και επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για τη μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στα καταστήματα των μικρών επαγγελματιών, αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε αυτά χωρίς κριτήρια, χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού της περιοχής.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η «μόνη μαχητική απάντηση απέναντι στους υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας, που τολμούν να κατεβάζουν και δημοτικό ψηφοδέλτιο στο Αργοστόλι, κόντρα στις αξίες και τις παραδόσεις αυτού του τόπου. Ενός τόπου που έχει δώσει τα μαρτυρικά Αργίνια και τα Μουζακάτα».

Στο χαιρετισμό της, η Αγγελική Γαρμπή, τόνισε την ανάγκη να συμβάλουν όλοι και όλες σε μια «μεγάλη λαϊκή αντιπολίτευση», ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι.

Στην ομιλία της η Λουΐζα Ράζου, κάλεσε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να δώσουν ψήφο καταδίκης στο αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ, ψήφο δύναμης και ενίσχυσης του ΚΚΕ, που γνήσια και ανόθευτα εκφράζει τη λαϊκή αντίθεση, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που με τις προεκλογικές εξαγγελίες επιχειρεί να εξαπατήσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου και την αυτοθυσία των εργαζομένων που κρατούν την Υγεία στην Κεφαλονιά όρθια και κάλεσε τον λαό του νησιού να καταδικάσει με την ψήφο του εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλώντας τον λαό να την «γκρεμίσει από την τρίτη θέση», ενώ τόνισε πως το ΚΚΕ υψώνει πραγματικό τείχος στον φασισμό στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας, με πράξεις και όχι στα λόγια. Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ για πραγματική ελπίδα στην εργατική τάξη.

Ο Γιάννης Κουρούκλης - Από το site «kefalonitikanea.gr»Η Λουΐζα Ράζου - Από το site «kefalonitikanea.gr»Από το site «kefalonitikanea.gr»Από το site «kefalonitikanea.gr»Η Αγγελική Γαρμπή - Από το site «kefalonitikanea.gr»