Τρίτη 21/05/2019 - 20:14
ΠΡΕΒΕΖΑ

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πρέβεζας, Κώστα Κωτσαντή, πραγματοποίησε περιοδεία και πλατιά εξόρμηση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στην Πρέβεζα.

Συναντήθηκε αρχικά με την διοίκηση της Ακαδημίας και στη συνέχεια με τη διεύθυνση σπουδών και τους καθηγητές. Σε όλες τις συζητήσεις, αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε διδακτικό προσωπικό όσο και σε υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχει δωρεάν σίτιση για τους σπουδαστές, ενώ τα υπάρχοντα κτίρια για την στέγασή τους, είναι σχεδόν απαρχαιωμένα.

Εκ μέρους της διοίκησης, εκφράστηκε η συνεισφορά της Ακαδημίας τόσο στη ναυτική εκπαίδευση όσο και στην πόλη της Πρέβεζας.

Αναδείχθηκαν ,όμως, και οι μεγάλες ευθύνες της περιφερειακής αλλά και της δημοτικής αρχής που έχουν εγκαταλείψει την ΑΕΝ. Όχι μόνο δεν διεκδικούν λύσεις στα βασικά και οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών, αλλά αδιαφορούν ακόμη και για στοιχειώδη ζητήματα όπως π.χ. η επικινδυνότητα του δρόμου που οδηγεί από την Ακαδημία ως το κέντρο της πόλης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέδειξαν την δική τους πρόταση για τη Ναυτική Εκπαίδευση συνολικά, τις διεκδικήσεις και το ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης που έχει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Ανέδειξαν στην συζήτηση και τις επερχόμενες αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται, με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης που συνεδρίασε στις 6 Μάη (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Τόνισαν την ανάγκη να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην επαφίεται κάθε σχολή «στην καλή διάθεση» του εκάστοτε εφοπλιστή για προσφορά. Επιπλέον, συμφώνησαν στην στήριξη του αιτήματος για δημιουργία σχολής σωστικών και πυροσβεστικών μέσων στην ΑΕΝ. Αίτημα που προβάλλει η Ακαδημία και το παρουσιάζουν άλλοι συνδυασμοί ως δική τους έμπνευση, την ίδια στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχαν κάνει το παραμικρό για αυτήν.

Παράλληλα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τις ανακοινώσεις και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δημοτικές και περιφερειακές στο χέρι, συνομίλησαν με σπουδαστές και σπουδάστριες.