Τετάρτη 22/05/2019 - 19:43

Δήλωση του Δ. Βρύσαλη για τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του δήμου Ηρακλείου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Βρύσαλης με αφορμή την παρουσία του στη σύσκεψη που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου και την οργάνωση της αυριανής (23/5) κινητοποίησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα, στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Είναι απαράδεκτο εκατοντάδες εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δήμου μας να μην αναγνωρίζονται ούτε σαν εργαζόμενοι, αλλά ως «ωφελούμενοι» στερώντας τους έτσι βασικά εργασιακά δικαιώματα και χωρίς ένταξη σε ΣΣΕ, χωρίς χορήγηση επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, χωρίς αναγνώριση του πτυχίου τους! Είναι απαράδεκτο αυτοί οι άνθρωποι κάθε 5-8 μήνες να παλεύουν με αγωνία και λαχταρά για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της ελλιπούς ή και πλήρους απουσίας Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), της εντατικοποίησης της εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι απαράδεκτο να πέφτουν θύματα μιας πολιτικής που θέλει τους δήμους υποστελεχωμένους, που τους θέλει να κινούνται με μοναδικό κριτήριο να έχουν πλεονάσματα στους προϋπολογισμούς τους και κατά συνέπεια να θεωρούν «κόστος» τα δικαιώματα των εργαζόμενων, ακόμη και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), είναι τεράστιες και διαχρονικές. Το ίδιο τεράστιες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που εφαρμόζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας (μαθητεία, ΕΣΠΑ, μπλοκάκια, προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας κ.ά.), υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές οδηγίες.

Βλέπετε, η πλειοψηφία των δημάρχων αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με αυτή τη σχέση εργασίας σαν τσάμπα κρέας. Ούτε κουβέντα για μόνιμες σχέσεις εργασίας. Ανάμεσα σε αυτούς και η δημοτική αρχή Ηρακλείου του κ. Λαμπρινου σήμερα, του κ. Κουράκη χθες. Αυτοί ήταν που εφάρμοσαν τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που έφεραν στο Δήμο Ηρακλείου τις 2μηνες, 8μηνες και 11μηνες συμβάσεις, που θεωρούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά «μη ρεαλιστικό» αίτημα.

Τέτοιου είδους προγράμματα και σχέσεις εργασίας παρουσιάζοντας τα ως «νέο εργασιακό μοντέλο» όπως μιλούν στα προγράμματα τους όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Ηράκλειο, και πως αλλιώς αφού όλοι τους ασπάζονται και κάποιοι υπηρέτησαν κιόλας από θέσεις διοίκησης, την συγκεκριμένη πολιτική ενώ άλλοι όπως ο συνδυασμός του κ. Λυγερού αποτελεί τον καλύτερο υποστηρικτή των κυβερνητικών θέσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα μέσα από τον αγώνα τους! Να απορρίψουν τις πολιτικές που τους αναγκάζουν σε μισή δουλειά - μισή ζωή, μαζί και τους ανθρώπους τους σε δήμους και περιφέρεια. Να μην υποκύψουν στον εμπαιγμό εις βάρος τους που λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έρχονται διάφοροι γνωστοί - άγνωστοι τάζοντας διορισμούς και μονιμοποιήσεις σαν σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι και παίζουν με την αγωνία τους χωρίς κανένα έλεος, μόνο και μόνο για να «κλέψουν» την ψήφο τους!

Τους καλούμε να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που τους μαυρίζουν τη ζωή και τώρα 5 μέρες πριν τις εκλογές τους εμπαίζουν! Τους καλούμε να στηρίξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές τις Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια. Γιατί έτσι θα δυναμώσουν εκείνους που την επόμενη μέρα θα βρίσκονται μαζί τους στο δρόμο του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, θα καταδικάζουν και θα μπλοκάρουν την συνέχιση της πολιτικής των «ωφελούμενων» και των «παρατρεχάμενων», θα διεκδικήσουν με πείσμα δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς για όλους.»