Πέμπτη 23/05/2019 - 16:39
Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Μήνυμα νίκης η μαζική, αποφασιστική παρουσία του λαού της πόλης (ΦΩΤΟ)

Με τη δυναμική παρουσία του λαού της Νάουσας, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νάουσα, το βράδυ της Τετάρτης 22 Μάη, στην πλατεία Καρατάσου.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Τάκης Τσιουλάκος, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ημαθίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Από το βήμα της συγκέντρωσης στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νάουσας Θωμάς Τσουκαλάς.

Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Τάκης Τσιουλάκος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο λαός δεν γνώρισε προεκλογικά τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, αλλά τους έχει συναντήσει όπως είπε «σε μικρούς και μεγάλους αγώνες σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής».

Ο Θωμάς Τσουκαλάς τόνισε πως «η νίκη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του πρωτοπόρου συνδυασμού της πόλης, Θα είναι νίκη του λαού». Παρουσίασε πτυχές του επεξεργασμένου πλαισίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το Δήμο της Νάουσας, στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις και διεκδικήσεις για διάφορα ζητήματα όπως: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του λαού, τα απαραίτητα έργα υποδομών του Δήμου, τις συνθήκες εργασίας και ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αλλά και για θέματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Εμείς λέμε ότι θα διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα, της λύσης των λαϊκών προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα της καπιταλιστικής κρίσης.

(…) Εμείς το δήμαρχο τον θέλουμε να είναι πρωτοπόρος στους αγώνες, δίπλα στο λαό και στα προβλήματα του και να οραματίζεται μαζί με το λαό το μέλλον. (…)Στα κέντρα εξουσίας να βρίσκεται όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες για τη λύση των προβλημάτων και για την προώθηση των οραμάτων και των σχεδίων του λαού.

Αυτή είναι η διαφορά μας από όλα τα άλλα ψηφοδέλτια, που μπορεί να έχουν κάποιες διαφορές στις προτεραιότητες των στόχων ή μικροδιαφορές στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων αλλά τριγυρίζουν όλοι μέσα στο ίδιο πλαίσιο.

(…) Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά, να μην κοιτάμε πίσω, να μην συνηθίζουμε στη μιζέρια, στην ανεργία, στο μοίρασμα της φτώχειας, στο άπλωμα του χεριού στα συσσίτια, στα ναρκωτικά, στην υποκουλτούρα. Να μην χειροκροτούμε "όταν μας παίρνουν 10 και μας δίνουν 1", όπως γίνεται αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία. Διεκδικούμε να ζούμε όπως επιτάσσουν οι εξελίξεις του εικοστού πρώτου αιώνα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της ζωής και όχι να πλουτίζουν οι λίγοι».

Αποσπάσματα της ομιλίας της Θ. Καπέτη

Στην ομιλία της, η Θεανώ Καπέτη κάλεσε το λαό να βαδίσει προς τις κάλπες «με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά», τονίζοντας πως «οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, δεν πρέπει να θολώσουν την κρίση σας, να σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα ζήσατε τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα σας βασανίζουν σήμερα.

Η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθετε δικαιολογημένα, δεν πρέπει να γίνουν απογοήτευση, συμβιβασμός, υποταγή.

(…) Εμπιστευτείτε αυτούς που σας είπαν πάντα την αλήθεια. Αυτούς που σας λένε σήμερα ότι το μέλλον μας δεν είναι η μιζέρια, η φτώχεια και η ανεργία. Ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει ο εργαζόμενος λαός, με δικαιώματα στην εργασία, με υψηλό επίπεδο Υγείας, Παιδείας, όλων των κοινωνικών παροχών, σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση.

Γι' αυτό ο λαός πρέπει να αποφασίσει να αλλάξει μετερίζι, να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τους καταπιεστές του, ψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ.

(…) Ας απαντήσει ο λαϊκός - εργατικός κόσμος που ζει στο Δήμο της Νάουσας: Θέλει δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα, ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα των Ναουσαίων από τη φοροληστεία του Δήμου; Μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και ιδιαίτερα στην επαγγελματική στέγη, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών για μικροχρέη στο Δήμο, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα - πολιτισμό - ακαδημίες - γυμναστήρια - κολυμβητήρια).

Ποιοι θα στηρίξουν τους χιλιάδες επαγγελματίες της Νάουσας από την προπληρωμή εφάπαξ των τελών, από το κυνήγι των κλήσεων; Η απάντηση στο ποιοι, είναι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους συναγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί και θα βρεθούμε με ακόμα περισσότερους.

(…)Και από εδώ την ηρωική εργατομάνα και ανταρτομάνα Νάουσα να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις….

«Τα οχυρά της Νάουσας δεν υπάρχουν πια

Τα μετέτρεψαν οι αντάρτες σε ερείπια»…

Έτσι και εμείς την Κυριακή το βράδυ να κάνουμε το πρώτο βήμα και να γκρεμίσουμε από τις πρώτες θέσεις όσους έχουν ματώσει τη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια.

(…) Να μετατρέψουμε τις πολιτικές τους σε ερείπια. Να παλέψουμε μέχρι και την τελευταία ώρα το τελευταίο λεπτό το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και το σφυροδρέπανο να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται. Και ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ με επικεφαλής τον Θωμά Τσουκαλά να περάσει το νήμα και να φτάσει στο β' γύρο και γιατί όχι, να μπει και η Νάουσα στον κατάλογο των πόλεων με δημάρχους αγωνιστές που θα συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα που θα στέκονται στο πλευρό σας».