Πέμπτη 23/05/2019 - 21:14

Εκδήλωση υποψηφίων του ΚΚΕ στη Σύρο για τις εκλογές

Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις πολιτικές μάχες, κάλεσαν από τη Σύρο τους νησιώτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μάη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Ντουνιαδάκης και η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης η μία πολιτική μάχη είναι συνέχεια της άλλης όπως και η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης. Στις κάλπες των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών πρέπει να βγει ενισχυμένη η λαϊκή αντιπολίτευση με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια και προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να απορρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης, που με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προετοιμάζονται για «συμβιβασμούς», για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αναγνωρίζοντας εμμέσως κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη κάλεσε τους εργαζόμενους «Να σκεφτούν με κριτήριο τη ζωή τους. Είναι μοιραίο να ζουν στην ανεργία, τη φτώχεια την ανέχεια, το αβέβαιο μέλλον για τα παιδιά μας για τους νέους και τις νέες; Γιατί υπάρχει τεράστιος πλούτος από τη μια μεριά στα χέρια των λίγων και μια ζωή με βάσανα για τους πολλούς; Μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε να ανοίξουμε και να περπατήσουμε το δρόμο που θα οδηγήσει στο δικό μας μέλλον, να ζούμε με ευημερία;

Σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση του λαού μακριά απ' τη λογική της "ανάπτυξης" που έρχεται και κάτι καλύτερο θα συμβεί στις ζωές μας. Να δυναμώνει κάθε μέρα η λογική της ανάγκης για συμμετοχή όλων μας στη συλλογική δράση απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο. Το Κεφάλαιο.

ΚΚΕ λοιπόν σε όλες τις κάλπες για να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να εμποδίζουμε την υλοποίηση των αποφάσεών τους και να τους δώσουμε ένα σπουδαίο μήνυμα. Ότι δεν δεχόμαστε άλλη κοροϊδία. Ότι τους ξέρουμε. Και ότι την επόμενη μέρα θα νοιώσουν φόβο με ισχυρό ΚΚΕ γιατί θα νοιώσουν τη δύναμη του ταξικού αγώνα που συνεχίζεται».