Πέμπτη 23/05/2019 - 17:40

Συγκέντρωση για τις εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 15 Μάη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας» στον πεζόδρομο του Πλατέος του Δήμου Αλεξάνδρειας, μπροστά στις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Παρουσίαση και χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Εκλογικής περιφέρειας Πλατέος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χαράλαμπος Μερτζανίδης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Ευάγγελος Δόμανος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το ΚΚΕ παλεύει για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, όλων αυτών που τα συμφέροντά τους βρίσκονται αντικειμενικά απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους. Αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ελάτε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Ιακωβίδης υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" επικεντρώνουμε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, όπως αυτά που αφορούν την ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, την εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού της περιοχής μας. Τονίζουμε ιδιαίτερα το ξεκλήρισμα των αγροτών μας με απαξίωση δυναμικών καλλιεργειών, των οποίων κατέχουμε την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα παραγωγής τους, όπως το παράδειγμα των ζαχαρότευτλων, που με την υποβάθμιση και συρρίκνωση της καλλιέργειας καθώς και με την υποβάθμιση της ΕΒΖ, που εδρεύει εδώ στο Πλατύ, καταδικάστηκε σε αφανισμό μια ολόκληρη αλυσίδα παραγωγής. (...)

Εδώ από το Πλατύ καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να κλείσουν τα αυτιά τους στις "σειρήνες" που προεκλογικά μοιράζουν κάθε λογής γνωστά ταξίματα, τακτική που την έχουν ψηλά στην προεκλογική τους ατζέντα, που μόνο στόχο έχουν να υφαρπάξουν τις ψήφους και να εγκλωβίσουν συνειδήσεις.

Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν ασπαζόμαστε τη λανθασμένη άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ζωή μας έχει αποδείξει και συνεχίζει να μας αποδεικνύει το αντίθετο. Περιφέρειες και δήμοι έχουν στην αρμοδιότητά τους υπηρεσίες κρίσιμες για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού και είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι επίδοξοι δήθεν "ανεξάρτητοι", διεκδικητές του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην πράξη θα κάνουν ό,τι και οι προηγούμενοι, θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις ίδιες πολιτικές. Καλούμε τον κόσμο στο Πλατύ να μην πιστέψει στο δήθεν ανεξάρτητο που πουλάνε οι άλλοι τέσσερις συνδυασμοί. Λένε ψέματα όσοι αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές.

Η απάντηση είναι μια. Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, απευθύνουμε κάλεσμα για την ενίσχυση ώστε να έχουμε περισσότερους δημάρχους και συμβούλους στην τοπική διοίκηση, περισσότερους ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ, που θα αποτελούν τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και θα σταθούν στο πλάι του λαού, ώστε από την επόμενη μέρα, που τα προβλήματα και οι ανάγκες του λαού θα είναι μπροστά μας, να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις, να ενταθεί η διεκδίκηση για μέτρα ανακούφισης, να μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, να βάλουμε εμπόδια και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξουμε το δρόμο για να εφαρμοστούν ριζικές αλλαγές έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Δείτε εδώ τις ομιλίες