Πέμπτη 23/05/2019 - 18:25
ΤΡΙΚΑΛΑ

Μεγάλη και με παλμό η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

Σε μια πραγματικά μεγάλη και με ιδιαίτερο παλμό συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων δόθηκε αποστομωτική απάντηση σε όσους θέλουν να αποφασίζουν για το λαό των Τρικάλων χωρίς αυτόν. Ο ενθουσιασμός που πήγαζε από τη συγκέντρωση έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στα σενάρια των στημένων δημοσκοπήσεων των ψεύτικων ειδήσεων, στα σενάρια της ΝΑΤΟικής και Ευρωενωσιακής εντός πολλών εισαγωγικών αριστεράς, στα σενάρια των φασιστών. Αποδείχτηκε ότι το πραγματικό σενάριο το γράφει ο λαός, το πραγματικό γκάλοπ μετριέται στο δρόμο του αγώνα από τους ανθρώπους του μόχθου, το δίκιο κρίνεται στους δρόμους της ταξικής πάλης, στους δρόμους του αγώνα. Η δυναμική της συγκέντρωσης απέδειξε την αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για ορμητική ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Τρίκαλα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η Γεωργία Καπέτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας (εδώ η ομιλία της), η Στέλλα Κρυμνιώτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τρικάλων (διαβάστε εδώ την ομιλία της) και η Ειρήνη Παπαδημητρίου μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, υποψήφια στην Τοπική Κοινότητα Τρικκαίων (εδώ η ομιλία της). Η εκδήλωση έκλεισε με μια συναυλία ελεύθερη με τον πολύ αγαπητό καλλιτέχνη Μάκη Σεβίλογλου.

«Τώρα είναι η ώρα να κυριαρχήσει το ρεύμα αλλαγής και αγώνα»

Ο Γιώργος Καϊκής, μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία - σύμβολο τόνισε μεταξύ άλλων (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του):

«Επιλέξαμε για τη συγκέντρωσή μας την ιστορική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που έχει χτιστεί με τον ιδρώτα των Κομμουνιστών, των ΕΑΜιτών και άλλων αγωνιστών τους ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι οποίοι ήταν πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων τη δεκαετία του 1950.

Αυτή την πλευρά της ιστορίας της πόλης μας αναδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ενάντια σε όσους θέλουν να κρύψουν από τη νέα γενιά την πραγματική ιστορία του τόπου μας. Γι’ αυτό άλλωστε προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την τοποθέτηση σ’ αυτή την πλατεία έργων τέχνης του Κομμουνιστή εικαστικού Δημήτρη Κατσικογιάννη που μέχρι τώρα βρίσκονται υποβαθμισμένα και αραχνιασμένα στα παλιά ψυγεία της ΑΓΡΕΞ».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Με τη συγκλονιστική σας παρουσία, σήμερα εδώ σπάτε τον αποκλεισμό που επιχειρεί να επιβάλει μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα μακριά και πέρα από τις καθημερινές σας ανάγκες. Η στάση τους προδίδει και την πραγματική τους ανησυχία… Δείχνει το φόβο των αφεντικών των μίντια για την ορμητική άνοδο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Δείχνει ταυτόχρονα και τη δύναμή μας που είναι ικανή να ταρακουνήσει το καθεστώς συστημικής - μνημονιακής ομοψυχίας που θέλουν να επιβάλουν.

Ας τους κάνουμε να ανησυχούν ακόμη περισσότερο, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Με τα χιλιάδες ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο των αγώνων και της καρδιάς μας στις κάλπες της πρώτης αλλά και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών» εισπράττοντας πλήθος χειροκροτημάτων.

Για το προεκλογικό πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Τρικκαίων ανέφερε: «Επτά συνδυασμοί στο Δήμο Τρικκαίων, 2 γραμμές όμως, 2 κόσμοι διαφορετικοί. Από τη μία αυτή των κομμουνιστών και συνεργαζόμενων μαζί τους, και από την άλλη αυτή των εκπροσώπων των αστικών δυνάμεων.

Και στο Δήμο: Χορτάσαμε από σωτήρες, παλιούς και νέους υποψήφιους που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, ακηδεμόνευτοι, υπερκομματικοί, ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα τοπικά, ότι έχουν όραμα και λύσεις για τα Τρίκαλα.

Το λέμε καθαρά και ξάστερα.

Οι φωνές των κομμάτων τους είναι οι φωνές των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων και της συμμόρφωσης και εποπτίας της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Στη συνέχεια αφού έκανε κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και των άλλων συνδυασμών, στάθηκε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στις θέσεις που θα υπερασπιστεί και θα παλέψει στο μέλλον η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κλείνοντας, απευθύνθηκε στους Τρικαλινούς να κρίνουν τη Δημοτική Αρχή της πόλης τονίζοντας:

«Οι συνολικότερες παρεμβάσεις μας δείχνουν τη συνέπειά μας για να δικαιώσουμε τον τίτλο της μαχητικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ και Δημοτική Αρχή.

Επομένως στο πραγματικό δίλημμα τι δήμαρχο και Δημοτική Αρχή θέλουμε. Θέλουμε δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που θα είναι "yes-man" της κυρίαρχης πολιτικής ή Δημοτική Αρχή που θα κερδίζει μαζί με το λαό μικρές και μεγαλύτερες νίκες, ανοίγοντας τελικά το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές. Αυτό είναι το κριτήριο κατά πόσο "έξυπνος" και "ικανός" είναι ο δήμαρχος.

Φίλες και φίλοι , συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι η ώρα ο λαός και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες των Τρικάλων, να κάνουν την πραγματική διαφορά, να απαντήσουν με το κόκκινο γαρύφαλλο σ’ όσους προσπαθούν να τους "γανώσουν" τα μυαλά, να ρίξουν κόκκινο ενάντια στο μαύρο της μιζέριας, της εκμετάλλευσης, του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, για να δυναμώσει και να κυριαρχήσει το ρεύμα αλλαγής και αγώνα που εκφράζει η "Λαϊκή Συσπείρωση". Για μια πόλη, για συνοικίες και χωριά των ανθρώπων του μόχθου, αυτών που δίνουνε ζωή στο Δήμο μας. Για τα Τρίκαλα των πολλών και όχι των λίγων κι εκλεκτών.

Υπάρχει λίγος χρόνος μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, όμως έχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα στο λαό, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο που το 2014 πίστεψε σε υποσχέσεις και σήμερα νιώθει απογοήτευση. Σ’ αυτούς απλώνουμε το χέρι, το κάλεσμα μας είναι κάλεσμα συμπόρευσης, αγώνα, αισιοδοξίας και μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Τις λίγες μέρες που απομένουν με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, με την πρόταση μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Κάνουμε κυρίαρχο το ρεύμα αλλαγής στο Δήμο Τρικκαίων. Δίνουμε τη μάχη για να εκφραστεί στην κάλπη, δίνουμε τη μάχη για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη. Με τη δύναμη που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το δίκιο του κόσμου στέλνουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δεύτερο γύρο των εκλογών.»

Η Γ. ΚαπέτηΗ Ε. ΠαπαδημητρίουΗ Σ. ΚριμνιώτηΣτιγμιότυπο από τη συναυλία του Μάκη Σεβίλογλου