Παρασκευή 24/05/2019 - 10:00

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Δράμα (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 21 Μάη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ στην πλατεία Προσοτσάνης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αναγνωρίζουν περισσότεροι πια την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Γνωρίζουν ότι αυτή την πολιτική την υλοποιούν οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και του ΣΥΡΙΖΑ. Την εξειδικεύουν και την εφαρμόζουν οι Περιφέρειες και οι δήμοι, όπου πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις που κλίνουν σε κάθε πτώση την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Που στην ουσία όλοι αυτοί στηρίζουν μόνο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι καταχρεώθηκαν στις τράπεζες για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τελικά παρά την εξαντλητική εργασία τους, βρέθηκαν σε δεινή θέση να απειλούνται με κατασχέσεις στην περιουσία τους. Αυτό ήταν το σίγουρο "επιχειρηματικό μέλλον" που τους υπόσχονταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Οι ενισχύσεις καταλήγουν στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσω των χαμηλών τιμών συγκέντρωσης των αγροτικών προϊόντων και των υψηλότατων τιμών πώλησης των αγροτικών μέσων και εφοδίων και θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά.

Το ΚΚΕ, με τις εκτιμήσεις του και τη στάση του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως την περίοδο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ή στο δημοψήφισμα-απάτη του 2015, συγκρούστηκε με το κύμα των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αριστεροί ψάλτες του. Χάρη σε αυτήν τη στάση του Κόμματος, σήμερα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό λόγο που τροφοδοτεί τις λεγόμενες ευρωσκεπτιστικές δυνάμεις, την άνοδο της ακροδεξιάς και καλεί σε προοδευτικό μέτωπο. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι όμως αυτό που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ.

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές. Τα κόμματα του διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν τα πάντα για να εγκλωβίσουν το λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Στήνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, εμφανίζονται ότι τους χωρίζει πολιτική άβυσσος. Οι όποιες διαφορές τους δεν αμφισβητούν αυτόν το δρόμο που φέρνει συνεχώς νέα δεινά. Είναι οξυγόνο για το σύστημα, για να μετακινείται η λαϊκή δυσαρέσκεια πότε στον έναν και πότε στον άλλον.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το μεγεθυντικό φακό που μας δίνουν για να ψάξουμε να βρούμε τις δυσδιάκριτες διαφορές τους και να ψηφίσουμε με κριτήριο αυτό που βγάζει μάτι. Για αυτό και πρέπει να κάνουν οι εργάτες, οι αγρότες, ο λαός το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό παντού. Έχει σταθερή πυξίδα, δεν ταλαντεύεται, είναι σταθερά και μαχητικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων, του λαού. Ξέρεις ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ σήμερα θα το βρεις και αύριο στην ίδια θέση, ταγμένο να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίγει δρόμο και να δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλο τον κόσμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για το σοσιαλιστικό μέλλον».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Κατίνα Αετοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Προσοτσάνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των δημοτών, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΚΥ Προσοτσάνης, η ανυπαρξία έργων αντιπυρικής - αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η πλήρης ανυπαρξία δομών ειδικής αγωγής και σημείωσε ότι σήμερα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να δοθεί λύση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, μακριά από τη λογική «κόστους - οφέλους» της ΕΕ που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες και βάζει σε πρώτη θέση την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, καθώς και ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.