Παρασκευή 24/05/2019 - 12:52

Τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα επισκέφτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Παρασκευή 24 Μάη. Από το Πέραμα, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δήλωση (Δείτε το βίντεο πάνω), ενώ στη συνέχεια μίλησε με εργαζόμενους στη Ζώνη (Δείτε βίντεο ΕΔΩ και διαβάστε αποσπάσματα παρακάτω).

Στη δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ στη Ζώνη, στο Πέραμα, στην εργατούπολη του Περάματος, που το ΚΚΕ έχει στενούς δεσμούς, μακροχρόνιους με το λαό αυτής της περιοχής, με τους εργάτες και τους υπόλοιπους κατοίκους. Δεσμούς αίματος, που τους γνωρίσαμε μέσα σε σκληρές μάχες για το δίκιο της εργατικής τάξης, για ένα καλύτερο μέλλον σ' αυτόν εδώ τον τόπο. Και βεβαίως γι' αυτό, και σε αυτήν την περιοχή, όπως και αλλού το πολεμάει η αντίδραση, ο φασισμός.

Θέλουμε δυο μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, και στο Πέραμα, με την ψήφο του λαού, και στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, για ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενάντια σε όλους αυτούς που ματώνουν το λαό μας, που δεν υπολογίζουν την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης, για να γκρεμιστεί η "Χρυσή Αυγή", η δολοφονική αυτή συμμορία απ’ την τρίτη θέση, για να αναδειχθεί πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ παντού!».

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευε κλιμάκιο του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Βασίλης Βατίστας, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, ο Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο πρώην δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Πέραμα (πλατεία Ηρώων). (Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Πέραμα)

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Στη σκιά ενός κατακόκκινου πλοίου με το όνομα «Πρωτοπόρος», στιγμιότυπο που προκάλεσε -όπως ήταν λογικό- συνειρμούς και πολλά χαμόγελα στους παρευρισκόμενους, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εργάτες του ναυπηγείου, ενώ είχε προηγηθεί ο σύντομος χαιρετισμός του Σ. Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο χαιρετισμό του, ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη και υγεία σε όλους τους εργάτες, τόνισε πως «όλοι μαζί με τον αγώνα μας, με την πάλη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, μπορούν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους, γι' αυτόν εδώ τον τόπο».

Τα προβλήματα της εργατικής τάξης στο επίκεντρο της προσοχής του ΚΚΕ

Τόνισε πως την τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα, «είμαστε εδώ στο Πέραμα, στη Ζώνη, όχι για συμβολικούς λόγους, αλλά για ουσιαστικούς λόγους. Γιατί το ΚΚΕ στο επίκεντρο της προσοχής του έχει πρώτα από όλα τα προβλήματα που βιώνει η εργατική τάξη, που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, που είναι ουσιαστικά τα μόνα, οι μόνοι που υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Και με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, αλλά και πριν και σε συνέχεια, θα συνεχίζουμε να ματώνουμε και όχι βέβαια οι λίγοι, οι "ελίτ" που λέει ο πρωθυπουργός, οι ολιγάρχες, αυτοί που έχουν όλο τον πλούτο που δεν ξέρουν τι έχουν, που και στις συνθήκες της κρίσης κέρδιζαν, ενώ ο λαός, οι εργάτες έχαναν».

«Και βεβαίως», συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «έχει και μια ιδιαίτερη σημασία εδώ σήμερα στη Ζώνη που είμαστε, στο Πέραμα, γιατί είναι η περιοχή όπου θρηνούμε πολλά θύματα, η εργατική τάξη πληρώνει στο βωμό του κέρδους των μεγάλων, του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων, βαρύ φόρο αίματος, με συνεχή εργατικά ατυχήματα. Και βεβαίως πρέπει να πούμε ότι αυξήθηκαν αυτά τα χρόνια. Σε σχέση με το 2014 για παράδειγμα, που πανελλαδικά είχαμε γύρω στα 5.000 τέτοια εργατικά ατυχήματα, σήμερα, το 2019, έφτασαν πάνω από 7.000. Πράγμα που σημαίνει ότι επιδεινώνονται οι συνθήκες δουλειάς των εργατών, δυσκολεύουν τα προβλήματα, δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Και σήμερα μάλιστα, μόλις πριν έρθω εδώ, πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά στο συγκεκριμένο πλοίο, δελφίνι νομίζω ήταν, που ήταν στο καρνάγιο στις επισκευές και βεβαίως εδώ δεν υπάρχει πυροσβεστικός σταθμός, έχει καταργηθεί. Δεν υπάρχει ουσιαστικά πυροσβεστικό όχημα, έγκαιρα, έτσι ώστε να μπορεί να κατασβήνει τις φωτιές και φυσικά, δεν υπάρχουν τα επαρκή μέτρα ασφαλείας για την ίδια τη ζωή των εργατών.

Αυτά λοιπόν είναι τα ζητήματα που το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο της προσοχής του. Αυτά αναδεικνύουμε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή και οι ευρωβουλευτές μας στο ευρωκοινοβούλιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δήμαρχοι του ΚΚΕ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα εργατικά - ταξικά συνδικάτα μέσα στα οποία πρωτοστατούν οι κομμουνιστές».

Να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο

«Αυτό το μήνυμα που πρέπει να δώσει και το Πέραμα, που πρέπει να δώσουν οι εργάτες της Ζώνης, η εργατική τάξη της Ελλάδας, είναι ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να δώσουν ένα τέλος στη λογική του τάχα «μικρότερου κακού»: «Έχετε πείρα πλέον, έχουμε όλοι πείρα από προηγούμενες δεκαετίες, ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία της κρίσης, κάθε φορά που επιλέγουμε ένα "μικρότερο" κακό, μας προκύπτει ένα μεγαλύτερο», σημείωσε, θυμίζοντας ότι «έτσι ξεκίνησαν και τα μνημόνια οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι υποσχόταν ο Τσίπρας, ότι με ένα άρθρο θα καταργήσει αυτά τα μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και έτσι μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλους τους άλλους, ψηφίζοντας στη Βουλή ένα νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο, με εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους και βεβαίως σε ισχύ όλοι οι προηγούμενοι επίσης αντιλαϊκοί νόμοι. Και αυτά τα πληρώνουν οι εργάτες στο Πέραμα, τα πληρώνουν οι εργάτες στον Πειραιά, οι εργάτες όλης της Ελλάδας».

Και κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, «αλλά και για να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση τη ναζιστική, τη δολοφονική συμμορία των χρυσαυγιτών, των φασιστών, των ναζιστών, οι οποίοι λυμαίνονται ψήφους της νεολαίας και επιτίθενται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.

Τους είδαμε στη Βουλή τι κάνανε. Πέρα από διάφορα, να παριστάνουν δήθεν τα κοκοράκια, αντιδρώντας στο προεδρείο της Βουλής, ή κάνοντας διάφορα αστεία χάπενινγκ μέσα εκεί, λες και θα τους φοβηθούν από κάτι τέτοιες κοροϊδίες και γελοιότητες που κάνουν, σήκωναν το ξερό τους το χέρι, αυτοί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ψήφιζαν όλα τα δώρα και τις επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, στους λίγους, στους εφοπλιστές, στα μονοπώλια, αυτούς δηλαδή που ξεζουμίζουν και ματώνουν τους εργάτες στη χώρας μας, στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, εδώ στο Πέραμα.

Αυτούς λοιπόν πρέπει να τους καταδικάσουμε, όπως τους καταδίκασε η Ιστορία της ανθρωπότητας, έτσι και σήμερα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή ψήφο στο ΚΚΕ για να ξεκουμπιστούν από παντού, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στους εργάτες, στην εργατική τάξη, στις οικογένειές τους και αυτό είναι και το μεροκάματο που πρέπει να είναι αξιοπρεπές, να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του ο εργάτης και βεβαίως, όλα τα υπόλοιπα, είτε αφορούν τη φορολογία που μας ματώνουν, είτε αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας, είτε αφορούν την Παιδεία, την Περίθαλψη για να έχουμε την υγειά μας και να μπορούμε να πηγαίνουμε στο γιατρό και να μην πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας».

«Όλα αυτά λοιπόν τα προβλήματα, τα λαϊκά, είναι προβλήματα μεγάλα, έχουν ένα κοινό αίτιο», σημείωσε, κλείνοντας το χαιρετισμό του: «Αυτή την αιτία, τον αντίπαλο, εκεί πρέπει να στοχεύσουμε γερά και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μαζί με τους αγώνες που έρχονται, που θα είναι μπροστά μας, γιατί τα προβλήματα δεν τέλειωσαν, γιατί οι αντιλαϊκές πολιτικές δεν τέλειωσαν τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Θα είναι εδώ και χρειαζόμαστε τους κομμουνιστές και στο Δήμο του Περάματος, τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο να είναι στην πλειοψηφία η "Λαϊκή Συσπείρωση" και στην περιφέρεια με τον Γιάννη Πρωτούλη, να είναι ισχυρό στο περιφερειακό συμβούλιο και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Για να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, για να μπορούν να επιλύουν προβλήματα εργαζομένων, για να μπορεί να ανοίγει ο δρόμος για την εργατική τάξη, έτσι ώστε αύριο να βρεθεί αυτή στη λαϊκή διακυβέρνηση, οι εργάτες δηλαδή να πάρουν τελικά πραγματικά την εξουσία».