Παρασκευή 24/05/2019 - 19:41
ΒΟΛΟΣ

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)

Στα καταστήματα της οδου Αναπαύσεως, στο Αμαξοστάσιο, στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου, στο Νοσοκομείο, στο Ωδείο και στη γειτονιά στον Αγ. Νεκτάριο Ν. Ιωνίας περιόδευσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αποστόλη Νάνο, Εύη Καρυδάκη, Χρήστο Κουραβέλα και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Λινάρδο, Θόδωρο Τσαλούχα και Θόδωρο Καραγιάννη.

Οι καταστηματάρχες της οδού Αναπαύσεως εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνέδεσαν την αναδουλειά με τη δραματική μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών οικογενειών. Είπαν επίσης για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Βόλου στο θέμα της ανάπλασης της περιοχής, που έχει αποτέλεσμα την υποβάθμισή της, με αντίστοιχες επιπτώσεις στη δουλειά τους.

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με το Σύλλογο Ιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, στις αμέτρητες εφημερίες και στις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Επισήμαναν τις ελλείψεις στη δημόσια Πρωτοβάθμια Υγεία, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο (δευτεροβάθμια) να δέχεται μεγάλο όγκο περιστατικών. Αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα των περικοπών στις δαπάνες που και η σημερινή κυβέρνηση κάνει στον τομέα της Υγείας, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά κυρίως και την πολύμηνη αναμονή για εξετάσεις και χειρουργεία, αναγκάζοντας πολλές φορές τις λαϊκές οικογένειες να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα εφόσον έχουν να πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την έγκαιρη αντιμετώπιση των σοβαρών νοσημάτων.

Στο δημοτικό αμαξοστάσιο οι υποψήφιοι μίλησαν στους εργαζόμενους για τις αλλαγές που προωθούνται στην Τοπική Διοίκηση, για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, για το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στους δήμους. Πολιτική που υπηρετεί η σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, πολιτική που συμφωνούν και οι άλλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από τα κόμματα των μνημονίων.

Στον Αγ. Νεκτάριο Ν. Ιωνίας και στη συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, με ψευτοαντιπαραθέσεις με τη ΝΔ, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον κόσμο στη λογική του μικρότερου κακού, ενώ και τα δυο κόμματα υπηρετούν και προωθούν την ίδια στρατηγική που έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Δηλαδή, ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για αυτούς, τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών, καθώς επίσης και φοροληστρικά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Είναι ντροπή σήμερα για την κυβέρνηση που πετσόκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, να βγαίνει με περίσσιο θράσος και να εμπαίζει το λαό, λέγοντας ότι δήθεν επιστρέφουμε στην κανονικότητα, μοιράζοντας ψίχουλα από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα. Να κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν και στο Βόλο υπάρχουν πάνω από 15.000 άνεργοι, όταν οι νέες και οι νέοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας ακόμη και για 250 ευρώ, όταν όλα τα δημόσια αγαθά έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα, όταν δεν υπάρχει στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών και προστασία στο λαό.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απηύθυναν κάλεσμα σε όλους συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η δική τους φωνή, για να δυναμώσουν οι αγώνες για τα δικαιώματά τους. Να μην ξεγελαστούν απ’ αυτούς που με ψέματα και υποσχέσεις θέλουν να τους παγιδεύουν. Να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους, να θυμηθούν (!) και να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, που είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει πει ψέματα και που καθημερινά, και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Περιφέρεια και στο δήμο και κυρίως στους χώρους δουλειάς είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.