Πέμπτη 30/05/2019 - 22:56
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Την Κυριακή επανεκλέγουμε εκείνους που «μεροληπτούν» υπέρ των εργαζομένων (ΦΩΤΟ)

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να μην απολυθεί κανείς. Για να δοθούν παρατάσεις. Ήδη καταφέραμε σε 4 χρόνια να μονιμοποιηθούν 20 συμβασιούχοι - εργαζόμενοι στο Δήμο. Στηρίζουμε πάντα τους αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες και όπου αλλού χρειάζεται». Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε την Πέμπτη ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, στο προσωπικό του Δήμου κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο.

Τους κάλεσε μπροστά στο δεύτερο γύρο να αξιοποιήσουν αυτήν τους την πείρα και να την αντιστοιχήσουν με την ψήφο τους, να δώσουν «στη σημερινή Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία της. Για να έχετε ένα πραγματικό στήριγμα, ένα αποκούμπι στη λαίλαπα που θα έρθει», είπε μεταξύ άλλων. Εξηγώντας, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», που προβλέπει ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους δήμους, κάτι που το περιμένουν πώς και πώς οι εργολάβοι. «Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο δήμαρχος, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη Δημοτική Αρχή που «στέκεται "μεροληπτικά" υπέρ τους».

Εκεί, στο αμαξοστάσιο καλωσόρισε και τους νέους εργαζόμενους, που έπιαναν πρώτη μέρα δουλειά και με το «καλημέρα» έλαβαν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.ά.), με το Β. Σίμο να σημειώνει ότι ακόμα και αυτό αποτελεί κατάκτηση του σωματείου και της Δημοτικής Αρχής. Επισήμανε ακόμα ότι «είναι κοινή απόφαση οι συμβασιούχοι να μπαίνουν μόνο σε εργασίες που προβλέπονται και όχι πίσω από απορριμματοφόρα χωρίς να έχουν εμπειρία», αφού έτσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για εργατικά «ατυχήματα».

Από τη μεριά του ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, μίλησε για τις Επιτροπές Αγώνα που δημιουργήθηκαν, τον αγώνα που δόθηκε μαζί με τη Δημοτική Αρχή για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, για να πληρώνονται στην ώρα τους, «για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος της δουλειάς. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι δεδομένο, ούτε τυχαίο. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Αυτή η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. Κι έχουμε πετύχει νίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το απόγευμα ο Β. Σίμος μαζί με τη Σεμίνα Διγενή βρέθηκαν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, τη Δραματική Σχολή Πέτρας που διαθέτει ο Δήμος Πετρούπολης. Στη συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μίλτο Δημουλή και σπουδαστές της σχολής, βρέθηκαν στο επίκεντρο η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης αλλά και η πολιτική που εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό κι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σε αυτόν ως φθηνά μέσα παραγωγής κέρδους.

Το λόγο πήραν «παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν θέατρο» όπως ειπώθηκε, τα χαμηλά δίδακτρα της σχολής, οι υποτροφίες που δίνονται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής: «Αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω, πολλοί από μας δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Γιατί τα δίδακτρα σε άλλες σχολές είναι πανάκριβα. Δεν θα μπορούσαμε να σπουδάσουμε. Κι οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το έργο σαν τα μάτια μας», είπαν μεταξύ άλλων.

Φέτος ανεβάζουν την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «η ιστορία ενός ακόμα πολέμου με αφορμή την αρπαγή μιας ωραίας γυναίκας αλλά με βαθύτερη αιτία την ανάγκη του ισχυρού να επεκταθεί εδαφικά και οικονομικά». Η πρεμιέρα της είναι στις 14 Ιούλη, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9.15. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι «αυτό που προσφέρουμε, λέει ο δήμαρχος Β. Σίμος, η εξαιρετική και πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται εδώ επιστρέφει στο λαό της Πετρούπολης».

Παράλληλα ο Β. Σίμος σε επιστολή του προς το λαό της Πετρούπολης αναφέρει ότι «Η αγωνιστική πορεία εγγύηση ότι η Δημοτική Αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι συμπαραστάτης του λαού», ενώ και ο Θωμάς Κοτσαμπάς πρώην δήμαρχος Πετρούπολης εκφράζει τη στήριξη του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Β. Σίμο και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την ίδια ώρα σε μια βρώμικη και συκοφαντική δημοσίευση σε βάρος του Βαγγέλη Σίμου προχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού που πήρε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.