Παρασκευή 31/05/2019 - 21:51

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα παραμείνει σε χέρια αγωνιστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Το Χαϊδάρι δε γυρίζει πίσω. Μπροστά οι ανάγκες του λαού. Συνεχίζουμε. Το μήνυμα πως η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δημοτική αρχή έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος το βράδυ της Παρασκευής.(δείτε βίντεο εδώ και διαβάστε παρακάτω)

Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και απάντησαν στις προσπάθειες να πάψει ο Δήμος να είναι συμπαραστάτης του λαού και να περάσει στα χέρια των εκλεκτών των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή (διαβάστε παρακάτω και δείτε εδώ video), ενώ παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλη της ΚΕ, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του Κόμματος, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη έκπληξη, όταν στην εξέδρα ανέβηκε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, δίνοντας μια σύντομη παράσταση γεμάτη χιούμορ για τους «δημάρχους μάνατζερ» και τους «ανεξάρτητους υποψήφιους» (δείτε βίντεο εδώ). Τη σκυτάλη πήραν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης (δείτε βίντεο εδώ) και Σταμάτης Τζελέπης, (δείτε βίντεο εδώ) με τον πρώτο να απαγγέλλει απόσπασμα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τον δεύτερο από σκωπτικό θεατρικό έργο.

Με τη συγκέντρωση κορυφώθηκε το πρόγραμμα δράσης με εξορμήσεις και περιοδείες που όργωσαν κάθε γειτονιά της πόλης και συσκέψεις με δημότες, καλώντας τους ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν την προηγούμενη Κυριακή, στις 2 Ιούνη να ρίξουν στην κάλπη το γαρίφαλο των αγώνων και της ελπίδας.

Τον τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν δεκάδες νέοι που κάλεσαν το λαό να ψηφίσει «Δήμαρχο αγωνιστή, μαζί μας να παλεύει, και όχι να μας ξεπουλά και να μας κοροϊδεύει».

Ο Χρ. ΖαραλίκοςΟ Σταμάτης ΤζελέπηςΟ Τάκης Βαμβακίδης

Μ. Σελέκος: Δήμος στο πλευρό του λαού της πόλης μας και όχι απέναντί του

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Σελέκος είπε:

«Χαϊδαριώτες, Χαϊδαριώτισσες,

Αγαπητοί φίλοι,

Η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση, πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητας και σιγουριάς για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή.

Στέλνει μήνυμα σε όλους τους Χαϊδαριώτες, σε όλες τις γειτονιές από την Αφαία και το Δαφνί μέχρι τη Γρηγορούσα και την Αστυθέα, ότι ο δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι σας, στο πλευρό του λαού της πόλης μας και όχι απέναντί του.

Το Χαϊδάρι θα συνεχίσει να εμπιστεύεται και να έχει Δημοτική Αρχή που θα καταπιάνεται με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας που δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Θα συνεχίσει να έχει Δημοτική Αρχή που βάζει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών του. Αυτές τις ανάγκες υπερασπίστηκε η Δημοτική Αρχή σε δύσκολες συνθήκες και σήμερα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους Χαϊδαριώτες, αφού πάντα τους λέγαμε την αλήθεια.

Βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς μηχανήματα για την καθαριότητα, χωρίς σχεδιασμό για έργα υποδομής.

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα, για να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση, να μη φορτώσουμε με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες.

Γι' αυτό μειώσαμε σε κατηγορίες συμπολιτών μας τα δημοτικά τέλη, καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, μειώσαμε τις συνδρομές στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που αγκάλιασαν χιλιάδες παιδιά.

Γι' αυτό δώσαμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και Αθλητισμό, στη συλλογική δημιουργία.

Όλα αυτά ο Βαγγέλης Ντηνιακός τα ονομάζει "μιζέρια".

Ας πάει να τα πει αυτά στους γονείς, στα νέα ζευγάρια, στα 2.000 μέλη των Πολιτιστικών Τμημάτων, στους ανθρώπους των περιοχών που έπαψαν να πνίγονται και να αγωνιούν.

"Μιζέρια" όμως είναι να μην μπορείς να στείλεις το παιδάκι σου στον Παιδικό Σταθμό, να σου κόβουν το ρεύμα, να σου βγάζουν το σπίτι σου σε πλειστηριασμό, να μην έχεις πρόσβαση στο Κολυμβητήριο ή στο Πνευματικό Κέντρο, να πνίγεσαι σε μια βροχή, να μην έχεις νοσοκομεία και υγειονομική περίθαλψη, να βιώνεις την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Δηλαδή ό,τι αντιπαλέψαμε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ο Κ. Ντηνιακός αποδέχεται, υποστηρίζει και θέλει να εφαρμόσει.

  • Στην προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για το καλό των κατοίκων και της πόλη μας είχαμε τη στήριξη της πλειοψηφίας των Χαϊδαριωτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση ή αν συμφωνούσαν σε όλα μαζί μας.

Διατηρώντας κάποιες φορές επιμέρους επιφυλάξεις, αναγνώριζαν την προσπάθεια που κάναμε.

Έτσι πολλοί συμπολίτες μας ξεπέρασαν διλήμματα και φραγμούς, έκαναν το βήμα και ήρθαν πιο κοντά, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια και την προσπάθεια να λύνονται μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όσο το δυνατόν περισσότερα λαϊκά προβλήματα.

  • Δεν θέλουμε να πούμε ότι τα κάναμε όλα καλά, ότι είμαστε αλάνθαστοι, ότι έχουμε κάνει όσα έχει ανάγκη η πόλη μας και οι κάτοικοί της.

Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αρκετούς τομείς.

Χρειάζεται να λυθούν ακόμα αρκετά προβλήματα που χρονίζουν ή άλλα που παρουσιάστηκαν στην πορεία.

Γι' αυτό με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, ξεπερνώντας τις αδυναμίες και τα λάθη που έχουμε κάνει, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, σε σταθερή πορεία σύγκρουσης με τις αιτίες που τα δημιουργούν.

Σε συνεργασία με τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς και το λαϊκό κίνημα εστιάζουμε στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής, για πόλη με σεβασμό στον Άνθρωπο και στο Περιβάλλον.

Σταθερά να βρισκόμαστε στο πλάι του λαού σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα, για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στη διεκδίκηση καλύτερης ζωής.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στον Α' γύρο των δημοτικών εκλογών, η "Λαϊκή Συσπείρωση" κατέγραψε αύξηση σε ψήφους κατά 1.471 και ποσοστά κατά 7%, το οποίο αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη της Κυριακής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν με τη συμβολή και την ψήφο τους σ΄αυτόν τον όμορφο αγώνα που δώσαμε.

Θέλουμε όμως παράλληλα να απλώσουμε το χέρι σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, στους ανέργους, στις γυναίκες και βέβαια τη νεολαία μας και να τους ζητήσουμε, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στον Α΄ γύρο, να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν δημοτική αρχή που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Εμείς εμπιστευόμαστε τον λαό και το κριτήριό του.

Και γι' αυτό είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας, έχοντας πλούσια πείρα πολλών χρόνων, θα ψηφίσουν για το καλό της ζωής τους, των οικογενειών και της πόλης μας.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μας θέλουν ενωμένους, δυνατούς και αποφασισμένους να τα αντιμετωπίσουμε με διεκδίκηση και αγωνιστικό τρόπο.

Κάτι που έγινε όταν χιλιάδες Χαϊδαριώτες αποκλείσαμε τη Λεωφόρο Καβάλας για να διεκδικήσουμε αντιπλημμυρικά έργα, όταν κάναμε τις κινητοποιήσεις και τις πορείες διεκδικώντας καλύτερη Υγεία, όταν κατακλύσαμε την πλατεία Δημαρχείου παλεύοντας για να παρθούν μέτρα κατά της ανεργίας μαζί με τους Πατρινούς αγωνιστές και τον δήμαρχό τους κ. Πελετίδη, όταν ξεσηκωθήκαμε για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι της Καθαριότητας, να μη κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία "Δαφνί" και "Δρομοκαΐτειο", όταν αποκλείσαμε τα γραφεία της ΔΕΗ για να εμποδίσουμε τα συνεργεία να κόψουν το ρεύμα σε άπορες οικογένειες.

Σ΄αυτές και πολλές ακόμα εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, πορείες, αγωνιστικές δράσεις συμμετείχαν συνάνθρωποί μας που αγωνιούν για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους και οραματίζονται μια καλύτερη κοινωνία.

Αυτή την ενότητα την κάνουμε πράξη καθημερινά, για να έχουμε μια Δημοτική Αρχή που δεν θα διαχωρίζει το λαό, θα τον ενώνει στην κοινή προσπάθεια για μια αξιοπρεπή ζωή.

Και για επιβεβαίωση αυτών να αναφέρω ότι από την αρχή της ανάληψης της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι πολιτικές μας πεποιθήσεις, αλλά και ποτέ δεν κάναμε διακρίσεις ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, δεν ξεχωρίσαμε τους συμπολίτες μας σε δικούς μας και αντιπάλους, δεν τιμωρήσαμε εργαζόμενους γιατί μας έκαναν αντιπολίτευση.

Αυτή είναι μια βασική - θεμελιώδης αρχή την οποία δεν πρόκειται ποτέ να παραβούμε.

Και εδώ να υπενθυμίσω την εκδικητική στάση, το διαχωρισμό και την τρομοκράτηση όσων διαφωνούσαν με τον πρώην δήμαρχο κ. Ντηνιακό.

Ο κ. Ντηνιακός δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τους Χαϊδαριώτες, ήθελε την ψήφο τους, όχι όμως τη συμμετοχή τους, τη γνώμη τους, τις παρατηρήσεις τους ή τις διαφωνίες τους.

Και όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τον "άρχοντα", γινόταν αμέσως εχθρός του, τον στοχοποιούσε και τον έβαζε στο περιθώριο.

  • Την Κυριακή ο χαϊδαριώτικος λαός θα γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις, την υποκρισία και το ψέμα.

Ο χρηματισμός, οι συναλλαγές και η εξαγορά συνειδήσεων θα γίνουν "μπούμερανγκ" γι΄ αυτούς που τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν. Έχουν φτάσει τώρα στο σημείο να λένε ότι "τρώτε λεφτά του δήμου". Ήμαρτον!!!

Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν το μέλλον του δήμου μας και την κατεύθυνση που θα πάρει ανάλογα με το αποτέλεσμα. Θα συνεχίσει δηλαδή να υπηρετεί τα λαϊκά στρώματα ή θα παραδοθεί στους επιχειρηματίες και στα μεγάλα συμφέροντα;

Κάποιοι κοιτάζουν το μέλλον, όπως δήθεν ευαγγελίζονται, ή θέλουν να επιστρέψουν ΞΑΝΑ στα παλιά, στο παρελθόν;

Δηλαδή ξανά πίσω, πίσω σε μια εποχή που κυριαρχούσαν εκβιασμοί και ο αυταρχισμός.

Σ΄ένα παρελθόν που στέρησε από το Χαϊδάρι το ΜΕΤΡΟ, που δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, που δεν έγιναν πάρκινγκ σε εμπορικά κέντρα ή σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που θα έδιναν ανάσα σε γειτονιές που σήμερα ασφυκτιούν.

Ποιος ήταν δήμαρχος για 20 χρόνια όταν το Δάσος αλλοιώθηκε και έγινε τσιμεντούπολη, όταν χτίστηκε μια νέα πόλη στο Άνω Δάσος χωρίς καμία υποδομή, όταν η πράξη εφαρμογής 2/87 εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών. Ποιος ήταν δήμαρχος όταν αυξάνονταν υπέρογκα κάθε χρόνο τα δημοτικά τέλη, όταν αρνούνταν να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να έχει τους εργαζόμενους σε πολιτική ομηρία, όταν είχε δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ελέγχου, πιέσεων και τρομοκράτησης των εργαζομένων;

Ποιος δήμαρχος δεν απευθύνθηκε ποτέ στους κατοίκους, έβλεπε με εχθρότητα τη λειτουργία των Συλλόγων και των Σωματείων της πόλης μας;

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Χαϊδάρι ξέρουν τι σημαίνει να κάνουν κουμάντο οι δερβέναγες και οι παρατρεχάμενοι του κ. Ντηνιακού.

  • Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, που λέει ότι θα φέρει το νέο, μπορεί να μας εξηγήσει πώς συμβιβάζεται αυτό με την οικογενειοκρατία, την παράδοση του "δαχτυλιδιού", την εφαρμογή κληρονομικού δικαίου;

Όμως δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούν να επιβάλουν τον κ. Ντηνιακό για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι έτοιμος να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική και πρόθυμος να λειτουργήσει σαν πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το δείχνουν οι θέσεις του για τον ΕΝΦΙΑ, την Ανταποδοτικότητα, τις Εργασιακές Σχέσεις και την παράδοση δημοτικών κτιρίων σε ιδιώτες. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Βέβαια, ο κ. Ντηνιακός και οι επιχειρηματίες - εφοπλιστές που ποντάρουν σε αυτόν και του παρέχουν πλήρη στήριξη με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα, δεν διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια -και ιδιαίτερα τώρα, την προεκλογική περίοδο- για την ψυχή της μάνας τους ή για γινάτι.

Θέλουν να τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω.

Έχουν σχέδια, να ξεπουλήσουν όλο το Χαϊδάρι, από το Σκαραμαγκά και τα βουνά μέχρι το Στρατόπεδο, τα Δημοτικά Καταστήματα και τις Κοινωνικές Δομές, που αντί να αξιοποιηθούν προς όφελος του χαϊδαριώτικου λαού, θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν και να γεμίσουν με ζεστό χρήμα τις τσέπες των εκλεκτών τους, εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Για αυτό τους ενόχλησε τόσο πολύ που μεταφέρθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο "ΑΙΘΡΙΟ" και απειλούν ότι αν εκλεγούν θα τη μεταφέρουν, για να δοθεί το "ΑΙΘΡΙΟ" σε "φερέγγυο επιχειρηματία".

Όμως, απ΄αυτό το βήμα, τους στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ό,τι και να κάνετε, όσα χρήματα και να δώσετε, όσες υποσχέσεις και εκβιασμούς και να χρησιμοποιήσετε, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε όλους τους Χαϊδαριώτες!!!

Ό,τι και να κάνετε, υπάρχει η πλειοψηφία του λαού που αντιστέκεται, που βάζει εμπόδια, που έχει αποκτήσει την εμπειρία της ζωής.

  • Ο κύριος Ντηνιακός επιστράτευσε πολλά ψέματα αυτό το διάστημα που θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να αναφερθούμε σε όλα αυτά.

Λέγανε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το στόλο αυτοκινήτων για την καθαριότητα και να που ήδη τα οχήματα κυκλοφορούν και με την προσθήκη και του πλυντηρίου κάδων σε λίγες μέρες θα έχουμε έναν πλήρη, ολοκληρωμένο στόλο οχημάτων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης μας.

Λέγανε ότι δεν θα γίνουνε τα γήπεδα και να που ο χλοοτάπητας στο "Τάκης Χαραλαμπίδης" έχει ήδη τοποθετηθεί, στο 1ο Ανοιχτό Γήπεδο Δάσους τοποθετείται και το γηπεδάκι στο "ΑΤΤΙΚΟ" έχει ήδη μπει στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".

Λένε ότι θα κάνουν ΚΑΠΗ στα Κουνέλια και στο Δαφνί, ενώ ήδη στο Δαφνί λειτουργεί Στέγη για όλους τους κατοίκους και το ΚΑΠΗ Κουνελίων είναι προς δημοπράτηση.

Μιλάνε για Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ αυτό έχει ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προτείνουν μείωση των Δημοτικών Τελών σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως ΑμΕΑ, πολύτεκνους κλπ. κάτι το οποίο ήδη εφαρμόζουμε.

Εξαγγέλλουν ότι θα παρθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών, ενώ στηρίζουν την πολιτική που τα πετάει απ' έξω. Γνωρίζουν ότι παίρνουμε όλα τα παιδάκια στους Παιδικούς μας Σταθμούς;

Λένε ότι δεν αξιοποιούμε προγράμματα της Περιφέρειας, ΕΣΠΑ και άλλα.

Εμείς διεκδικούμε κάθε είδους χρηματοδότηση για έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο λαός, η πόλη μας. Γιατί αυτά είναι χρήματα του λαού μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια από αυτά τα οποία βέβαια έχουμε συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Ντηνιακός δεν γνωρίζει τι ψηφίζει ή λέει ψέματα.

Έχουμε λοιπόν:

  • Αντιπλημμυρικά έργα.
  • Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Φαβιέρου.
  • Ανακατασκευή ΚΑΠΗ Γρηγορούσας.
  • Κατασκευή αποχέτευσης στην Αφαία - Σκαραμαγκά.
  • Απόκτηση διατηρητέου στην οδό Κύπρου στα Κουνέλια.
  • Δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.
  • Ανακατασκευή 28 παιδικών χαρών.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικά κτίρια.
  • Τοποθέτηση χλοοτάπητα σε γήπεδα.
  • Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων.
  • Ανακατασκευή σχολικών προαυλίων.

Μπορείτε λοιπόν να δείτε ποια είναι τα ψέματα του κ. Ντηνιακού με τα οποία βομβαρδίζουν και παραπληροφορούν τους Χαϊδαριώτες και ποιες οι αλήθειες που κρύβουν τη συστηματική, ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χαϊδαριώτες - Χαϊδαριώτισσες,

Το δίλημμα της Κυριακής που πρέπει να επιλέξουν οι Χαϊδαριώτες είναι συγκεκριμένο:

  1. Θέλουμε δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού, συμπαραστάτη στα μικρά και μεγάλα προβλήματα ή δήμαρχο manager σε δήμο-Ανώνυμη Εταιρεία;
  2. Δήμαρχο που διεκδικεί σταθερή χρηματοδότηση για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης ή δήμαρχο που να τις ξεπουλάει;
  3. Δήμαρχο που θεωρεί αρμοδιότητά του την αξιοπρεπή ζωή των Χαϊδαριωτών με μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ή δήμαρχο που αρπάζει ό,τι μένει από τα λεηλατημένα;
  4. Δήμαρχο που να στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και διεκδικεί προσλήψεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ή δήμαρχο που θέλει εργαζόμενους σε ομηρία και ανασφάλεια, για να τους εκμεταλλεύεται;
  5. Επιλέγουμε δήμαρχο που μειώνει τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές σε πολλές κατηγορίες ή δήμαρχο που θα αυξάνει, ξεζουμίζοντας κι άλλο τις τσέπες μας;
  6. Δήμαρχο που καταργεί τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς και εξασφαλίζει τη δυνατότητα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή ή δήμαρχο που πετάει έξω όσους δεν έχουν να πληρώσουν τροφεία;
  7. Δήμαρχο που διεκδικεί ελεύθερους χώρους με υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες ή δήμαρχο που τα δίνει όλα σε κοράκια-μεγαλοεπιχειρηματίες;

Χαϊδαριώτες, Χαϊδαριώτισσες,

Την Κυριακή ο χαϊδαριώτικος λαός θα γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς, τις απειλές. Θα επιστρέψει πίσω τις συκοφαντίες, τις βρώμικες επιθέσεις, που είναι αλήθεια πως περίσσεψαν αυτές τις μέρες.

Το ποσοστό και οι ψήφοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον α΄ γύρο αποτελούν επιβεβαίωση της πλατιάς αναγνώρισης της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου, επιστέγασμα της αναγνώρισης και της μεγάλης αποδοχής του κόσμου της πόλης μας.

Αυτό το βήμα ο λαός του Χαϊδαρίου θα το ολοκληρώσει αυτή την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο και θα επανεκλέξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου.

Θέλουμε απ' αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και τους πολίτες που ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον α΄γύρο εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους τη στήριξή τους στη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Καλούμε όσους ταλαντεύονται, όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπητοί φίλοι,

Να μην αφήσουμε καμία ώρα χαμένη.

Από τώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, να μην αφήσουμε να παγιδευτούν οι συμπολίτες μας σε διλήμματα και υποσχέσεις, να μην υποκύψουν σε καμία πίεση!

Την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαϊδαρίου!».

Χαιρετισμός της Σεμίνας Διγενή

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και η Σεμίνα Διγενή, η οποία σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας, εδώ στο Χαϊδάρι, στα δυτικά της Αττικής, στην πόλη με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, αλλά και τους σύγχρονους αγώνες. Έζησα τρία χρόνια της παιδικής μου ηλικίας εδώ, σε μια γειτονιά στο Παλατάκι, έπαιξα σε χωματόδρομους και γνώρισα αγνούς ανθρώπους που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με συνδέουν πολύ αγαπημένες μου στιγμές μαζί σας και χαίρομαι πολύ όταν μαθαίνω πως η πόλη σας ομορφαίνει και προοδεύει.

Το Χαϊδάρι απόψε, μ’ αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση, δηλώνει ότι η αγωνιστική πορεία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θα συνεχιστεί. Αυτή η πόλη έχει και θα συνεχίσει να έχει δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο. Είμαι εδώ, γιατί έχω δηλώσει πως έχω επιλέξει να είμαι με τους έντιμους. Και ο Σελέκος είναι ένας έντιμος δήμαρχος και είμαι δίπλα του.

Για το τι σημαίνει για τους δημότες, στα δύσκολα χρόνια που ζήσαμε και ζούμε, η πόλη τους να έχει δήμαρχο αγωνιστή, συμπαραστάτη στα καθημερινά προβλήματα, τι σημαίνει με δυο λόγια ο δήμαρχος να είναι δίπλα, όταν όλοι οι άλλοι είναι απέναντι, δε χρειάζεται να μιλήσω εγώ, τα λέτε όλα εσείς με τη μαζική παρουσία σας σήμερα εδώ, σ’ αυτόν τον όμορφο ιστορικό χώρο, στο Παλατάκι.

Μπορώ όμως με μια φράση να πω πως εδώ στο Χαϊδάρι είστε τυχεροί, γιατί έχετε μια Δημοτική Αρχή που δεν νοιάστηκε μόνο για αυτά, που όπως λένε "είναι στην αρμοδιότητά της", νοιάστηκε για όλα.

Έχετε έναν δήμαρχο που η ζωή και το μέλλον των παιδιών σας επιλέγει να είναι μέσα στις αρμοδιότητές του. Κι όταν μιλάμε για τα παιδιά, μιλάμε και για τη μόρφωσή τους, μιλάμε για το δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Μιλάμε για όλα αυτά που τα βοηθούν να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, να πάρουν εφόδια και να σταθούν στη ζωή.

Και εδώ στο Χαϊδάρι μπορείτε με περηφάνια να πείτε: Πως ναι, κάτι κάναμε και μεις για τα παιδιά μας. Στηρίξαμε μια δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο που νοιάζεται, που μοιράζεται μαζί μας τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον τους. Στηρίξαμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και τον Μιχάλη Σελέκο.

Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, στην καρδιά της πόλης να λειτουργεί σήμερα μια μεγάλη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που όπως μαθαίνω είναι μια από τις μεγαλύτερες, αφού αριθμεί πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων! Μια Βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τίτλους παιδικών βιβλίων!

Δεν είναι λίγο πράγμα, σ’ αυτές τις εποχές, που τα παιδιά μας ολοένα και πιο πολύ δείχνουν σημάδια απόλυτης εξάρτησης από τις νέες τεχνολογίες και όταν πιάνουν τα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, εγκαταλείπουν το διάβασμα... Όταν από όλες τους πλευρές και με όλα τα μέσα σπρώχνονται να αντικαταστήσουν τη γνώση με την πληροφορία… Μια μεγάλη Δημοτική Βιβλιοθήκη, πιστέψτε με, είναι μεγάλη και σοβαρή υπόθεση.

Η γνώση είναι δύναμη!

Και όλοι εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτήν τη δύναμη.

Σήμερα, όμως, δύναμη έχετε και σεις και πρέπει να τη δείξετε με την ψήφο σας την Κυριακή. Για να μη μείνει στη μέση αυτή η μεγάλη προσπάθεια, για να μην ανακοπεί αυτή η αγωνιστική πορεία, για να μη χάσει ο λαός του Χαϊδαρίου το στήριγμά του, για να μπουν μπροστά οι δικές σας ανάγκες.

Την Κυριακή η ψήφος είναι μία: "Λαϊκή Συσπείρωση" και δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

Η νίκη είναι σίγουρη, σας αξίζει και θα είναι δική σας!».