Τετάρτη 19/06/2019 - 09:42

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Δράμα (ΦΩΤΟ)

Η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Δράμας του ΚΚΕ έγινε την Τρίτη 18 Ιούνη από την ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Πρόκειται για τους εξής:

Καψιμάνη Ευαγγελία: 35 χρόνων, άνεργη. Απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε Γραμματέας του ΔΣ της φωτογραφικής ομάδας Δράμας «ΕΦΟΔΟΣ».

Κοτζαμπάσης Γιάννης: 37 χρόνων. Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Μαθηματικά. Έχει μεταπτυχιακό Οικονομικής κατεύθυνσης και είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός και είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΚ Δράμας και Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ν. Ζίχνης Σερρών. Είναι μέλος της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Μάλλη Μαρία: 52 χρόνων. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία, σήμερα εργάζεται ως Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Αγρού Δράμας και είναι εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Δράμας. Είναι μέλος του ΔΣ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Δράμας. Είναι μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Μήτρου Γιώργος: 45 χρόνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Εργάζεται ως Επαγγελματίας Τεχνολόγος Γεωπόνος. Σπούδασε στο ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων όπου διετέλεσε για σειρά ετών Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών. Την περίοδο 2005 - 2007 εκλέχθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΜΘ. Είναι μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ. Νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μπατζέλας Σταύρος: 66 χρόνων, συνταξιούχος. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στα μάρμαρα Λαζαρίδη και στο αγροτικό κίνημα. Είναι πτυχιούχος δραματικής σχολής και συμμετέχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Νομού. Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Δοξάτου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Γραμματέας της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, Γιώργος Πυργελής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης, συστράτευσης στα λαϊκά στρώματα του νομού, σε όσους και όσες ψήφισαν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές "Λαϊκή Συσπείρωση" στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ιδιαίτερα σε όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά, και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα το βήμα που έκαναν, να συναντηθούμε στο κίνημα, να βαδίσουμε χέρι - χέρι στους αγώνες.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι - με "βαριά καρδιά" - στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές.

Σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, στις 7 του Ιούλη, η αγανάκτησή τους να μη μετατραπεί σε μια ακόμα αποχή, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα "παιδιά της κρίσης". Ξέρετε ότι το ΚΚΕ δεν είναι μια από τα ίδια. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στις εκλογές για να "χτυπάει την πλάτη" στους νέους και τις νέες. Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, σαν κι αυτά που δημιουργούνται για να εκτονώνουν ανώδυνα τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προβάλλονται μέσα σε μια μέρα, για να παίξουν έναν χρήσιμο ρόλο στο σύστημα και μετά απότομα εξαφανίζονται, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. Είναι ψήφος "καρφί" στο μάτι του συστήματος.

Όλοι και όλες ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν, Το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης”, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της “βιώσιμης ανάπτυξης” που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ. Θα είναι εδώ και στις 8 Ιούλη.

Τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα”, που προβάλλει η ΝΔ, και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης”, που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Όπως και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν μετεκλογικά αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα.

Ο τσακωμός τους για την "7ήμερη εργασία" ή το "Ασφαλιστικό Πινοσέτ" επιχειρεί να κρύψει ότι αυτές οι προτάσεις αποτελούν ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη - μέλη. Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει στους κλάδους του Εμπορίου, του Τουρισμού - Επισιτισμού, της επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, της Υγείας. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανύπαρκτες ΣΣΕ, απλήρωτες ώρες εργασίας. Εντατικοπόιηση της δουλειάς.

Ο τσακωμός τους για τη λεγόμενη "μεσαία τάξη", είναι επίσης υποκριτικός. Βαφτίζουν "μεσαία τάξη" όσους είναι λίγο πάνω από τα όρια της φτώχειας, για να κρύψουν ότι έχουν μαζί τσακίσει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, εξισώνοντας προς τα κάτω μισθούς, παροχές, συντάξεις.

Η άλλη όψη αυτού του νομίσματος είναι η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της "συνδιαχείρισης", που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ' όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις. Τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις μέρες στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ενδεικτικά.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό.

Το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή, να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Στις 7 Ιούλη κάνουμε την πραγματική διαφορά, στηρίζουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ, τη δύναμή σου την επόμενη μέρα».

Καψιμάνη ΕυαγγελίαΚοτζαμπάσης ΓιάννηςΜάλλη ΜαρίαΜήτρου ΓιώργοςΜπατζέλας Σταύρος