Τετάρτη 19/06/2019 - 17:54

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Ηρακλείου

Στους 1ο και 3ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ηρακλείου περιόδευσε σήμερα Τετάρτη 19 Ιούνη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Συζητώντας με τους πυροσβέστες, μετέφεραν στο κλιμάκιο τα προβλήματά τους και την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες ελλείψεις που παραμένουν στο Σώμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, το πετσόκομμα των κονδυλίων κάθε χρόνο από την πυρόσβεση, δημιουργούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, που έχουν αντανάκλαση στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ και στην Βουλή, όπως έκανε και πρόσφατα με τροπολογία που κατέθεσε για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, αλλά και στο κίνημα θα παλέψει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών, την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Επιπλέον την ένταξη των πυροσβεστών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τη μονιμοποίηση, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Αντίστοιχα και οι πυροσβέστες θα πρέπει να παλέψουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό για ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας αφού αυτά δεν είναι στις προτεραιότητες των ΕΕ - κυβερνήσεων διαχρονικά καθώς δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει τον ρόλο ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική αυτή της λιτότητας και της ανέχειας, που θα συνεχίσει από όποια κυβέρνηση και να προκύψει. Όπως υπογράμμισε, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν στην πραγματικότητα το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο, που καθορίζεται από τις δεσμεύσεις στις απαιτήσεις της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, τους ήδη ψηφισμένους εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, που από κοινού ψήφισαν και εφάρμοσαν.

Γι' αυτό σημείωσε πως η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπει μπροστά στον αγώνα για την παραμικρή ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, να αντιπαλέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και να θέσει στο προσκήνιο τις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.