Πέμπτη 20/06/2019 - 17:21
ΧΙΟΣ

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών σε περιοχές του νησιού και χώρους δουλειάς (ΦΩΤΟ)

Σε χώρους δουλειάς και περιοχές της Χίου περιόδευσαν σήμερα το πρωί, κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκειά τους, μίλησαν με εργαζόμενους και κατοίκους, αναδεικνύοντας την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα. Τόνισαν την ανάγκη ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, αφού είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ τα αντιλαϊκά μέτρα και αυτή η πολιτική θα συνεχιστούν. Άλλωστε, είναι δεσμευμένοι έως το 2060 με τα ματωμένα πλεονάσματα, τα άγρια φοροληστρικά μέτρα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι βουλευτές, Χριστίνα Παληού και Νατάσα Διακορώνα, περιόδευσαν στα τμήματα της Βιβλιοθήκης του Κοραή, όπου κατά τη συζήτηση τους έγινε κάλεσμα στην εκδήλωση για το Ρήγα Φεραίο, στον ΣΕΠΕ όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που συναντούν οι εργαζόμενοι κατά τους ελέγχους από την εργοδοσία, που απ’ ότι φαίνεται ξεσαλώνει με την κάλυψη του νομικού πλαισίου, που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, στην Εφορία και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παράλληλα, κλιμάκιο με επικεφαλής του υποψήφιους Βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργη Αμπαζή και Άρη Μιχαλάκη, επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Αρμόλια, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής, η ανάγκη συνολικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο νησί, με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα εργασιακά δικαιώματα με αιχμή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Επίσης, επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Νενήτων και τα καφενεία στα Νένητα, ενώ βρέθηκαν και στο Κέντρο Υγείας στο Πυργί, όπου τόνισαν την ανάγκη στελέχωσης και υποβάθμισης των δομών υγείας στο νησί, ώστε οι κάτοικοι των μαστιχοχωρίων να μην αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο νοσοκομείο.