Παρασκευή 21/06/2019 - 20:16

Σύσκεψη ετεροδημοτών από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην Αθήνα για τις εκλογές

Ο υποψήφιος βουλευτής Διονύσης Αλιβιζάτος
Ο υποψήφιος βουλευτής Διονύσης Αλιβιζάτος

Αποφασισμένοι να ενισχύσουν το ΚΚΕ δήλωσαν οι ετεροδημότες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στην Αθήνα, στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 20 Ιούνη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε εκ μέρους της επιτροπής ετεροδημοτών Κεφαλλονιάς Ιθάκης ο Αντώνης Ραλλάτος στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Διονύσης Αλιβιζάτος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα δύο νησιά. Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Ο Διονύσης Αλιβιζάτος κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί έτσι θα ενισχυθεί η πρότασή του η οποία δεν αφορά μόνο την πάλη για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, αλλά και τη διεκδίκηση μιας ποιοτικά ανεβασμένης ζωής που μας αξίζει».

Αναφέρθηκε στην κοινή στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, για να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, μαζί στηρίζουν το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο, τη ψήφιση επιδοτήσεων, ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών υπέρ των μονοπωλίων, εφοπλιστών με χαρακτηριστικό τοπικό παράδειγμα την ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα, που από τη μία επιχορηγεί με ζεστό χρήμα 1.600.000 ευρώ τον εφοπλιστή, για το δεκάμηνο Γενάρη - Οκτώβρη, και από την άλλη, οι επιβάτες πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια, 226.60 ευρώ χρειάζεται να πληρώσει μία τετραμελής οικογένεια με το αυτοκίνητο της, για να μεταφερθεί από και προς την Ιθάκη (χωρίς να υπολογίσουμε καύσιμα και διόδια εάν χρειάζονται ) για να ταξιδέψει με ένα καράβι 34 ετών, ενώ οποιαδήποτε στιγμή, ο εφοπλιστής έχει δικαίωμα να κάνει διακοπή των δρομολογίων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απάτη της ανάπτυξης που έχει έρθει και στην Κεφαλλονιά, αποκαλύπτοντας ότι η πληρότητα των μεγάλων ξενοδοχείων αποφέρει τεράστια κέρδη στους μεγαλοξενοδόχους, όμως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με άπειρες ώρες εργασίας, χωρίς ρεπό, κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλές φορές μένοντας απλήρωτοι, με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και συνεχής εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ οι νέοι που εργάζονται με τη μορφή της μαθητείας, πληρώνονται με 200 ευρώ το μήνα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Αναφέρθηκε επίσης στη δραματική κατάσταση του τομέα της υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αργοστολίου και του Ματζαβινάτειου στο Ληξούρι, που ουσιαστικά έχει κλείσει, ανοίγοντας το δρόμο για τη δράση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων Υγείας.

Ως προς τις εξελίξεις σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τους κινδύνους που θα υπάρχουν ως προς τους σεισμούς και τις ανεμογεννήτριες επισήμανε ότι αποτελούν πεδία κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι στο χέρι και των ετεροδημοτών και κάλεσε όλους τους ετεροδημότες να μπουν μαχητικά και αποφασιστικά στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Με κάθε μέσο πάνε στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Να μιλήσουν σε συγγενείς και φίλους, να δώσουν τη μάχη με όλες τις δυνάμεις, ώστε καμία ψήφος του ΚΚΕ να μην χαθεί.