Κυριακή 23/06/2019 - 12:59
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΗ

Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Χανιά και Πρέβεζα (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται καθημερινά οι συγκεντρώσεις, οι περιοδείες και οι συσκέψεις ενόψει των εκλογών στις 7 Ιούλη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτές συζητήσεις πραγματοποιεί η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με υποψήφιους βουλευτές.

Την Πέμπτη 20 Ιούνη η υποψήφια βουλευτής Ράνια Καπετανγιώργη μίλησε στο πάρκο «Πασαλίδη» της Καλαμαριάς. Ακολούθησαν την Παρασκευή 21 Ιούνη οι εκδηλώσεις στο Πλαγιάρι με ομιλητή τον Μιχάλη Μιχαήλ και στον Χορτιάτη με ομιλήτρια την Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, καθώς και με ανοιχτές συζητήσεις με υποψήφιους βουλευτές. Συγκεκριμένα:

- Δευτέρα 24/6 στις 19.30 στην Πυλαία, στην Παιδική Χαρά πίσω από το Πέτρινο, με ομιλήτρια την Στέλλα Καινουργιάκη, υπ. βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί καλλιτεχνικό εργαστήρι για μικρά παιδιά και αθλοπαιδιές.

- Τρίτη 25/6 στις 19.30, στην Κρήνη Καλαμαριάς, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις εργατικές κατοικίες, με ομιλήτρια την Ράνια Καπετανγιώργη, υπ. βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

- Πέμπτη 27/6 στις 20.30, στην Καλαμαριά, στην πλατεία Δημαρχείου (Προσφυγικού Ελληνισμού), Λαϊκό Γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και υπ. βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

- Παρασκευή 28/6 στις 20.30, στο Πάρκο Κηφισιάς στην Καλαμαριά, με ομιλητή τον Σ. Αβραμόπουλο, υπ. βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στις 20.00, στην Πυλαία, στο Ελαιόρεμα , με ομιλήτρια την Σίσσυ Πολυκάρπου, υπ. βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στις 20.00 στην Περαία, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με ομιλητή τον Μιχάλη Μιχαήλ, υποψήφιο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης.

Στη Λέσβο

Κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα και Γιάννης Ζαφειρίου περιόδευσαν στην αγορά της πόλης.

Συζήτησαν με τους καταστηματάρχες και με τον κόσμο, καλώντας τους να ψηφίσουν ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που δεν τους έχει κοροϊδέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τους κάλεσαν να μην πιστέψουν ούτε τη ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως από την επομένη των εκλογών, όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση θα συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Τόνισαν ότι ένα δυνατό ΚΚΕ θα είναι η εγγύηση ότι ακριβώς από την επόμενη των εκλογών θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για το λαό μέσα στη Βουλή, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντά του για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες του. Ότι μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσει να οργανώσει νέους λαϊκούς αγώνες και θα επιστρέψει σε αυτόν τη δύναμη που θα του δώσει στις εκλογές.

Στην Πρέβεζα

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Ιούνη η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στο Λούρο Πρέβεζας στην Πλατεία (Ταξί) με ομιλητή τον Κώστα Κύρλα, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως στις εκλογές «αυτό που τελικά θα μετρήσει, θα είναι πόσο ενισχυμένες θα βγουν εκείνες οι δυνάμεις που παλεύουν πραγματικά για τα λαϊκά συμφέροντα, που παλεύουν για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Που παλεύουν και στο κοινοβούλιο, αλλά κυρίως στους χώρους δουλειάς, που με κινηματικό τρόπο προσπαθούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, που προσπαθούν να ανακουφίσουν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που προσπαθούν να δώσουν ελπίδα στον λαό με την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, μέσα από την οργανωμένη τους πάλη. Αυτές οι δυνάμεις εκφράζονται πολιτικά μόνο μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, γιατί μόνο αυτό έχει ως στρατηγικό στόχο να φέρει τον λαό στο προσκήνιο και να τον καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων, γιατί μόνο οι κομμουνιστές αποτελούν την αιχμή του δόρατος που θα ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνία του μέλλοντος, κοινωνία που θα έχει ως επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι το επιχειρηματικό κέρδος».

Στα Χανιά

Αντιπροσωπία της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων του ΚΚΕ Κατερίνα Νικολοπούλου και τον Αλέκο Μαρινάκη, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Καράνου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την γιορτή του Κερασιού, αφιερωμένη στην Ελληνίδα αγρότισσα.

Στην ομιλία της η Κατερίνα Νικολοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερα η Ελληνίδα αγρότισσα η οποία τιμάται σήμερα εδώ, πλήττεται διπλά από τις χωρίς τέλος αντιλαϊκές πολιτικές. (...) Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και από το σύνολο των αστικών κομμάτων. Ποτέ δεν σχεδιάσανε έργα πνοής και προστασίας του λαού. Διαπιστώθηκε η αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή και η γύμνια τους με τις πρόσφατες πλημμύρες, μετρώντας 5 νεκρούς. Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, γιατί η ΕΕ δεν τα εγκρίνει ως επιλέξιμα έργα, διότι αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο. Αντίθετα έργα για την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων φιγουράρουν στα προγράμματά τους.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να νιώσουν πιο αδύναμοι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ. Να νιώσουν την πίεση των ανθρώπων της δουλειάς, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στα καταστήματα, στις μεταφορές, στο νοσοκομείο, στο σχολείο κι αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει με ενίσχυση του ΚΚΕ και συμπόρευση μαζί του».