Κυριακή 23/06/2019 - 18:11

Μια όμορφη βραδιά στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 22 Ιούνη, το λαϊκό γλέντι που έστησαν οι ΚΟΒ του ΚΚΕ στην Πετρούπολη εν όψει της εκλογικής μάχης στις 7 Ιούλη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που πάλεψαν για την ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα με τις πολλαπλές κάλπες, αντάμωσαν εκ νέου σε μια όμορφη βραδιά με φαγητό και αγαπημένα τραγούδια, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο τη συστράτευσή τους για πιο δυνατό ΚΚΕ την επομένη των βουλευτικών εκλογών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Ζορμπά, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β2 Αθηνών και η Λίλα Καφαντάρη επίσης υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Οι υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Η Ανθή Ζορμπά τόνισε ότι τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος θα δώσουν με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο του λαού και ματιά στραμμένη στην επόμενη μέρα, τη μάχη της ψήφου τις δύο εβδομάδες που απομένουν. Αναφερόμενη στα διλήμματα των εκλογών είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φορτώσει τα βάρη στις πλάτες του λαού, γι’ αυτό την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τους αφορά πως θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, δηλαδή η δύναμη που θα αντιπαλέψει αυτά τα βάρη.

Μεταξύ άλλων είπε: «Στις 8 Ιούλη θα υπάρχει αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε στο τιμόνι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, είτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με κόμματα βαθιά συστημικά. Γι’ αυτό τις λίγες μέρες που απομένουν γινόμαστε η φωνή του ΚΚΕ και καλούμε κάθε άνθρωπο του μόχθου, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε νέο που πελαγοδρομεί στη μισή ζωή να μην υποκύψει στα ψεύτικα διλήμματα. (...).

Στις 7 Ιούλη οπλίζουμε τον πιο σίγουρο και έμπιστο σύμμαχο, που άντεξε και που δεν πρόκειται να τα διπλώσει. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ευάλωτοι θα είναι οι αντίπαλοι του λαού. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο ικανός λαός να δώσει σημαντικούς αγώνες για τα δικαιώματα του. Γνωρίζεται τους κομμουνιστές από τους χώρους δουλειάς που μπαίνουν μπροστά για να μην μειωθούν τα μεροκάματα, να μην γίνουν απολύσεις. Γνωρίζεται τους κομμουνιστές και από τη διοίκηση του δήμου μας, όπου προσπαθήσαμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο να ελαφρύνουμε τη λαϊκή οικογένεια. (...)

Ισχυρό ΚΚΕ για να μπορεί να χαμογελά ο λαός το βράδυ των εκλογών, για να δυναμώσει το δικό μας οχυρό μέσα στη Βουλή, για να βάλουμε πλώρη για τους αγώνες και τις κατακτήσεις που θα βάζουν στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Βαδίζουμε μαζί ακούραστα, αισιόδοξα, χαμογελαστά!».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Λίλα Καφαντάρη που αναφέρθηκε στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, μια πρόταση που θέλει το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι να αναθέτει σε κυβερνήσεις την τύχη του. Μίλησε για τις δεσμεύσεις των άλλων κομμάτων απέναντι στο κεφάλαιο κάτι που αποδεικνύει και η πρόσφατη έκθεση της κομισιόν. Δεσμεύσεις που θα τσακίζουν το λαό για πολλές δεκαετίες, ώστε να θωρακίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κάλεσε τον κόσμο να υπερψηφίσει το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν δίνει όρκους πίστης σε αυτές τις δεσμεύσεις.

Η βραδιά έκλεισε με χορό, πολλά αισιόδοξα χαμόγελα και την υπόσχεση ότι οι κάλπες θα γεμίσουν πολλές κόκκινες ψήφους!