Τρίτη 25/06/2019 - 20:52
ΝΑΟΥΣΑ

Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιούνη, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα. Σε αυτή παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας του Κόμματος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Τσουκαλάς. Τη κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τον ρόλο των «κομμάτων μιας χρήσης», τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ σχολιάζοντας την εμπειρία του λαού της Νάουσας και γενικότερα της Ημαθίας από το τι πραγματικά σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είπε:

«Δεν υπάρχει κανένα σύγχρονο ή παλαιότερο παράδειγμα, στην Ελλάδα ή σε όλο τον κόσμο που να επιβεβαίωσε ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών βελτίωσαν τη ζωή των εργαζομένων. Πρόσφεραν μόνο ψίχουλα και μπόλικες αυταπάτες.

Στη Νάουσα, η κλωστοϋφαντουργία είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι για δεκαετίες αποθησαύρισαν τεράστια πλούτη από τη δουλειά χιλιάδων εργατών, από τη βαθιά και μεγάλη εκμετάλλευση. Και μόλις τα κέρδη μειώνονταν έστω και λίγο οι επιχειρηματικοί όμιλοι έκλειναν τα εργοστάσια και μετέφεραν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες, πετώντας στην ανεργία στρατιές χιλιάδων εργαζομένων.

Λίγα χιλιόμετρα από εδώ, στο Πλατύ Ημαθίας, ένας εργάτης έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η "ΔΕΛΤΑ" αποφάσισε να μετακομίσει την παραγωγή της στο εξωτερικό πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους γιατί μειώθηκαν τα κέρδη της. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο όμιλος "VIVARTIA" έχει πάρει κατά καιρούς επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος, οι εργαζόμενοι είχαν δεχτεί να θυσιάσουν δικαιώματα για να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Είναι χιλιάδες τέτοια παραδείγματα μικρά ή μεγάλα, ακόμα και ολόκληρες χώρες που οι εργαζόμενοι θυσιάζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να σώσουν ότι σώζεται. Όμως ποτέ αυτός ο δρόμος δεν απέδωσε. Ολόκληρα κράτη όπου εξασφάλιζαν δυσθεώρητους ρυθμούς ανάπτυξης συνέχιζαν την αντιλαϊκή πολιτική για να μην ανακόπτονται αυτοί οι ρυθμοί».

Πρόσθεσε πως επειδή «την επόμενη ημέρα των εκλογών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο», το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «εάν στις 8 Ιούλη θα είναι δυνατό το ΚΚΕ για να υπάρχει μια ισχυρή εργατική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή». Τόνισε ότι «(...)μόνο τα τελευταία 20 χρόνια, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, έχουμε πείρα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, κεντροαριστερές και κεντροδεξιές, μονοκομματικές ή συνεργασίας, με κορύφωση την τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Όλες τους ήταν κυβερνήσεις αντιλαϊκές, κυβερνήσεις που αφαιρούσαν συνεχώς από τους πολλούς για να δίνουν στους λίγους. Κυβερνήσεις που άνοιγαν συνεχώς το δρόμο στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που άνοιξαν τον δρόμο για να φουντώσει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Κυβερνήσεις που άνοιγαν το δρόμο για τις επόμενες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το αντιλαϊκό τους έργο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για την εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ».

Τέλος, κάλεσε το λαό στις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να κάνουν «"τη νύχτα - μέρα", μην αφήνοντας καμία ώρα να πάει χαμένη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμόγελα το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας δρόμο, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια».