Τετάρτη 26/06/2019 - 22:07

Σε κάθε γειτονιά ξεδιπλώνεται η δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

Με πείσμα και αισιοδοξία συνεχίζεται το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις γειτονιές της Πετρούπολης. Άνθρωποι που όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν στο πλευρό του Κόμματος για να δυναμώσει στις πολλαπλές κάλπες έρχονται με ενδιαφέρον εκ νέου σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις για να ακούσουν, να πάρουν δύναμη και να συμβάλουν στη μάχη της 7ης Ιούλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είχε και η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Αγία Τριάδα Πετρούπολης, το απόγευμα της Τρίτης, με ομιλήτριες τις υποψήφιες βουλευτές του Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Β2 Αθηνών, Ανθή Ζορμπά και Σταυρούλα Τσίτσιου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γιώργος Τσιακίλος, στέλεχος του ΚΚΕ, τονίζοντας τη σημασία να εκλεχθούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, γιατί αυτοί θα είναι το αποκούμπι του λαού από τις 8 Ιούλη. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην Ανθή Ζορμπά που μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις 7 Ιούλη αυτό που αφορά τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους νέους, και τους συνταξιούχους είναι το πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα στέκεται δίπλα τους, που μπροστά στα δύσκολα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα. (...)

Με θράσος σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φορτώσει αποτελεσματικά μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες μας, αυτά που περιγράφονται και μέσα στη μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, αυτά που μαζί ψήφισαν, μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι. Τσακώνονται δήθεν για την 7ήμερη εργασία, αλλά κανείς τους δεν μαρτυρά ότι αυτές οι προτάσεις είναι κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη της.

Τα βάσανα την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ, γιατί είναι εδώ και οι αιτίες που τα γεννούν και τα ενισχύουν. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ισχυροποίησης της δικής μας φωνής για να μπουν ακόμη περισσότερα εμπόδια στα σχέδιά τους. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμοι και ευάλωτοι θα είναι οι αντίπαλοι του λαού. (...)

Αυτή τη φωνή και δράση κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε άνθρωπος που ασφυκτιά στη σημερινή κοινωνία πρέπει στις 7 Ιούλη να ενισχύσει. Για κάθε μικρή κατάκτηση στο σήμερα και για τη μεγάλη ανατροπή στο αύριο. Αυτή την ανατροπή που θα σηματοδοτήσει και θα φέρει την πιο όμορφη και ιδανική κοινωνία για εμάς και τα παιδιά μας.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, με πίστη για το δίκιο του λαού μας και με αισιοδοξία, στις 7 Ιούλη ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, το μοναδικό σύμμαχο και οχυρό των δικαιωμάτων μας!».

Στη συνέχεια η Σταυρούλα Τσίτσιου αναφέρθηκε στα πραγματικά διλήμματα της κάλπης, στο κοινό πρόγραμμα των άλλων αστικών κομμάτων που είναι τα υπογεγραμμένα από αυτούς μνημόνια και οι δεσμεύσεις τους ως το 2060. Επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους. Απόδειξη γι' αυτό είναι η ίδια η ζωή και η πείρα του λαού από όλα τα κόμματα. Για την κυβέρνηση είπε συγκεκριμένα: «Φόρτωσε με νέο μνημόνιο και αντεργατικούς νόμους τους εργαζόμενους και έδωσε προνόμια στους λίγους. Έγινε το καλύτερο παιδί της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ. Πήρε τα συγχαρητήρια των βιομηχάνων. Γίνεται να ξεχνάει κανείς το νόμο Κατρούγκαλου που πετσόκοψε κι άλλο τις συντάξεις, ότι και πλειστηριασμοί έγιναν, ότι απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του ΚΚΕ που ανακούφιζαν τον λαό. Τι πέτυχε στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Να ξεπλύνει τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αφού εφάρμοσε την ίδια στρατηγική προς όφελος του κεφαλαίου;

Μήπως κανένας προσδοκά βοήθεια από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Αυτοί είναι οι εμπνευστές των μνημονίων, που τώρα δηλώνουν πρόθυμοι να πιάσουν καρέκλα όπου λάχει για να κάνουν την ίδια δουλειά;

Η ΝΔ μιλά για τη "βιώσιμη ανάπτυξη" και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη "δίκαιη ανάπτυξη". Το ζητούμενο είναι "ανάπτυξη για ποιον". Μόνο το ΚΚΕ λέει ανάπτυξη με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Όλοι οι υπόλοιποι λένε ανάπτυξη με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, δηλαδή ανάπτυξη με βάση τα κέρδη που τσεπώνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Κλείνοντας κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν τις εκλογές γιατί είναι μια ευκαιρία ο λαός να επενδύσει στην πραγματική ελπίδα που έχει μπροστά του: Ένα δυνατό ΚΚΕ για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση σε σύσκεψη νεολαίας

Τη Δευτέρα στις 24 Ιούνη είχε προηγηθεί σύσκεψη νεολαίας από τις ΟΒ της ΚΝΕ στην Πετρούπολη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Pick a book». Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β2 εκλογική περιφέρεια, ενώ το «παρών» έδωσαν τόσο η υποψήφια βουλευτής Ανθή Ζορμπά όσο και ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Η συζήτηση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς με αφορμή τις εκλογές δόθηκε έμφαση στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, στην ανάγκη να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα για να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία.

Συγκέντρωση στις 28 Ιούνη

Παράλληλα στο πλαίσιο του πλούσιου σχεδιασμού και του μεγάλου ανοίγματος στον κόσμο που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Πετρούπολη, η ΚΟΒ Άνω Πετρούπολης του Κόμματος οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία 8ης Μάρτη την Παρασκευή 28 Ιούνη στις 20.30. Θα μιλήσουν οι υποψήφιες Λίλα Καφαντάρη και Ανθή Ζορμπά.

Ο Γ. ΤσιακίλοςΗ Ανθή ΖορμπάΗ Στ. Τσίτσιου