Πέμπτη 27/06/2019 - 13:49

Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Με περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους, στη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα καλώντας τους να κάνουν το βήμα, να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη, δυναμώνοντας τη δική τους δύναμη την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών και συγκεντρώσεων αναπτύσσει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, ενώ συγκέντρωση του ΚΚΕ διοργανώθηκε στη Ν. Ερυθραία. Παράλληλα, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βοιωτία επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου Λιβαδειάς, ενώ συγκέντρωση με λαϊκό γλέντι διοργάνωσε η ΚΟΒ Φοίνικα. (Δείτε παρακάτω αναλυτικά)

Καθημερινή δραστηριότητα στη Ζάκυνθο

Ακόμα, καθημερινή είναι η δραστηριότητα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο με συνεχείς επαφές και περιοδείες.

Η συζήτηση που ανοίγει με τους εργαζόμενους - αυτοαπασχολούμενους , το λαό του νησιού φανερώνει την αγωνία και τον προβληματισμό της επόμενης μέρας των εκλογών, καθώς πολλοί αντιλαμβάνονται ότι όποιος και να είναι κυβέρνηση αλλαγές προς όφελος του λαού δεν θα υπάρξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Ιούνη ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Κωνσταντίνου επισκέφτηκε το Δήμο Ζακύνθου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ επισκέφτηκε επίσης τους παιδικούς σταθμούς της Λιθακιάς και του Αργασίου.

Επίσης, την Τρίτη 25 Ιούνη περιοδεία πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Λάζαρο με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αντώνη Βρυώνη και την ίδια μέρα συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ είχε ο υποψήφιος Γιώργος Κωνσταντίνου.

Κλιμάκιο της ΤΕ περιόδευσε στο Μουζάκι την Τρίτη το απόγευμα με επικεφαλής τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Ακόμα, την Τετάρτη 26 Ιούνη οι υποψήφιοι βουλευτές Μαίρη Καλογερία και Αντώνης Βρυώνης επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Κατά την περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών στο νοσοκομείο και σε συζήτηση με τους εργαζόμενους δόθηκε έμφαση στο ότι το ΚΚΕ παλεύει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν Υγεία. Επίσης τονίστηκε από τους υποψηφίους η ανάγκη αξιοποίησης του υπερσύγχρονου νοσοκομείου προς όφελος του λάου, το οποίο απαξιώνεται από το 2012, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού σε όλους τους κλάδους και κύρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και θα είναι δίπλα τους για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και αξιοποίηση του νοσοκομείου.

Ανησυχία, τέλος, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι για την τύχη του νοσοκομείου, σε τι χέρια θα πέσει, για τις συνθήκες δουλειάς τους και για τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Κύριο κάλεσμα των υποψηφίων σε όλες τις περιοδείες είναι ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη είναι μονόδρομος. Γιατί την επόμενη μέρα, με δεδομένη την επίθεση του κεφαλαίου μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών Λέσβου

Κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Λέσβου, περιοδεύουν καθημερινά σε χώρους εργασίας και σε χωριά του νησιού.

Από εργασιακό χώρο σε εργασιακό χώρο, από χωριό σε χωριό, γειτονιά την γειτονιά, σπίτι το σπίτι, οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, με το κάλεσμα του Κόμματος και το ψηφοδέλτιο στο χέρι, καλούν τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν και να ψηφίσουν ΚΚΕ την Κυριακή 7 του Ιούλη.

«Δεν πάει άλλο», ακούς από τα στόματα των περισσοτέρων, «πόσο να σφίξουμε ακόμα το ζωνάρι», ακούς από τους υπόλοιπους. Οι συζητήσεις γίνονται πλέον μικρές ομιλίες όχι μόνο στα καφενεία, αλλά και στα κατώφλια των σπιτιών.

Χθες, Τετάρτη, η Ζήνα Κακναβάτου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής και περιόδευσε στην αγορά της Καλλονής και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Αποκατάστασης - Αποθεραπείας (ΚΕΦΙΑΠ) στα Δάφια και το απόγευμα περιόδευσε στην Αρίσβη, στη Σκάλα Καλλονής και τα Παράκοιλα.

Επίσης ο Γιάννης Ζαφειρίου περιόδευσε στο Μεσαγρό και το Σκόπελο.

Τέλος, η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε σε Λισβόρι και Βασιλικά και ο Θέμης Κλιομιδιώτης σε Πέτρα και Σκουτάρο.

Στις υπηρεσίες του Δήμου Λιβαδειάς

Στις υπηρεσίες του Δήμου Λιβαδειάς περιόδευσαν χθες 26 Ιούνη οι υποψήφιοι βουλευτές Βοιωτίας του ΚΚΕ Αναστασία (Νατάσα) Τάτση και Πέτρος Αρκουμάνης, που συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Έδωσαν στους εργαζόμενους τη διαβεβαίωση ότι θα είναι, όπως πάντα, μαζί τους σε κάθε διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους που βρίσκονται στο στόχαστρο του «εκσυγχρονισμού του κράτους» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της «πραγματικής οικονομίας».

Συγκέντρωση στη Ν. Ερυθραία

Τη Δευτέρα 24 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Ερυθραία, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτή.

Στην ομιλία της ανέδειξε τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να αποφασίσει ο λαός και να φτάσει στην κάλπη της 7ης Ιούλη, ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες. Εξήγησε τι προϋποθέτει το ίδιο σχέδιο που μοιράζονται και εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους της επόμενης ημέρας (όπως το κόμμα του Βαρουφάκη) για το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους και με βάση αυτά να ψηφίσουν γιατί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει με την ψήφο τους να στηρίξουν την πολιτική που τσακίζει τα διακαιώματά τους, αλλά το ΚΚΕ που πρέπει να έχει μεγαλύτερη δύναμη την επόμενη μέρα, για να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να διεκδικεί, να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις νόμου μέσα στη Βουλή, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, αλλά και να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού που θα τον κάνει ικανό να αντιστέκεται στην εκμετάλλευση και να διεκδικεί το δίκιο του.

Συγκέντρωση με γλέντι από την ΚΟΒ Φοίνικα

Μια ωραία ζεστή βραδιά επιφύλασσε η ΚΟΒ Φοίνικα του ΚΚΕ στη λαϊκή συνοικία της Καλαμαριάς.

Πραγματοποιήθηκε αρχικά ομιλία - συζήτηση με την Ελένη Μπακιρλή, υποψήφια βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με όμορφα λαϊκά - εργατικά τραγούδια.

Συγκέντρωση στη Λήμνο

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου από την τομεακή οργάνωση Λήμνου του ΚΚΕ στην πλατεία του Κάσπακα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον υποψήφιο βουλευτή νομού Λέσβου Σπύρο Πλάντζο, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Κώστας Παπαδάκης είπε μεταξύ άλλων: «Το δίλημμα ποιος θα κυβερνήσει και με ποια ατζέντα το γνωρίζεις και μπορείς να το απαντήσεις με την ίδια την πείρα σου πριν από τις εκλογές χωρίς να χρειαστεί να χαραμίσεις την ψήφο σου στις 7 Ιούλη. Γιατί όποιος από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με όποια διαφορά κι όποια πρόθυμη τσόντα κι αν βρουν, αντιλαϊκά θα κυβερνήσουν πάνω στη δική σου πλάτη στη δική σου καταπονημένη κι αδειανή τσέπη θα ορμήσουν και πάλι.

Από όσο διαφαίνεται η ΝΔ με το αέρα της διαφαινόμενης νέας κυβέρνησης, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς η οποία φαίνεται παγιωμένη εκβιάζει τάχα με το αν θα υπάρξει αυτοδυναμία, την ώρα που πχ δηλώνει η ΝΔ ότι θα αναζητήσει όπως και να έχει συνεργασία ακόμα κι αυτοδύναμη, την ώρα που ο κ. Τσίπρας πρόσφατα είπε ότι αν χρειαστεί ακόμα και με τη ΝΔ μπορεί να συγκυβερνήσει. Άλλωστε η κα Μπακογιάννη ομολόγησε πρόσφατα ότι το 2015, πριν καν την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προχωρημένες οι συζητήσεις για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ, ενώ το ΚΙΝΑΛ, προσφέρεται ως πρόθυμη εφεδρεία για να διαιωνιστεί η αντιλαϊκή σταθερότητα του συστήματος.

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό αντιλαϊκής εναλλαγής που καταγράφηκε και στις πρόσφατες εκλογές το ζήτημα είναι να μην σπαταλήσεις την ψήφο σου για το πόσο θα είναι η διαφορά αυτών που τσακώνονται πόσες πήχες θα είναι η χαντζάρα που κι οι δυο είναι βέβαιο ότι θα ξαναβγάλουν για να σε σφάξουν στο γόνατο με νέα μέτρα την επόμενη μέρα. Γιατί αν πέσεις σε αυτήν την παγίδα, την επόμενη μέρα χωρίς το ΚΚΕ να έχει ενισχυθεί, θα έχεις μείνει με άδεια χέρια, χωρίς εφόδια κι ασπίδα να τους αντιμετωπίσεις όταν τα προεκλογικά χαμόγελα τους θα σβήσουν και θα ξαναχυμίξουν με μεγαλύτερη ορμή σε ότι έχει απομείνει σε σένα και τα παιδιά σου.

Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι άλλο από το αν θα δώσεις άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κάποτε έδιωξες κακήν κακώς, για όλη τους την αντιλαϊκή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, είτε θα στηρίξεις το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε σταθερά και διαχρονικά απέναντι του πολέμησε ασυμβίβαστα».