Πέμπτη 27/06/2019 - 22:21
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερό του στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από τη συγκέντρωση αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που μπορεί να πολεμήσει την αντιλαϊκή πολιτική στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση άνοιξε η υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, Νικολέττα Βλαβιανού, η οποία κάλεσε στους συγκεντρωμένους να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους, ενισχύοντας το μόνο κόμμα που παλεύει για τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο Γ. Μαυρίκος ξεκίνησε την ομιλία του από το ότι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, ΕΕ προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον κόσμο στο πλαστό δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι οι θέσεις τους μπορεί να μην ταυτίζονται, αλλά καταλήγουν στο ίδιο αρνητικό πρόσημο για το λαό. Και οι δυο υπηρετούν τους επιχειρηματίες. Όπως είπε το ζήτημα δεν είναι αν θα έχουμε «βιώσιμη» ή «δίκαιη» ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη προς ποιανού το όφελος. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους με βάση τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.

Επίσης, επεσήμανε στους συγκεντρωμένους να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στα νέα και παλιά αναχώματα, που στηρίζουν την ίδια επιζήμια πολιτική. Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα σε όσους αισθάνονται αριστεροί να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να μην πέσουν στη νέα παγίδα που πάει να τους στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πλέον πλούσια εμπειρία από το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά. Τόνισε ότι έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων στις 8 Ιούλη. Μόνο το ΚΚΕ θα καταθέσει την εκλογική του δύναμη για την απόκρουσή της, για τη διεκδίκηση των απωλειών της κρίσης, τη λαϊκή αντεπίθεση, για να ισχυροποιηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα μέχρι την τελική νίκη, για τη ζωή που μας αξίζει. Για αυτό μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ θα πονέσει το αστικό σύστημα.

Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους στις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις κάλπες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Καμία ψήφος χαμένη. Στις 7 Ιούλη λοιπόν κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά, ανοίγουμε το δρόμο για την ελπίδα και την ανατροπή ψηφίζοντας ΚΚΕ.