Παρασκευή 28/06/2019 - 12:43
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΚΕ

Δήλωση των υποψήφιων βουλευτών στο ν. Σάμου για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ

Με αφορμή τη νέα παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πρόσφυγες και μετανάστες, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Σάμου, Β. Βρυνιώτη, Φ. Καρούτσος και Γ. Πέρρος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ το 3ο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, συνεχίζει την κοροϊδία στους νησιώτες με την απαράδεκτη σύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ με το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά ήταν κατάκτηση των νησιωτών. Ο λαός των νησιών μας δεν πρέπει να παγιδευτεί στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να προβάλλει ως δήθεν αντίμετρο στις συνέπειες του προσφυγικού - μεταναστευτικού, όταν η δική της πολιτική είναι αυτή που εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους.

Ο λαός των νησιών μας πρέπει να εντείνει την πάλη για:

  • Άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.
  • Να σταματήσει η απαράδεκτη σύνδεση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Αυτά τα δίκαια αιτήματα, μόνο κομμουνιστής βουλευτής μπορεί να τα παλέψει μέσα κι έξω από τη βουλή, μαζί με το λαό των νησιών μας. Γι’ αυτό, στις 7 Ιούλη, ο νομός Σάμου στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης κι ελπίδας με δυνατό ΚΚΕ και κομμουνιστή βουλευτή».