Κυριακή 30/06/2019 - 23:17
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Κ. Μπασδέκης: Εργαζόμενοι και νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ΚΟ Λαμίας του ΚΚΕ στην πλατεία Νέας Μαγνησίας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Καλούμε όλους αυτούς που προβληματίστηκαν αλλά με "βαριά καρδιά" ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ για να πιάσει τόπο η ψήφος τους. Να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ που τους πρόδωσε, που υμνεί τους αμερικανοΝΑΤΟικούς, που ξέπλυνε και ανέστησε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε τις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, που ταύτισε και σπίλωσε την έννοια της προόδου με την αντιλαϊκή του πολιτική, που έφτασε στο σημείο να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, που είναι δεσμευμένος με την μνημονιακή πολιτική, τις αποφάσεις της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, που ψήφισαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στην αντιλαϊκή πολιτική που τσάκισε τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν πρόκειται ν' αλλάξουν. Σ' αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ οι νέοι και οι νέες που γνώρισαν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ από το σχολείο, το ΑΕΙ - ΤΕΙ, την κατάρτιση, τη μαθητεία, το χώρο δουλειάς, τη γειτονιά. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν τον Μάη, να πάρουν την απόφαση καθώς η αποχή δεν είναι λύση. Να κάνουν την αγανάκτηση τους ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ. Δυναμώστε το ΚΚΕ. Για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών να οργανώσουμε την πάλη και να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για να διεκδικήσουμε προστασία στην εργασία και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Μόρφωση - Υγεία - Πρόνοια για εμάς και τις οικογένειες μας που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κόμματα των μνημονίων και των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων, των σκληρών μέτρων που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, φόρτωσαν στο λαό αβάσταχτα φορολογικά βάρη, είναι υπεύθυνοι για τα χάλια στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, τις τραγικές ελλείψεις στις αναγκαίες υποδομές, έστυψαν τους μικρούς επαγγελματίες, ξεκλήρισαν την αγροτιά. Να μην υποχωρήσει κανείς στο λεγόμενο "μικρότερο κακό". Κάθε υποχώρηση έχει μεγάλο κόστος, δίνει δύναμη στον αντίπαλο των εργαζομένων, στην πλουτοκρατία, αδυνατίζει την εργατική - λαϊκή πάλη. Το μικρότερο κακό γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο, στοιχίζει πολύ ακριβά.

Η "μεταμνημονιακή εποχή" και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ, η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ είναι παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Διλήμματα όπως "πολιτική αλλαγή και σταθερότητα", που προβάλλει η ΝΔ, και "πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης", που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα. Τα κόμματα αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου η ανάπτυξη τους είναι υποταγμένη στα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών είναι ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, στις ανάγκες των πολλών. Η ανάπτυξη τους έφερε την καπιταλιστική κρίση και γεννά τους όρους για την επόμενη.

Το παράδειγμα της ανάπτυξής τους φαίνεται με τα πιο μελανά χρώματα στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Δείχνει ότι η δημόσια Υγεία είναι διάτρητη, ότι τόσα χρόνια δουλεύουν για τα μεγάλα συμφέροντα. Τα ΚΥ της περιοχής είναι γυμνά. Στο Νοσοκομείο της Λαμίας υπάρχουν κενές θέσεις, σε γιατρούς, νοσηλευτές, δεκάδες κενές θέσεις σε παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Έτσι μετράνε την υγεία του λαού και είναι κριτήριο ψήφου για τον κάθε ένα και την κάθε μια η διαρκής πάλη του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με καλά στελεχωμένα και πλήρως εξοπλισμένα κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση και εδώ στη βιομηχανική ζώνη σημαδεύεται από την εκμετάλλευση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν οι εργαζόμενοι τα οδυνηρά ωράρια και τις συνέπειες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ, να καταδικάσουν αυτή τη λογική της υποταγής που τους πάει συνεχώς πιο πίσω.

Τη συντηρητική πολιτική, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας "δεξιές" πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της "αριστεράς" και της "προόδου".

Δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που δοκιμάστηκαν και έψησαν τους εργαζόμενους. Ούτε τα κόμματα μιας χρήσης όπως ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης ή ο Βαρουφάκης του Μέρα25, που είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του 3ου μνημονίου που έκαψε το λαό μας. Το σύστημα αξιοποιεί τα κόμματα μιας χρήσης σαν αναχώματα, αρπάζουν και καταθέτουν τη λαϊκή ψήφο στην αντιλαϊκή πολιτική, κάνουν τη ζημιά και στην πορεία εξαφανίζονται.

Η απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή τη ναζιστική δολοφονική συμμορία.

Λέμε στο λαό της Φθιώτιδας: Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μην δώσετε κανένα συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές και χρεοκοπημένες επιλογές. Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης. Δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι σε το σπίτι να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο όσο πιο πλατιά γίνεται. Όλοι και όλες για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!».

Το ψηφοδέλτιο

Στην συγκέντρωση παρουσιάστηκαν και οι επτά υποψήφιοι βουλευτές Φθιώτιδας, που είναι:

- Αλεξόπουλος Αλέξης, εργάτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

- Αναγνωστοπούλου Παναγιώτα, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Λαμίας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

- Αντωνιάδης Βασίλης, γιατρός ουρολόγος, διευθυντής στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας.

- Γεροκούδη Δήμητρα, τελειόφοιτος του τμήματος Ξένων Γλωσσών - Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, στέλεχος της ΚΝΕ Φθιώτιδας.

- Μπασδέκης Κώστας, γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Μπαφούτσου Αντριάνα, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

- Πολίτης Παναγιώτης, εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Ανωγειανάκη.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΓΕΡΟΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣΜΠΑΦΟΥΤΣΟΥ ΑΝΤΡΙΑΝΑΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ