Δευτέρα 01/07/2019 - 11:02

Συγκεντρώσεις, περιοδείες και συσκέψεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Συγκεντρώσεις, συσκέψεις και περιοδείες πραγματοποιεί το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

«Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη των κατοίκων του νησιού για να είναι δυνατό το ΚΚΕ στη Βουλή και δυνατοί οι αγώνες την επόμενη μέρα», σημείωσε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Σάμου, σε συζήτηση στο κεντρικό καφενείο του Πύργου στη Σάμο. Μαζί με την Έρη Ρίτσου, υποψήφια βουλευτή Επικρατείας, συνομίλησαν με κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή και το εισόδημα του λαού.

Την ίδια στιγμή η υποψήφια βουλευτής Βασιλική Βρυνιώτη μίλησε σε σύσκεψη γυναικών στο Βαθύ. «Οι γυναίκες της Σάμου με γνώμονα την πείρα τους μια επιλογή έχουν: Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατοί οι αγώνες της λαϊκής οικογένειας την επόμενη μέρα και κομμουνιστή βουλευτή στο νησί για να ακούγεται η δική μας φωνή» είπε η υποψήφια βουλευτής και κάλεσε τις γυναίκες να συμβάλουν στην ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ξάνθη

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Γενισέα η προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό η Βούλα Μαχαιρίδου, υποψήφια βουλευτής στην Ξάνθη, η οποία σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ για μια υποτιθέμενη καλύτερη και πιο φιλολαϊκή διακυβέρνηση, δεν πρέπει τώρα να επιστρέψουν στα υπόλοιπα αστικά κόμματα που ψηφίζουν μαζί του και στηρίζουν τα μνημόνια και τα μέτρα που τους τσακίζουν καθημερινά τη ζωή».

Στην κεντρική ομιλία ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προκατόχων του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τσάκισε το λαό και προσέφερε απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε τέτοιο βαθμό ώστε να δέχεται τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξέπλυνε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έκανε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φαντάζουν δικαιωμένοι για τις επιλογές τους και να παρουσιάζονται ως δήθεν διέξοδος για το λαό.

Σημείωσε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα με το αν η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας, θα βρει τον εργαζόμενο λαό μπροστά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, εφόσον οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών εντός της ΕΕ είναι προαποφασισμένοι και δεν αμφισβητούνται από κανένα αστικό κόμμα αφού αυτά αποτελούν προγραμματικές τους δεσμεύσεις.

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό στον εκλογικό αγώνα, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να ενισχυθεί η μοναδική ουσιαστική λαϊκή αντιπολιτευτική δύναμη, το ΚΚΕ. Που θα δώσει κουράγιο στο λαό για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη που στο επίκεντρο θα έχει τις κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Η βραδιά συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι με τον Χασάν Οβαλή και τη μουσική του παρέα.

Σαντορίνη

Συζήτηση με εργαζόμενες γυναίκες στη Μέσα Γωνιά, στη Σαντορίνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Χαραλαμπάκος. Κυρίαρχο στοιχείο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες στα νησιά με τα εξαντλητικά ωράρια, την ορθοστασία, τη δουλειά χωρίς ρεπό, μακριά από τις οικογένειές τους. Αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην υγεία τους, που ξεπερνούν πολλές φορές τα όριά τους στη δουλειά πηγαίνοντας στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ενώ απαιτείται αναρρωτική άδεια, οι εργαζόμενες δεν την λαμβάνουν υπό το φόβο της απόλυσης.

Ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράστηκε και για τα ζητήματα εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για τη μετατροπή της χώρας σε βαποράκι του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, τους κινδύνους που εγκυμονούν. Αναφορά έγινε και στο ραντάρ που λειτουργεί στην κορυφή του προφήτη Ηλία, που πρέπει να κλείσει άμεσα, καθώς μετατρέπει το νησί σε στόχο από τη μία και από την άλλη εκπέμπει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Από τη συζήτηση βγήκε η ανάγκη στις εκλογές της 7ης Ιούλη να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να δυναμώσει η φωνή της λαϊκής αντίστασης, της δύναμης που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης. Που θα βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της επόμενης κυβέρνησης που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που την άφησε η προηγούμενη. Να μη σκορπιστεί η λαϊκή αγανάκτηση σε κόμματα μιας χρήσης, αλλά ούτε και να οδηγηθεί στη χρήσιμη για το σύστημα αποχή.

Άγιος Στέφανος

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στον Άγιο Στέφανο, την Πέμπτη 27 Ιούνη. Ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης του ΚΚΕ ως μοναδικής δύναμης αντίστασης. Ανέφερε πως η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ, αφού την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Κόμμα μέσα και έξω από τη Βουλή προκειμένου να αντιπαλέψουμε την αντεργατική πολιτική.

Σε δομές Υγείας στον Έβρο

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤοΜΥ) του Έβρου με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Σάββα Δευτεραίο, Φανή Τρέλλη και Σταμάτη Γκατζίδη.

Αναδείχθηκαν τα γνωστά και πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο τομέας της Υγείας. Από την πλευρά των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ επισημάνθηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις -προηγούμενες και τωρινή- όχι απλά δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα στη Δημόσια Υγεία, αλλά τα επιδεινώνουν. Οι δημόσιες δομές Υγείας φέρουν βαθιές τις ουλές όλων των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που και την επόμενη των εκλογών θα είναι στο πλάι τους, για να οργανώσει τον αγώνα να σταματήσει η παραπέρα αντιλαϊκή πολιτική, που είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και την επόμενη των εκλογών.

Στο Βόλο

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Στεργίου, Αποστόλη Ριζόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου Αποστόλη Νάνο.

Συναντήθηκαν αρχικά με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Πόζογλου, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, μεταξύ των οποίων η έλλειψη προσωπικού, τα προβλήματα με τις υποδομές και τον εξοπλισμό, τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών. Ζητήματα τα οποία το ΚΚΕ τα έχει αναδείξει και στη Βουλή πολλές φορές, με κυρίαρχα τα θέματα της μονιμοποίησης όλου του προσωπικού και της λήψης άμεσα μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν με το προσωπικό της υπηρεσίας. Ο Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας κατά τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάζοντας τις πραγματικές αιτίες των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη στρατηγική που υπηρετούν τα αστικά κόμματα και η ΕΕ, στα προγράμματά τους που είναι ίδια, γιατί υπηρετούν την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων. Τόνισε τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με το μανδύα του αριστερού κόμματος πρόσβαλε τα ιδανικά και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, έσπειρε απογοήτευση και ηττοπάθεια, αθώωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για το ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών, καθώς ο λαός, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας με τα άλλα κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο, Βαρουφάκη κλπ., θα έχει να αντιμετωπίσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την προώθηση μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα στη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Ο Απ. Ριζόπουλος ζήτησε από τους πυροσβέστες να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να μη δώσουν κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, κόμματα βαθιά συστημικά, κόμματα αναχώματα - εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας. Επισήμανε ότι για τα λαϊκά στρώμα η ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να είναι μονόδρομος μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ακολουθήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών, για να μπορούν από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους, για την ανάκτηση των απωλειών, για να μπει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να στηρίξουν, να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.

Ηράκλειο

Σύσκεψη στον «Πλάτανο», στην Άνω Βιάννο, πραγματοποίησε η ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο Νίκος Πατεράκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου (μέλος της ΕΕΔΥΕ) αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θάλασσες δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σημείωσε πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα μόνο μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, με στόχο την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων, στρώνοντας το έδαφος στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που συμφωνεί σε αυτό το σχέδιο και ετοιμάζεται να το επεκτείνει ως επόμενη κυβέρνηση.

Τόνισε ότι χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις ερχόμενες εκλογές αυτή η πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων, που έχουν τελικά το ίδιο σχέδιο παράδοσης του πλούτου της χώρας σε πολυεθνικά μονοπώλια και εμπλοκής του λαού μας σε μεγάλους κινδύνους.