Δευτέρα 01/07/2019 - 14:30

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ σε Χολαργό - Παπάγου (ΦΩΤΟ)

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος το Σάββατο το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου, στέλνοντας κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΕΑ και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα, ενώ νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., συνεργαζόμενος και υποψήφιος με το ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα. Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι, χορό και τραγούδι, επιστεγάζοντας την αισιοδοξία που εκφράστηκε και στη συγκέντρωση.

Γ. Αγγέλου: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος δύναμης και πραγματικής ελπίδας

Στο χαιρετισμό του, ο Γιάννης Αγγέλου, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μετά τις εκλογές, λοιπόν, όποιος εκ των δύο επικρατέστερων εγχώριων "σωτήρων" κι αν επικρατήσει στην κάλπη, το πρόγραμμά του είναι σαφές. Και γράφει "Κομισιόν".

Που σημαίνει: Ο ελληνικός λαός, πέραν του ήδη συμπεφωνημένου "μεταμνημονιακού" μνημονίου, θα κληθεί να πληρώσει στο πολλαπλάσιο ακόμα και την ψηφοθηρία που προηγήθηκε! (...)

Άρα το ζήτημα για το λαό μας, που όντως θέλει να ζήσει όπως του αξίζει, δεν είναι το πώς, με ποια διαφορά και συσχετισμούς ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή σκυταλοδρομία που του στερεί όλο και περισσότερα.

Το ζήτημα είναι να βρεθεί την επόμενη μέρα με καλύτερους όρους σε θέσεις μάχης απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, να τους βάλει δύσκολα, να διεκδικήσει μέτρα πραγματικής ανακούφισης, να περάσει στην αντεπίθεση για τις δικές του ανάγκες. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Παράλληλα, ο Γ. Αγγέλου απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζοντας:

«Από εδώ, από το βήμα αυτό, θέλω να ζητήσω από τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, άνδρες και γυναίκες, προσερχόμενοι στην κάλπη, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις, που ουδέποτε κορόιδεψε τον ελληνικό λαό στα 101 χρόνια της ιστορίας του. Να σκεφτούν πως είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, οι περισσότεροι καταγόμενοι από λαϊκές οικογένειες. Να ψηφίσουν ταξικά και να έρθουν κοντά μας.

Ξέρουν πως αποστολή τους είναι η φύλαξη των συνόρων μας και όχι η εμπλοκή τους σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι μηχανισμοί αυτοί υπηρετούν τεράστια οικονομικά συμφέροντα και δεν εμπλέκονται οπουδήποτε για το καλό των λαών! Το ΝΑΤΟ το πληρώνουμε ακριβά σε χρήμα και αίμα όλα αυτά τα χρόνια που ανήκουμε σε αυτό. Να έρθουν λοιπόν κοντά μας. Να θυμίσω πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που στις ευρωεκλογές είχε δυο υποψήφιους αξιωματικούς, προερχόμενους από τη Σχολή Ευελπίδων, στις περιφερειακές εκλογές είχε υποψήφιους περιφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους, προερχόμενους από όλους τους κλάδους των ΕΔ και των ΣΑ. Και στις εθνικές εκλογές είμαστε υποψήφιοι πολλοί προερχόμενοι από τις ΕΔ και τα ΣΑ. Δώστε το θάρρος που χρειάζεται και ψηφίστε το κόμμα που σας κάνει περήφανους, που σας κάνει να νιώθετε πραγματικά πατριώτες.

Πριν κλείσω, θέλω να σας θυμίσω κάποιους στίχους από το ποίημα "Η Γέφυρα", του μεγάλου μας Γιάννη Ρίτσου:

Πιστεύω πως η πρώτη δικαιοσύνη είναι η σωστή διανομή τού ψωμιού, Πιστεύω πως η πρώτη πρόοδος είναι η αύξηση παραγωγής ψωμιού για όλους, Πιστεύω πως το πρώτο χρέος μας είναι η ειρήνη, Πιστεύω πως η πρώτη ελευθερία μας δεν είναι η μοναξιά μας, Αλλά η συντροφικότητα μας, όσο για τ' άλλα, Πάντα θα υπάρχει καιρός και για κείνα, μα από κει και πέρα. Γι' αυτή τη γέφυρα ήθελα να σας μιλήσω…

Αυτή τη γέφυρα χτίζουμε μέρα μέρα, για να πάμε τον κόσμο ένα βήμα πιο μπροστά, να διώξουμε το φόβο, να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι, να σταματήσουμε να φοβόμαστε, να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να αντικρίσουν το μπόι μας! Και να χαμογελάμε! Στις 7 του Ιούλη ραντεβού στις κάλπες. Εκεί να δώσουμε τη δική μας απάντηση, το ψηφοδέλτιο με τα τρία γράμματα και το σφυροδρέπανο! ΚΚΕ, γιατί εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που αντιπολιτεύεται και αντιστέκεται. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι μια ακόμη χαμένη ψήφος, αλλά ψήφος δύναμης και πραγματικής ελπίδας! Δυναμώστε με την ψήφο σας τη δική σας φωνή, δυναμώστε τη δική σας δύναμη!».

Σπ. Χαλβατζής: Το κρίσιμο στις 7 Ιούλη είναι πόσο ισχυρή θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση υπέρ του λαού με ισχυρό ΚΚΕ

Στην ομιλία του, ο Σπύρος Χαλβατζής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Κάθε μέρα έχουμε όλο και νέα κίβδηλα εκβιαστικά διλήμματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης είπε προχτές ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα πάει το Δεκαπενταύγουστο σε νέες εκλογές.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι πρόκειται για "ατζαμήδες", ενώ αυτοί της ΝΔ είναι οι αυθεντικοί, οι "νοικοκυραίοι".

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι και οι "ατζαμήδες" του ΣΥΡΙΖΑ και οι "νοικοκυραίοι" της ΝΔ, μαζί, με κοινή γραμμή πλεύσης, ακολουθούν τις πολιτικές της αστικής τάξης, της ΕΕ και καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία. Που ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει αντιλαϊκά μέτρα. Και οι δυο τους, κι από δίπλα το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο.

Ψήφισαν μνημόνια, μείωσαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, στην Υγεία, την περίθαλψη, στην Πρόνοια, όπως και στην Παιδεία. Και κάνουν τις αθώες περιστερές. Σαν να μην κυβέρνησαν. Σαν να μην έχουν ευθύνες.

Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό. Υπόσχονται στα λόγια ευημερία και την ίδια στιγμή στα προγράμματά τους μιλάνε καθαρά για όλα όσα θα κάνουν για να εφαρμόσουν απόλυτα τις επιλογές και κατευθύνσεις της Κομισιόν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και μόλις ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εκλογές τον Αύγουστο, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών της 7ης Ιούλη. Ναι, πάντα υπάρχουν πρόθυμοι. Πρόθυμοι να στηρίξουν οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, κυβέρνηση θα υπάρχει. Κυβέρνηση που θα βαδίζει στις ράγες της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ. Η εξουσία της αστικής τάξης θα συνεχιστεί.

- Το κρίσιμο ερώτημα που απαιτεί απάντηση από τους εργαζόμενους στις 7 του Ιούλη είναι: Πόσο ισχυρή θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση του λαού με ένα πιο ενισχυμένο ΚΚΕ. Πώς η αστική διακυβέρνηση θα συναντά όλο και πιο ισχυρά εμπόδια.

Εμείς λέμε ότι όσο πιο ισχυρή είναι η παρουσία του ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό, τόσο θα διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για ισχυρή αντίσταση στις νέες επιθέσεις ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.

Χρειάζεται ισχυρή λαϊκή δύναμη, γιατί η συνέχιση της ίδιας πολιτικής θα επιδιώξει να φέρει νέα δεινά στην εργατική τάξη, στο λαό, τη νεολαία. Κι αυτά τα δεινά μπορεί και πρέπει να αποτραπούν.

Έχουμε χρέος, τα μέλη οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις δέκα μέρες που μένουν μέχρι την κάλπη να δουλέψουμε πιο δραστήρια, πιο αποτελεσματικά. Να πείσουμε περισσότερους να κάνουν το βήμα.

Να μιλήσουμε για το τι κρίνεται στις 7 του Ιούλη. Να πούμε ότι δεν κρίνεται αν θα εφαρμοστούν οι μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ ή οι ανακοινώσεις της ΝΔ για τη μείωση του φόρου στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Τους γνώρισε ο λαός και η νεολαία στην πράξη και τους δυο.

Γνώρισε στο πετσί του την πολιτική της ΝΔ, όλα τα προηγούμενα χρόνια. (...)

Γνώρισαν, επίσης, οι εργαζόμενοι τα πέντε περίπου χρόνια και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε για να συνεχίσει στο δρόμο που έστρωσε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την υπογραφή των πρώτων μνημονίων. (...)

Δεν κρίνεται το αύριο από την παρουσία στη Βουλή των άλλων αστικών κομμάτων, το κόμμα του κ. Βαρουφάκη και άλλων, όπως η light εκδοχή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που είναι το μόρφωμα του Βελόπουλου που θέλουν, επιδιώκουν να παίξουν συμπληρωματικό ρόλο στη διαχείριση της αστικής πολιτικής, στην οποία ομνύουν καθημερινά.

Η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ στη νέα Βουλή θα είναι ένα αποφασιστικό χτύπημα στο ρατσισμό, στο ναζισμό της Χρυσής Αυγής. Της μαύρης αυγής που οι εργαζόμενοι, η νεολαία μπορεί και πρέπει να την βάλει στο περιθώριο, να την εξαφανίσει πολιτικά.

Να πείσουμε ότι αυτό που κρίνεται είναι αν θα σταματήσει η αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίθεση, που συνεχίζεται για δέκα περίπου χρόνια από όλα αυτά τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. (...)

Γι΄ αυτό λοιπόν σας καλούμε να κάνετε το αποφασιστικό βήμα.

Όλοι εσείς που αναγνωρίζετε τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια των μελών και των φίλων του ΚΚΕ, όλων εκείνων που πρωτοστατούν στους αγώνες, τούτη τη φορά να μη διστάσετε.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή και στους αγώνες των εργαζομένων.

Σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, αγωνιστές, ριζοσπάστες.

Σε εκείνους που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια και στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν εξαπατημένοι.

Σε όλους όσοι μπορεί να διαφωνούν σε κάποια θέματα με το ΚΚΕ.

Σε όλους όσοι μέχρι την τελευταία στιγμή ταλαντεύονται.

Σε αυτούς που με κρύα καρδιά έφτασαν στην κάλπη και την τελευταία στιγμή δίστασαν να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Σε καθέναν που αισθάνεται και είναι αγωνιστής της ζωής και της αξιοπρέπειας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε σε προηγούμενες εκλογές. Σε όλους αυτούς απλώνουμε συναγωνιστικά το χέρι.

Σήμερα για την ψήφο στο ΚΚΕ. Αύριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για να διαμορφωθούν συνθήκες και προϋποθέσεις για βαθύτερες αλλαγές, μέχρι το επίπεδο της εξουσίας. Για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος».