Τρίτη 02/07/2019 - 13:44

Δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ σε Ίλιον, Αταλάντη και Ίο (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε την Παρασκευή το βράδυ το γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Ιλίου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος του ΤΓ και υποψήφια βουλευτής Δυτικού Τομέα, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων και του λαού την επόμενη μέρα.

Τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι ότι στις 7 Ιούλη αναμετριούνται δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Το ένα περιλαμβάνει τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματα που διαχειρίζονται τα συμφέροντά του με διάφορες παραλλαγές που καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό σκοπό. Το άλλο είναι η εργατική τάξη, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, όλοι όσοι υποφέρουν από αυτή τη βάρβαρη πολιτική και το κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Τέλος, κάλεσε όλους, μέχρι την τελευταία στιγμή, να μην αφήσουν να πάει χαμένη ούτε ώρα, να πάει όσο πιο πλατιά γίνεται το κάλεσμα του Κόμματος και το ψηφοδέλτιο.

Στην Αταλάντη

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ την Κυριακή 30 Ιούνη στο «Μπαλκόνι του Ουρανού».

Στη σύσκεψη μίλησε η Ανδριάνα Μπαφούτσου, γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού. Αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, που θα είναι δυστυχώς για το λαό ίδια και χειρότερη, καθώς όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, είτε συνεργασίας είτε αυτοδυναμίας, θα είναι de facto και εκ προοιμίου αντιλαϊκή κι αυτό φαίνεται από τις δεσμεύσεις και τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, προγράμματα που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Από τις δεσμεύσεις απέναντι στα μνημόνια διαρκείας, τους εφαρμοστικούς νόμους, από την εποπτεία, από τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, από τις δεσμεύσεις στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμμαχίες.

Κάλεσε λοιπόν να μη δοθεί συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που μάτωσαν και ματώνουν το λαό, να μη σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα μιας χρήσης, κόμματα στηρίγματα στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως το κόμμα του Βελόπουλου ή του Βαρουφάκη. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιλεχθεί η αποχή, γιατί η αποχή δεν πονάει το σύστημα.

Κάλεσε σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, του κόμματος δηλαδή που μέσα στη Βουλή ξεμπρόστιασε, αποκάλυψε αντιλαϊκά σχέδια, άσκησε πιέσεις, κατέθεσε προτάσεις νόμου, τροπολογίες υπέρ των συμφερόντων του λαού. Γιατί η πάλη του δεν περιορίστηκε μέσα στη Βουλή, αλλά συνδυάστηκε με την πάλη στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για την ανάπτυξη διεκδικήσεων και αγώνων. Γιατί είναι αυτό που έχει πρόταση λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας με στόχο την κοινωνική ευημερία με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας προς όφελος του λαού. Γιατί είναι αυτό που αντιπαλεύει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμμαχίες. Γιατί είναι αυτό που μπορεί να συμβάλει στην αντίσταση, στην αντεπίθεση, στην ελπίδα, στο να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.

Στην Ίο

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση μεταφέρθηκε από τη συγκέντρωση της ΚΟ Ίου του ΚΚΕ, την 1η Ιούλη, στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Ορέστης Χαραλαμπάκος, ο οποίος κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, ώστε να βγει ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα. «Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι χαμόγελο στα χείλη του λαού το βράδυ των εκλογών και καρφί στο μάτι του συστήματος, των κομμάτων του. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα για τη ζωή βάσει των σύγχρονων αναγκών του λαού και τις νεολαίας. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ ήταν και θα είναι το στήριγμα στους εργαζόμενους στον τουρισμό στα νησιά που δουλεύουν χωρίς να γνωρίζουν ωράριο και ρεπό. Στήριγμα στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Ίου που δίνουν καθημερινό αγώνα για την υγεία των νησιωτών, υπό το καθεστώς της ομηρίας των συμβάσεων, της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών και κρατικής μέριμνας. Στήριγμα στην ίδια μάχη που δίνουν και οι εκπαιδευτικοί, οι χιλιάδες αναπληρωτές, για τη μόρφωση και την Παιδεία της νέας γενιάς, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, που απολύονται κάθε καλοκαίρι και προσλαμβάνονται κάθε φθινόπωρο, τόσο στα νησιά, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Θα είναι εμπόδιο στην εφοπλιστική ασυδοσία, που κερδίζει εκατομμύρια από τη μία, ενώ από την άλλη αφήνει τα νησιά χωρίς καράβι το χειμώνα, ενίοτε και το καλοκαίρι ανάλογα με τις ορέξεις και την κερδοφορία των εφοπλιστών. Θα είναι εμπόδιο στους μεγαλοξενοδόχους που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα χτίζουν πεντάστερα με επιδοτήσεις, κλείνουν παραλίες και τις κάνουν ιδιωτικές. Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τα παραπάνω και χιλιάδες άλλα λαϊκά προβλήματα. Δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατή η φωνή του λαού, η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση που έχει στο τεφτέρι της γραμμένο το σχέδιο τσακίσματος του λαού από την προηγούμενη κιόλας μέρα, με τους μνημονιακούς νόμους, τα ματωμένα πλεονάσματα, τις συστάσεις της ΕΕ για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με μισούς μισθούς».

Το πρωί της ίδιας μέρα κλιμάκιο της ΚΟ Ίου του ΚΚΕ μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων, Ορέστη Χαραλαμπάκο και τον περιφερειακό σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλη Σιγάλα, περιόδευσε και μίλησε με εργαζόμενους του νησιού, στις υπηρεσίες του δήμου της Ίου, με τους εργάτες του δήμου. Ακόμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Ίου. Ακόμα περιόδευσε στα σοκάκια της Χώρας της Ίου όπου συνομίλησε με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στον τουρισμό και κατοίκους του νησιού.