Πέμπτη 04/07/2019 - 14:29
ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε Αίγιο, Χανιά και Γιάννενα (ΦΩΤΟ)

Από το Αίγιο
Από το Αίγιο

Την Τρίτη 2 Ιούλη πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αίγιο.

Η Αλέκα Ζαμπάτη, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Μπακόπουλος - Ντρίνιας και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου τις τελευταίες μέρες που απομένουν ώστε καμία ψήφος για το ΚΚΕ να μη χαθεί.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία στις «κοινές θέσεις των προγραμμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) για τα πρωτογενή πλεονάσματα που συνεπάγονται διατήρηση και διεύρυνση των φόρων, των χαρατσιών για τις λαϊκές οικογένειες, τη μείωση των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, την ίδια στιγμή που τα κόμματα αυτά συμφωνούν για τις φοροαπαλλαγές και για νέα προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να έρθουν νέες επενδύσεις. Όμως οι επενδύσεις και η ανάπτυξη για την οποία αυτά τα κόμματα μιλάνε δεν συνεπάγονται καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο κλάδος του τουρισμού που έχει ανάπτυξη ωστόσο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη στην οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν σημαίνει ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Η ανταγωνιστικότητα είναι αυτή που κλείνει τα εργοστάσια όπως τη "FRIGOGLASS" στην Αχαΐα και πετάει στην ανεργία 91 εργαζόμενους. Η ανταγωνιστικότητα πιέζει και κλείνει τους επαγγελματοβιοτέχνες, είναι αυτή που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Κοινός συνεπώς είναι ο εχθρός για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες και είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η ανταγωνιστικότητα». Συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην περιοχή, που είναι επίσης κοινός στόχος της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που συνεπάγεται επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σημαιοφόρος των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών συμφερόντων. Γι' αυτό υπογράφηκε και η Συμφωνία των Πρεσπών. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης της περιοχής και όχι ασφάλειας».

Υπογράμμισε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης του λαού ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση της θέσης του, για να έχει κατακτήσεις». Κάλεσε το λαό να μην σκορπίσει τη ψήφο του σε κόμματα μιας χρήσης όπως ήταν το ΠΟΤΑΜΙ, το ΑΝΕΛ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ το προηγούμενο διάστημα και τώρα είναι το κόμμα του Βαρουφάκη, η Ελληνική Λύση…

«Ισχυρό ΚΚΕ γιατί έχει πρόταση εξουσίας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» υπογράμμισε και κάλεσε όλα τα λαϊκά στρώματα, αλλά ιδιαίτερα όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια να μη χαραμίσουν την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ για να την δουν την άλλη μέρα στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε όσους αισθάνονται αριστεροί να μην επιβραβεύσουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ για το αντιλαϊκό του έργο. Κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που η πολιτική τους οδηγήθηκε σε αδιέξοδο να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να μην πρυτανεύσει η λογική της περιχαράκωσης. Ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα και 2 φασιστικά η απάντηση για το λαό είναι ισχυρό ΚΚΕ.

Στα Χανιά

Κλιμάκια του ΚΚΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιούλη περιόδευσαν σε Μανολιόπουλο, Λουτράκι, Γεράνι και Πλατανιά με τους υποψήφιους βουλευτές Μαρινάκη Αλέκο και Ντουνιαδάκη Γιάννη και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε συζητήσεις που έγιναν με τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι στα Χανιά έχουν μεγάλη εμπειρία και από τις δυο παραλλαγές διακυβέρνησης είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις μεταφορές και αλλού ζουν το «θαύμα» και την έκρηξη επενδύσεων στο πετσί τους με τσακισμένους μισθούς, με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής-αργίας και τις ατελείωτες υπερωρίες. Την ίδια ανάπτυξη βλέπουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες που αναγκάζονται να πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές με το κόστος παραγωγής στα ύψη, αλλά και τα μικρομεσαίοι επαγγελματίες που τσακίζονται από τις πολυεθνικές στο εμπόριο. Τόνισαν πως η πραγματική διαφορά στα ψεύτικα διλήμματα, ταξίματα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στα Γιάννενα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη επισκέφθηκε τον Κατσικά και μίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Η συζήτηση από την πλευρά των κατοίκων επικεντρώθηκε στη δημιουργία νέου σχολείου για τα παιδιά της περιοχής, αλλά και στις συχνές διακοπές νερού στα σπίτια που βρίσκονται στα πιο ψηλά σημεία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οποίες τώρα το καλοκαίρι είναι καθημερινές τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Η Όλυ Τσουμάνη χαρακτήρισε «κρίσιμης σημασίας» και τα δύο θέματα που απασχολούν την περιοχή, αφού βρίσκονται στον πυρήνα άμεσων και οξυμένων λαϊκών αναγκών. Τόνισε ότι «έργα όπως η δημιουργία νέων σχολείων, η συντήρηση και η αντισεισμική θωράκιση των ήδη υπαρχόντων, τα έργα ύδρευσης, ώστε τα λαϊκά στρώματα να έχουν καθαρό και άφθονο νερό, είναι έργα που δεν χωρούν στα κοινά κυβερνητικά προγράμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, εμπνευσμένα από τις κατευθύνσεις των Eurogroup, για άμεσα μέτρα στήριξης της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας την επόμενη μέρα των εκλογών».

«Το ζητούμενο της επόμενης μέρας των εκλογών είναι πώς θα βγει πιο δυνατός ο λαός, θα δυναμώσουν οι διεκδικήσεις του, θα επιβληθούν λύσεις προς όφελός του. Όλοι το παραδεχόμαστε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει και προωθεί τις ανάγκες του λαού», σημείωσε και κάλεσε τους κατοίκους με κάθε τρόπο να φτάσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη.