Πέμπτη 04/07/2019 - 22:30
ΛΕΣΒΟΣ

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Μανταμάδο και Αγιάσο (ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγιάσο
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγιάσο

Συγκεντρώσεις με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ διοργανώθηκαν σε Μανταμάδο και Αγιάσο την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιούλη αντίστοιχα.

Στη συγκέντρωση του Μανταμάδου χαιρέτησαν ακόμα ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο Θέμης Κλιομιδιώτης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.

Οι Μανταμαδιώτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του ΚΚΕ, γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία του χωριού.

Τα θερμά χειροκροτήματα και οι εκδηλώσεις των συγκεντρωμένων επισφράγισε τη συμφωνία τους με τις θέσεις και το κάλεσμα που απεύθυνε η Α. Παπαρήγα στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και στους νέους του νησιού να ενισχύσουν με την ψήφο τους πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ στη Λέσβο και να διασφαλίσουν την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή.

Η Α. Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά και έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για τα ψέματα που αξιοποιούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να παγιδεύσουν, με διλήμματα και εκβιασμούς, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και να πάρουν την ψήφο τους.

Απλά, κατανοητά και με ισχυρά επιχειρήματα απέδειξε ότι το συμφέρον του λαού και η ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος απαιτεί τώρα την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Κάλεσε όλους όσους και όσες αισθάνονται αριστεροί, είναι προοδευτικοί και νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον του λαού και του κινήματος να στηρίξουν τώρα με την ψήφο τους το ΚΚΕ, την αταλάντευτη δύναμη που εκφράζει και υπερασπίζεται τα μεγάλα ιδανικά και αξίες τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αντιλαϊκή πολιτική του, συκοφάντησε και αμαύρωσε στέλνοντας χιλιάδες αγωνιστές στην απογοήτευση. Να στηρίξουν το ΚΚΕ που μάχεται για το δίκιο και την προοπτική του λαού μας, για την οργάνωση και την αντεπίθεσή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το προσφυγικό ζήτημα. Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τα άλλα κόμματα τη στήριξαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν και πως μόνο το ΚΚΕ, με τις θέσεις και τη δράση του, διεκδικεί και αγωνίζεται να κλείσουν στα νησιά τα hot spot και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα.

Εκτενή αναφορά έκανε επίσης για τις απειλές που αναπτύσσονται στην περιοχή μας και στο Αιγαίο. Τόνισε ότι η εμβάθυνση της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και η πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όχι μόνο δεν προστατεύει το λαό, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σταθερά σύνορα, αλλά αντίθετα τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας και εμπλέκει τη χώρα σε οξυμένες αντιθέσεις και μεγάλους κινδύνους.

Ο Στ. Τάσσος, ανάμεσα σε άλλα, στο χαιρετισμό του παρουσίασε το πόσο σημαντική ήταν και η μάχη που έδωσε το ΚΚΕ στη Βουλή, με εκατοντάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, για όλα τα προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους νέους της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου. Το ΚΚΕ άσκησε τη μέγιστη δυνατή πίεση για να επιλυθούν ζητήματα και να ματαιωθούν αντιλαϊκές επιλογές και έχει μεγάλη σημασία για το λαό του νησιού να δυναμώσει τώρα το ΚΚΕ και να αποκτήσει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.

Ο Θ. Κλιομηδιώτης κάλεσε τους νέους του Μανταμάδου και της Λέσβου να πρωτοστατήσουν ώστε να γίνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ στο νησί των μεγάλων αγώνων γιατί μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι σε αυτούς που τους μαυρίζουν τη ζωή. Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να στηρίξουν τη δική τους φωνή.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην Αγιάσο με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Σταύρος Τάσσος και η Μαρία Κομνηνάκα.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο ΜανταμάδοΣτιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγιάσο