Παρασκευή 21/09/2018 - 14:43
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου καταγγέλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.

Η ΕΙΥΗ στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης για τις τραγικές συνθήκες εργασίας, και τα ελλειπή μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα , το έβδομο εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μαύρη λίστα του εργολάβου, "Waste Solutions", μέσα σε ενάμιση χρόνο το οποίο έρχεται για να δείξει πως τα όσα ακούγονται και γράφονται για την ασυνέπεια και την ασυδοσία του δεν είναι απλώς παραμύθια δίχως δράκο. Αντιθέτως όλα όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους και το Σωματείο δεν είναι προφητείες αλλά η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στην εργασία τους και τις συνθήκες που εργάζονται με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Μόλις προχθές, 2 οχήματα στο εργοστάσιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους, στέλνοντας τον ένα χειριστή τραυματισμένο στον αυχένα στο νοσοκομείο. Αιτία ήταν πως το περονοφόρο όχημα δεν είχε φρένα με αποτέλεσμα να τρακάρει με άλλο όχημα μέσα στο εργοστάσιο. Όλα αυτά επανειλειμμένα οι εργαζόμενοι, είχαν καταγγείλει στην Τεχνική Επιθεώρηση και στον ίδιο τον εργολάβο πως τα οχήματα έχουν αρκετά προβλήματα, η συντήρηση και η επισκευή τους που δεν γίνετε τακτικά τα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.

(Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΙΥΗ).