Τρίτη 25/09/2018 - 08:32
ΔΑΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»

«Όχι» στην εκ περιτροπής εργασία

Πηγή: Eurokinissi

Την εκ περιτροπής εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στη «Χαλυβουργική» σχεδιάζει η εργοδοσία, καθώς σήμερα Τρίτη 25 Σεπτέμβρη έχει καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο σε διαβούλευση για το θέμα.

Μετά τη διαβούλευση έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Στο μεταξύ, έχει ήδη αποφασιστεί για την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη δίωρη στάση εργασίας από 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. και συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, στο ύψος του εργοστασίου.

«Όχι στην εκ περιτροπής εργασία», απαιτεί η ΔΑΣ «Χαλυβουργικής», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, αλλά να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει».

Τονίζει ότι στη Γενική Συνέλευση πρέπει να απαιτηθούν «να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στόχο θα έχουν την αποτροπή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, αλλά και να έχουν και αιτήματα που θα αφορούν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής για εμάς τους εργαζόμενους. Να μην κάνουμε αιτήματά μας τα αιτήματα της εργοδοσίας, όπως κάναμε σε προηγούμενες κινητοποιήσεις με ευθύνη της πλειοψηφίας του Σωματείου».

Παράλληλα, η ΔΑΣ τονίζει ότι πρέπει να καταδικαστούν και να αντιπαλευτούν «όλες εκείνες οι πολιτικές που επιτρέπουν στους εργοδότες να παίρνουν σκληρά αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Και οι πολιτικές αυτές έχουν όνομα. Είναι όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτές έδωσαν το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να απολύει, να μειώνει μισθούς, να βγάζει εργαζόμενους σε εκ περιτροπής και σε διαθεσιμότητα, ανεξέλεγκτα, στο όνομα της προστασίας των επιχειρήσεων».

Η ΔΑΣ τονίζει την ανάγκη κοινών ταξικών αγώνων, σε συμπόρευση με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, «να βάλουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ ΕΚΕΔΑ που θα μας καλέσουν για μια ακόμα φορά να κάνουμε σημαία τα αιτήματα των εργοδοτών».