Τετάρτη 14/11/2018 - 17:19
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Απαιτεί λύσεις τώρα στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Ζακύνθου

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου και η καταγγελία των εργαζομένων σε αυτό για κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής, τη μη περαιτέρω δυνατότητα επιπλέον ασθενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότησή του συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έγινε τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΕΚΖ «απαιτεί κατηγορηματικά» από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας:

  • Να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με σκοπό να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Ζακύνθου.
  • Στελέχωση με προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
  • Πλήρης και σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός σε κάθε κλινική.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες Υγείας, να καταργηθούν τα χαράτσια στην Υγεία.
  • Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με μαγνητικό τομογράφο. Λειτουργία και στελέχωση των πρωτοβάθμιων κέντρων του νησιού.
  • Άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που παρά τις συχνές εξαγγελίες βουλευτή και υπουργών της κυβέρνησης παραμένει ερμητικά κλειστή με τον εξοπλισμό να φθείρεται από την αχρηστία.

«Δεν θα παίξουμε με τις ζωές μας, απαιτούμε ένα Νοσοκομείο σύγχρονο, δημόσιο, πλήρως εξοπλισμένο με την σύγχρονη τεχνολογία, με στελέχωση προσωπικού όπως αρμόζει στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στο λαό της Ζακύνθου που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας. Ένα νοσοκομείο που η στελέχωσή του θα μπορεί να ανταποκριθεί και σε περίπτωση μεγάλου σεισμού με πιθανούς τραυματισμούς», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.