Παρασκευή 14/12/2018 - 08:10
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στους εργαζόμενους του «Ζούρα»

Στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Ζούρα» σήμερα Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ., στη Χαλκίδα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, διοργανώνει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας.

Απαιτεί να δοθεί τώρα το έκτακτο οικονομικό επίδομα και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο σημειώνει:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στον αγώνα των εργαζομένων των επιχειρήσεων συμφερόντων "ΖΟΥΡΑ", ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία, που έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και:

• Έχει απογειώσει την απληρωσιά στους 6 μήνες, με την τελευταία καταβολή μισθοδοσίας να έχει γίνει πριν 70 περίπου ημέρες!

• Θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να είναι ελάχιστα, έως ανύπαρκτα.

• Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο επιχειρησιακό τους σωματείο.

• Έχει στοχοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που βγήκε σε επίσχεση εργασίας, γιατί ήταν απλήρωτοι, δεν τους δίνονταν αντικείμενο εργασίας και τους είχε τοποθετήσει να εργάζονται σε χώρο με τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς νερό, ρεύμα, τουαλέτα, κλπ.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Στην πράξη δίνει πλήρη κάλυψη στην ασυδοσία της εργοδοσίας, που αμφισβητεί ακόμα και το δικαίωμα των συναδέλφων να βγουν σε επίσχεση, με τον ΟΑΕΔ να μη χορηγεί το ανάλογο επίδομα με διάφορες προφάσεις, λόγω του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί. Η κυβέρνηση καλύπτει την επίθεση της εργοδοσίας, αποδεχόμενη τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της έπειτα από τις πιέσεις της Ομοσπονδίας μας και του επιχειρησιακού σωματείου στις τριμερής συναντήσεις. Αποδέχεται την πρόσφατη αναβολή της τριμερούς που ζήτησε η εργοδοσία, λέγοντας στους εργαζόμενους να περιμένουν!

Αλλά δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση που να είναι απλήρωτος 6 μήνες και να έχει να δει καταβολή μισθοδοσίας για 70 μέρες! Αντίθετα, όλοι τους θα τρέξουν να ψηφίσουν το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που μονιμοποιεί τις περικοπές για το λαό και δίνει νέα προνόμια στην εργοδοσία.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να σταθούν όρθιοι στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν!

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, όλης της εργατικής τάξης, γιατί και η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται μόνο απέναντί τους, αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για:

Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καταχώρηση όλων των ενσήμων σε όλους τους εργαζόμενους. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και του έκτακτου επιδόματος που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις. Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουν φορολογηθεί, αλλά δεν τα έχουν λάβει.

Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Απαλλαγή στους απλήρωτους από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Επαναφορά των μισθών στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις».