Τετάρτη 12/12/2018 - 17:51
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στη Μυτιλήνη, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).

Στο κάλεσμα του το Παλλεσβιακό Κέντρο σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λέσβου πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται. Η μαχητική απάντηση, που δόθηκε με την απεργία στις 28 Νοέμβρη και τα μαζικά συλλαλητήρια, σε εργοδοσία - κυβέρνηση και εργατοπατέρες, ήταν μια πρώτη, αναγκαία απάντηση απέναντι σε όλη την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "τέλους των μνημονίων".

Η έντονη παροχολογία το τελευταίο διάστημα της κυβέρνησης στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να βάλει εκ νέου εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, του κινήματος. Στα αυτά τα πλαίσια της παροχολογίας θα κινηθεί και η όποια παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας.

Η ανάγκη απάντησης της εργατικής τάξης μέσω της οργάνωσής της στα σωματεία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά».