Πέμπτη 13/12/2018 - 14:16
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος εργαζόμενου μετανάστη στη Μυτιλήνη

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος 45χρονου εργαζομένου μετανάστη από το Μπαγκλαντές, στον προαύλιο χώρο γνωστού σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, καταδικάζει η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), καλώντας «τους εργαζόμενους του νησιού μας να καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πράξεις ρατσιστικής - φασιστικής βίας».

Το ΠΕΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το θύμα που συγκέντρωνε τα καροτσάκια των πελατών και τους βοηθούσε να μεταφέρουν τα ψώνια τους, ζήτησε από πελάτη, έναν 29χρονο ημεδαπό, να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση των ΑμεΑ. Ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο βρίζοντάς τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό, που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τραυματία, τον οποίο περαστικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική, προκειμένου να γίνει χειρουργική αποκατάσταση του συντριπτικού κατάγματος ωλένης που έχει υποστεί και η οποία προσδιορίζεται για την Πέμπτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας να καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πράξεις ρατσιστικής - φασιστικής βίας.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, ημέρα που ψηφίζεται ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός στη Βουλή, να δώσουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κατήφορο. Με οργάνωση και πάλη μέσα από τα ταξικά σωματεία να υψώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στις ακροδεξιές φασιστικές φωνές που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των εργατών».