Τετάρτη 19/12/2018 - 08:09
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις σήμερα ενάντια στις απολύσεις στην «Άργος»

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Σε στάσεις εργασίας σήμερα Τετάρτη 19 Δεκέμβρη από τις 4 π.μ. έως τις 6 π.μ. και από τις 9 π.μ. ως τις 11 π.μ. και στις γενικές συνελεύσεις που διοργανώνει ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στην «Άργος», και για να ληφθούν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα καλεί η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών.

Η Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Και ξανά παίζεται το ίδιο έργο! Πρωταγωνιστές και πάλι οι ίδιοι! Οι εκδότες που είναι και εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, αποφάσισαν πως το μαγαζί τους "δε βγαίνει". Όπως ακριβώς είχαν αποφασίσει δηλαδή και τον Αύγουστο του 2017! Τότε που πέταξαν στο δρόμο 250 οικογένειες, γιατί και πάλι "δεν έβγαιναν".

Η διοίκηση της "Άργος" αποφάσισε την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη να απολύσει συναδέλφους μας για λόγους περικοπών. Προειδοποίησε μάλιστα για επερχόμενο κύμα απολύσεων! Η δικαιολογία; "Δέχονται πόλεμο από την κυβέρνηση!" Αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Και όσοι μένουν είναι με πετσοκομμένα δικαιώματα και μισθούς, εντατικοποίηση της εργασίας και καθυστερήσεις στη μισθοδοσία.

Αν ψάχνουν θεατές στο έργο τους, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους βρουν σε εμάς! Θα αγωνιστούμε με "νύχια και με δόντια" για τη ζωή που μας παίρνουν! Θα αγωνιστούμε ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία που συντονισμένα, στο όνομα της ανάπτυξής τους, τσακίζουν ότι έχει απομείνει από εργατικό δικαίωμα.

Για εμάς δεν αποτελεί τρόπο ζωής το επίδομα και το μέρισμα που δίνει ως φιλανθρωπία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν θα συνηθίσουμε στη χαμοζωή και τη μισοδουλειά. Την ίδια ώρα που η εργοδοσία απολύει γιατί «δε βγαίνει», η κυβέρνηση επιδοτεί τους εργοδότες από τον προϋπολογισμό με τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων.

Να το κάνουμε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο: Δεν θα μπούμε στα εργοδοτικά και κυβερνητικά παιχνίδια για το ποιος θα ελέγχει την ενημέρωση. Ούτε στον "πόλεμό τους", ούτε στην "ειρήνη τους". Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι! Εμείς κάτω από ξένες σημαίες δεν θα παλέψουμε! Η δικιά μας σημαία είναι το δίκιο μας και αυτό διεκδικούμε μέχρι τέλους!

Η εργοδοσία ήδη έχει ξαμολύσει τα γνωστά παπαγαλάκια της για να συκοφαντήσει το σωματείο και τους αγώνες των εργαζομένων, για να διαιρέσει τους συναδέλφους σε εργολαβικούς και μη, σε "αργίτες" και "ευρωπαίους". Εμείς απομονώνουμε αυτές τις φωνές και βάζουμε μπροστά αυτό που μας ενώνει! Κι αυτό δεν είναι άλλο από το κοινό μας συμφέρον, που είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τα συμφέροντα που έχουν οι "Μαρινάκηδες" και οι "Μπόμπολες". Ο πόλεμος λοιπόν δεν είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά ανάμεσα στους εργάτες και σε αυτούς που έχουν την εξουσία.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας, μετά από αυτές τις εξελίξεις, αποφάσισε την κήρυξη δύο 2ωρων στάσεων εργασίας για την Τετάρτη 19/12/2018, από 4.00 έως 6.00 και από 9.00 έως 11:00 το πρωί. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, με σκοπό να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα».