Δευτέρα 04/02/2019 - 08:08
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παναττική στάση εργασίας σήμερα για όλο το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς

Συγκέντρωση στον κύριο χώρο του RBU - Λ. Μεσογείων στη 1 μ.μ.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου

Στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ. για όλο το προσωπικό του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική, σήμερα Δευτέρα 4 Φλεβάρη, προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

Στα πλαίσια της στάσης εργασίας τη Δευτέρα το κλαδικό σωματείο διοργανώνει συγκέντρωση στον κύριο χώρο του RBU - Λ. Μεσογείων στη 1 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής

«Η απόσχιση του κλάδου Piraeus Legacy Unit (δηλ. τουλάχιστον του RBU) δεν είναι φήμη. Είναι αιτία πολέμου.

Οι ενημερώσεις Γεν. Διευθυντών στο προσωπικό των Διευθύνσεων που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται στα δάνεια οριστικής καθυστέρησης για υλοποίηση σεναρίων μεταφοράς εργασιών και προσωπικού (δηλ. εφαρμογής της Agendas 2020), οι "ασάφειες" περί Υπηρεσιών που αφορά, οι φήμες για νέας μορφής συμβάσεις, οι προτροπές για χρήση προγραμμάτων "εθελούσιας" απόλυσης αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Το Κλαδικό Σωματείο όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και στο Χρηματοπιστωτικό στο Ν. Αττικής κλιμακώνει τη δράση του και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο Πειραιώς να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:

  • Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης του RBU.
  • Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη Διαχείριση δανείων οριστικής καθυστέρησης ("κόκκινων") - Recoveries Business Unit ή Piraeus Legacy Unit - σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα.
  • Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον Όμιλο Πειραιώς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Προκηρύσσουμε προειδοποιητική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αττική τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη, 12 μ. - 5 μ.μ. και συγκέντρωση στον κύριο χώρο του RBU - Λ. Μεσογείων στην 1 μ.μ.»